Intel, Android'e 4 Çekirdek Gereksiz Dedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

işlemci üretim teknolojisi yüzünden öle bildiğim kadarıyla 22nm üretim teknolojisi kullanıyorlar... bırakta o kadarda olsun yani...

one s snapdragon s4 msm8960 kullaniyor 28nm

• Beğen
Tepkiler: Elektr0

phasan

phasan

Üye
4 gereksiz androidde

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
mobil işlemcilerde mevcut en yeni teknoloji zaten 28nm. İntel atom mobil işlemcileri 22nm olucakmiş.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Elektr0

Elektr0

Üye
onu bilmiyorum ama s3 te soğutma işini nasıl yapmışlar acaba ?

fan yada su sogutma olmadıgına göre bakır plakada bırakamayacakları için haliyle telefonun bir notebook gibi hava I/O da bulunmayacagı için herhangi bir sogutma sistemi bulunmamakta olup rahatsız edici ısıya ulaşınca telefonu bırakıp sogumasını beklemek gerek...
saygılar sevgiler

- - - Eklendi - - -

mobil işlemcilerde mevcut en yeni teknoloji zaten 28nm. İntel atom mobil işlemcileri 22nm olucakmiş.

S3 ün işlemcisi 32 mesela ama genede enerji açısından iyi bir işlemci 4 çekirdek olmasına ragmen

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

fan yada su sogutma olmadıgına göre bakır plakada bırakamayacakları için haliyle telefonun bir notebook gibi hava I/O da bulunmayacagı için herhangi bir sogutma sistemi bulunmamakta olup rahatsız edici ısıya ulaşınca telefonu bırakıp sogumasını beklemek gerek...
saygılar sevgiler

- - - Eklendi - - -

S3 ün işlemcisi 32 mesela ama genede enerji açısından iyi bir işlemci 4 çekirdek olmasına ragmen

batarya performansi konusu firma ve site testlerine bakmayin bence biraz bekleyip kullanici yorumlarini inceleyin

• Beğen
Elektr0

Elektr0

Üye

batarya performansi konusu firma ve site testlerine bakmayin bence biraz bekleyip kullanici yorumlarini inceleyin

tabiki abi haklısın sonuçta benim kullanmam ile senin kullanma şeklin farklı olacaktır ona göre de sonuç çıkar sende 1 gün giderken bende 12 saat gitmeye bilir normal şeyler bunlar :D

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

tabiki abi haklısın sonuçta benim kullanmam ile senin kullanma şeklin farklı olacaktır ona göre de sonuç çıkar sende 1 gün giderken bende 12 saat gitmeye bilir normal şeyler bunlar :D

aynen en basitinden gunde on saat interte giriyorum şarzim bitmiyor der ama wifi mi 3g mi kullandigini bilemezsin halbuki 3g internet wifiden iki kat fazla batarya kullanir. Yani duşer 5saate

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Sadece Android de değil bütün sistemlerde bence gereksiz..Sırf müşteri kazanmak amaçlı.. GS3 4 çekirdek ama 4 çekirdeği her yerde kullanmıyor menü geçişleri 2 çekirdekle oluyor..Bir tek HTC One X de 4 çekirdek her alanınıda kullanılıyor..Yanlışsam düzeltin..,,

Birde acaba Android 4.0 sorunlu felan diyorlar acaba kısa bir zamanda düzeltme çıkar mı ??

klongs

klongs

Üye
​ben tam tersi diye biliyorum

djhiguramos

djhiguramos

Üye
Guncel android surumu icin dort cekirdek gereksiz degil , yararsizdir aradaki farki kavramaliyiz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yarari yoksa gereksizdir duz mantik;)

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap

Evet aynen boşuna şarj da yiyordur..Zarar bile olabilir :)

Hatta 4 çekirdekli telefonlar sadece 4 çekirdek işlem gerektirdiği zaman 4'ünü birden kullanıyor. Onun dışında enerji tasarrufu için hep tek çekirdek kullanır. Hâl böyle olunca insan demiyor mu "4 çekirdeği niye aldım ben?"

Sadece oyun oynarken 4 çekirdek aktif olacaksa anlamı kalmaz. Ancak ilerde ICS yerine çok daha güçlü Android işletim sistemleri çıkarda güncellenirlerse belki onlarda 4'ünü de aktif olarak kullanır. Ancak bu seferde şarja elveda deriz.

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
cyber

cyber

Üye

Hatta 4 çekirdekli telefonlar sadece 4 çekirdek işlem gerektirdiği zaman 4'ünü birden kullanıyor. Onun dışında enerji tasarrufu için hep tek çekirdek kullanır. Hâl böyle olunca insan demiyor mu "4 çekirdeği niye aldım ben?"

Sadece oyun oynarken 4 çekirdek aktif olacaksa anlamı kalmaz. Ancak ilerde ICS yerine çok daha güçlü Android işletim sistemleri çıkarda güncellenirlerse belki onlarda 4'ünü de aktif olarak kullanır. Ancak bu seferde şarja elveda deriz.

s3 4 ünü birden kullanıyo

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
theposies

theposies

Üye
adam haklı :)

avcitalip

avcitalip

Üye
Galaxy SIII kullanıcılarına duyurulur ; yanınızda akü taşıyın:naughty:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt