Küpe Takmak Günah Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

HardRhymeRBJK

HardRhymeRBJK

Üye

hanefi mezhebine mensuplar tüm deniz ürünlerini yiyemezler helal değildir hepsi ama şafilerde denizden baam çıksa yerim misali bu söylediğimi de katarak kendi söylediğini bir düşün bakalım

Dogrudur dinimizde farkli mezhepler vardir ve uygulamada degisiklik gosterebilir. Benim demek istedigim burada hüküm veremeyiz bu gibi sorulari dinle ilgili yetkili kisilere sormamiz gerekir diye dusunuyorum.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Dogrudur dinimizde farkli mezhepler vardir ve uygulamada degisiklik gosterebilir. Benim demek istedigim burada hüküm veremeyiz bu gibi sorulari dinle ilgili yetkili kisilere sormamiz gerekir diye dusunuyorum.

hüküm vermiyoruz ki sadece öyle tartışıyoruz kesinlikle şöyledir demiyoruz

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:hmmm hala mı? :( :)

HardRhymeRBJK

HardRhymeRBJK

Üye

hüküm vermiyoruz ki sadece öyle tartışıyoruz kesinlikle şöyledir demiyoruz

Oncelikle direkt sana soylemedim bu yazdiklarimi bunu belirteyim. Bak yukaridaki yorumlardan birinde "Allah cok kizar" demis bir arkadas. Bu ve bunun gibi yorumlar yapip belkide kufre girecek insanlar. Dolayisiyla işin yanlis yerlere gitmesini istemediginden dolayi yaziyorum bunlari.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ya Furkan neredesin be kardeşim kilitle artık şu konuyu :ehe

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Oncelikle direkt sana soylemedim bu yazdiklarimi bunu belirteyim. Bak yukaridaki yorumlardan birinde "Allah cok kizar" demis bir arkadas. Bu ve bunun gibi yorumlar yapip belkide kufre girecek insanlar. Dolayisiyla işin yanlis yerlere gitmesini istemediginden dolayi yaziyorum bunlari.

:oke:

hero14

hero14

Üye
bana göre günah değildir evet erkeğin kadına benzemeye çalışması günah hatta peygamberimiz de lanetlemiştir öyle kimseleri ama takılan amaca bağlı cemil ipekçi gibi olursan tabi günah ama hoşuna gittiği için aksesuar için takıyorsan neden olmasın
mantıksız sen kimsinde boyle hukum veriyorsun islam tarihine bir bak o kadar alim gelmiş gecmiş onlar bu hukmu vermemiş sen nasıl olurda bence günah degil dersin

Enes

Enes

Üye
ortalık yine kızışacak..

hero14

hero14

Üye
arkadaslar peygamberimiz kimki fetva makamına yaklaşırsa aterşten yerini hazırlasın buyurmuşlar ; bundan dolayı bence haram bence günah degil gibi kavramlar kullanmamalıyız

• Beğen
Tepkiler: Tuba
Enes

Enes

Üye
arkadaslar peygamberimiz kimki fetva makamına yaklaşırsa aterşten yerini hazırlasın buyurmuşlar ; bundan dolayı bence haram bence günah degil gibi kavramlar kullanmamalıyız
bence haram bence günah derken peygamber efendimizin sözü üzere söylüyoruz ne demiş " erkeğe benzemeye çalışan kadın ve kadına benzemeye çalışan erkeğe lanet olsun" bu söz üzere bence kelimesi giriyor araya yoksa ben diyorum günah şeklinde bi söylem oldu mu farketmedim

hero14

hero14

Üye
ya orda birisi bence günah degil demişti ben ondan yazdım bu hadis mealini

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
mantıksız sen kimsinde boyle hukum veriyorsun islam tarihine bir bak o kadar alim gelmiş gecmiş onlar bu hukmu vermemiş sen nasıl olurda bence günah degil dersin

:sahan2: biz düzgünce tartışırken illaki sorun çıkarıyorsunuz değil mi :off: ben gerekçelerini söyledim onlar gerekçelerini söyledi direkt şu şöyledir bu böyledir diye tartıştık :dover:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Oğuzhan şu küpeyi tak da kurtulak...:ehe

hero14

hero14

Üye

:sahan2: biz düzgünce tartışırken illaki sorun çıkarıyorsunuz değil mi :off: ben gerekçelerini söyledim onlar gerekçelerini söyledi direkt şu şöyledir bu böyledir diye tartıştık :dover:
tamamm ben bişey demedim kabul et sen ne takacaksan tak ; bende koonu ile ilgilibildiklerimi aktardım size

Tuba

Tuba

Üye
Ne kadar çok uzamış konu genel olarak arkadaşların söyledikleri doğrudur.

Kur'an-hadis-sünnet- eğer fetva istiyorsanız zaten bu fetvalar kur'an ve hadisler ışığında oluyor....

Kur'an ve hadisler ile yolu bulmanız gerekli...

Evet uydurma hadisler var ama siz doğru kaynağı seçin...

Hadislere uydurma diyemezsiniz hadislerin kaynağına bakın sahih mi değil mi ?

(Buhari, Ebu Davud, Tirmizi,Rudani,Kütib-i sitte,Nesai gibi şu an hemen aklma gelen hadis kitaplarını sıraladım daha var)

Kaynağına bakın kim nakletmiş ? bunlara göre karar verin...

İslamda bence diye bişey yoktur
farkındamısınız bilmiyorum ama hadisleri okuyorsunuz ve bence diyorsunuz ?

Kaynak kuvvetli ise ya kabul edeceksiniz yada günah ama ben bu işi yapacağım diyeceksiniz...

İçki açık ve net haram ama içiyorum dediğiniz gibi...

Lütfen kimsenin inancı içinde hakaret etmeyin...

İyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: HardRhymeRBJK, Enes ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ne kadar çok uzamış konu genel olarak arkadaşların söyledikleri doğrudur.
Kur'an-hadis-sünnet- eğer fetva istiyorsanız zaten bu fetvalar kur'an ve hadisler ışığında oluyor....
Kur'an ve hadisler ile yolu bulmanız gerekli...
Evet uydurma hadisler var ama siz doğru kaynağı seçin...
Hadislere uydurma diyemezsiniz hadislerin kaynağına bakın sahih mi değil mi ?
(Buhari, Ebu Davud, Tirmizi,Rudani,Kütib-i sitte,Nesai gibi şu an hemen aklma gelen hadis kitabplarını sıraladım daha var)
Kaynağına bakın kim nakletmiş ? bunlara göre karar verin...
İslamda bence diye bişey yoktur
farkındamısınız bilmiyorum ama hadisleri okuyorsunuz ve bence diyorsunuz ?
Kaynak kuvvetli ise ya kabul edeceksiniz yada günah ama ben bu işi yapacağım diyeceksiniz...
İçki açık ve net haram ama içiyorum dediğiniz gibi...
Lütfen kimsenin inancı içinde hakaret etmeyin...
İyi forumlar...
Allah razı olsun, güzel yazmışsın...:oke:

• Beğen
Tepkiler: Tuba

Üst Alt