Kürtaj Haram ve Cinayettir ( diyanet isleri aciklama yapti)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lgkg300

lgkg300

Üye
değerli arkadaşlar maalesef bazı arkadaşlarımız çok talihsiz yorumlar yapmış. Tayyip istedi diye diyanet işleri fetva verip kürtaj haramdir dedi diye...

Hepimiz biliyoruz ki Islam dinimız kimsenin tekelinde değildir. Açın bakın dini kitaplara kendiniz araştırın kürtajin her halükarda haram olduğunu göreceksiniz.

Meseleye siyasi bakmak çok talihsiz ve utanç verici bir durum.

juristokrat

juristokrat

Üye
Haberler de kendi ağızıyla söyledi.
Ayrıca karşıt görüş olmuyacak bir kural yok,çünkü rahatsız duydukları insanlar dile getiriyor:)
Eyer burası özgürlük devletiyse,insa'nın doğal bir olayına nasıl kanun getirilir?
Bu şuna benzer;kadınların hepsi aynı ayda özel gününe girsin,erkekler eşleriyle belirlenen günlerde birleşsin.
Bu da çıkmazsa şaşırmam:)
Ayrıca,böyle dediğiniz için bozulmuyorum bozulmam da.
Farklı görüşler olması güzel:) Eğrisi,doğrusu ne varsa konuşulmadan,Direk dinimizce yanlış denilmesi de doğru değil ozaman kanunlar neden çıkıyor,her kezin kanunu kitap belirlesin?

Elbette karşıt görüşler olacak,ayrıca bu olaya nerden baktığınzla alakalı bir durum.ben de size göre şu an karşıt görüşlüyüm.buralarda sorun yok zaten.sorun yasaklamaya esas alınan olgunun bir öneminin olmamasına rağmen buna bir önem atfetmede.ayrıca cana kıymanın doğal olduğunu da belirtmiş olmanız çok acı maalesef.yani nasıl oluyor da öldürmeyi insanın doğal olayı diye niteliyorsunuz garip.
burasını yani türkiye yi değil de aklınıza gelen en özgür ülkeyi düşünün.acaba oralarda özgür ülkeyiz diye herşey serbest mi?bir ülkenin özgür olması her insanın 'bu benim doğal olayım istediğimi yaparım demesini gerekli kılıyor mu ? herşeyi -buna öldürmede dahil-hak olarak veriyor mu?
Dinen yasak olan bir davranışı o dini kabul edenler yapmamaldr.Dinen yasak diyenler de ben de dahil bu yüzden bu vahşete karşıyız.ama başka din bunu serbest bırakabilir,ona inanan onun gereğini yapabilir.ama burada şu unutuluyor hak menfaat dengesi korunmalıdır,yaşam hakkı ile din vicdan hürriyetinin hangisinin daha üstün olduğunu tartışmaya gerek yok herhalde.ışte devlet bu denge açısından kanun koyar.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
'e mi satıldı?
Türk ordusunun teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan 'ın, yüzde 51'inin devlet şirketi Israel Military Industries satıldığına yönelik bir mesajla internette karşılaşırsanız sakın şaşırmayın.

Halka açık bir şirket olan Aselsan'da gizli kapaklı bir hisse devri olması mümkün değilken, ilk olarak sosyal medyada ortaya çıkan yalan, aynı "Münir Özkul öldü" haberlerinde olduğu gibi ışık hızında yayıldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na geçen ay Aselsan tarafından Ürdün'de bir Arap şirketiyle ortak olarak yeni bir şirket kurulacağı bildirilmişti. Yeni kurulacak şirkette Aselsan'ın payının yüzde 49 olacağı şeklindeki bilgiyi evirip, çevirenler "Aselsan'ın yüzde 51'i İsrail'e satılıyor" haline dönüştürerek yeni bir internet operasyonuna imza attı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Twitter üzerinden konuyla ilgili olarak "Savunma Sanayi Müsteşarımıza sordum: Aselan'ın %51'nin İsraillilere satıldığı iddiası tamamen uydurma bir palavra ve yalanmış. Bilginize" açıklamasını yaptı.

• Beğen
Tepkiler: Polymath
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Her zaman derim ve yine diyorum, at gözlüğü ile haber okumayı bırakın artık...:vur

handci04

handci04

Üye
kürtaj yapacak kadın ya tecavüze uğramış yada zina yapmıştır bencede günahtır ama günahları artık kimse takmıyor

technoshark

technoshark

Üye
Hala bılmıyorlarmı haram mı degıl mı dıye.. Yuh dıyorum... mastırbasyon bıle harama giriyor.. Neyin kafasındasınız..

HaqperesT

HaqperesT

Üye
    Konu Sahibi
kürtaj yapacak kadın ya tecavüze uğramış yada zina yapmıştır bencede günahtır ama günahları artık kimse takmıyor

Zina gunahtir tecavuz bundan daha buyuk gunahtir ancak ikiside cinayet kadar buyuk degildir.

Cinayet Allah cc i inkardan sonraki en buyuk gunahtir. Diger gunahlardan tevbe edilmeyip kefaret yada helallik edilmese bile ahirette affedilme ihtimal dahilindedir. Ancak haksiz yere bir mumin,oldurenin cezasi ebedi cehennemdir( meger tevbe edilip helallik alinsa o baska). Ki kisi balig oluncaya( ortalama 14 yas kizlarda daha erken) kadar islam fitrati uzerindedir.

Anne karnindaki cocuk hala direk hilkat/yaradilis altinda oldugu icin cinayetten ayri Allah cc in yaradilisina mudahele gunahi da eklenir(dogrunu Allah cc bilir)

lgkg300

lgkg300

Üye
Değerli Maxidaslar; kürtaj
yapılamayacağını, bunun asla caiz olmayacağını söyleyen alimlerimiz vardır. Çünkü, zina
mahsulü de olsa çocuğun hiç bir suçu ve günahı
yoktur. Nitekim, fıkha göre idama mahkum, mesela zina yapmış evli kadın hamile ise çocuğu doğurmadıkça infaz edilemez. Demek ki, çocuk öldürülemiyor. Tecavüz sonucu dünyaya gelmesinden çocuk ve
annesi asla sorumlu olmaz. Çünkü çocuk ve anne
masumdur. Hiç bir şeklide, anne ve çocuk bundan
dolayı kınanamaz. Suç, sorumluluk ve ceza tecavüz edenedir.
Yani kürtajin lamicimi yok hertürlü haramdir.

Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. Çocuk anne karnında ve nihayetinde Allah onun dünyaya gelmesi için can vermiştir ( bu çocuk veled-i zina olsa bile) sen kalkıp beden benimdir diyerek çocuğu aldırırsan katil olursun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt