Kürtaj Haram ve Cinayettir ( diyanet isleri aciklama yapti)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HaqperesT

HaqperesT

Üye
    Konu Sahibi
Kürtaj Haram ve Cinayettir ( diyanet isleri aciklama yapti)
'Kürtaj Haram ve Cinayettir'
Diyanet İşleri Başkanı
Görmez yaptığı açıklamada
kürtajın dinen haram ve
cinayet olduğunu söyledi.
12:18:00, 2012-06-04
Diyanet İşleri Başkanlığı
kürtajın İslam dinindeki
hükmünüi açıkladı. Diyanet
İşleri Başkanı Mehmet Görmez
yaptığı açıklamada "kürtaj
dinen haram ve cinayettir"
dedi. Görmez, 1983 yılında
Sağlık Bakanlığı'nın, İslam
dininin kürtaja bakış açısını
Diyanet İşleri Başkanlığına
sorduğunu hatırlatarak, bu
konuda o zaman 70 sayfalık
bir raporun hazırlandığını
ifade etti.
Rapora göre İslam Dininin
kürtaja bakış açısını Diyanet
İşleri Başkanlığı şöyle açıkladı:
- Toplumun temeli ailedir.
Ailenin devamlılığını çocuk
sağlar. Dinimiz prensip olarak
evlenip çoğalmayı teşvik
etmiştir. Meşru mazeret
olmadan gebeliğin önlenmesi
uygun değildir. - Çocuk aileye
ve topluma Allah'ın
emanetidir. Bu sebeple her
aile bakıp, gözetebileceği
sayıda çocuk edinmelidir. -
Çeşitli nedenlerle çocuk
istenmediği durumda karı-
kocanın ortak kararlarıyla
gebeliği önleyici tedbirlerin
alınması caizdir. Ancak sağlığa
zararlı ve devamlı kısırlığa
sebep olacak ilaçların
kullanımı caiz görülmemiştir.
- Dinen meşru bir mazeret
olmadıkça çocuk düşürmek
veya aldırmak yani kürtaj
haram ve cinayettir. Çocuk
aldırmak gebeliği önleyici
tedbir değildir. (İLKHA)

HaqperesT

HaqperesT

Üye
    Konu Sahibi
tayyip dedide yaptı keyfinden yapmadı :oke: boşuna mı değiştirildi sanıyorsunuz diyanet işleri bakanının...

bi kere halkımız koyun olduğu gibi bilgisizde azcık din bilgisi olsa insaların embriyo ya 90 gün sonra ruh yazılıp üflendiği bilir.

Sonuç: Din vicdan işi özgürlük insanlık hakkıdır ama...

Ruh verilmeden oncede gunahtir ancak ruh verilmedigi icin cinayet degildir sadece.
Cinayetli bir ozgurluk, nemenem bir insan hakkidir.

Diyanet guncel konularda elbette bilgi verecek; bundan dogal ve gerekli ne olabilir ki.
Diyanetin kaynak eserleri bellidir ki bu kur'an ve peygamber sav uygulamalaridir.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
    Konu Sahibi
Turkiye nufusunun genc olmasi avrupayi kiskandirdi hep ve caresinide buldular. Aile yapisini dinamitlediler. Cocuk yapmayi gec yaslara almaya calistilar ve kazara genclerden biri gebe kalirsa kurtaj hakki denen cinayeti sundular.
Turkiye genc nufus yapisini kayberse yaşli aslan gibi cakallarin oyuncagi olur.

• Beğen
Tepkiler: Türe ve Polymath
pentagram_34

pentagram_34

Üye
Kendi ağızıyla söyledi bize dava açıyorlar dedi o yüzden de bunu düşünmeliyiz dedi.
Bunu neden hiç kimse bahsetmedi?
Din,siyaset değil açılan davalar yüzünden kanun çıkarıyorlar.
Bir daha dava açılınca sıyrılalım diye yalan mı?

Türe

Türe

Üye
Kürtaj yasaklanmalı kesinlikle :nono:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
juristokrat

juristokrat

Üye
Kendi ağızıyla söyledi bize dava açıyorlar dedi o yüzden de bunu düşünmeliyiz dedi.
Bunu neden hiç kimse bahsetmedi?
Din,siyaset değil açılan davalar yüzünden kanun çıkarıyorlar.
Bir daha dava açılınca sıyrılalım diye yalan mı?

1-kim dedi dava açıldığını,ne davası bu ne zaman açılmış ben duymadım da bunu açıklar misin?

2-diyelim ki dava açılmasından yırtmak için değil de dinen haram olduğu için yasaklıyorlar.bu halde birtakım kesim[eminim ki bu kesim şuan isyan eden kesim olacaktır] 'vay efendim rejim elden gidiyor,siz nasıl olur da dini hukuka temel alırsınız'naraları atmaz mı?şu halde yasağı dini nedenlerle getirince yaygara koparmak ile dava açılmasın diye yasaklanması halinde yaygara koparmak arasında ne fark var?her hal ve şartta buna itiraz etmeye kayıtlanmış bir kitle mevcutken dava açılmasının ya da başka sebeplerin gösterilmesinin ehemmiyeti nerededir?
3-insan olan cana kiymaz,kıyamaz.hele de kendi canından kanındansa.gelip yaşama hakkının kutsallığından sinirlanamayacagndan nutuk atacak,sonra canlı sayılan embriyoya 'kusura bakma 5 dakikalık zevkin kurbanı oldun'diyecek,öldürecek.bu ikiyüzlülük değil de nedir?

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Sen korunmadan yap sonra aldır... Her türlü günahtasın..
Bunun için kanuna gerek yok.. Vicdanı olan insan o iğrençliği yapmaz yapan zaten insan değildir..
Kız ailem ne der diye korkup aldırıyor.. Hadi aldırdın..Ya kabre girdiğinde ne diyeceksin! Keşke ailen taşlasaydıda oraya bu şekilde girmeseydin ..

theyunus

theyunus

Üye
Halkımız koyunmuş. Şöyle diyenleri Allah'a havale ediyorum. Sizin istediğiniz partiye verse bu halk filozof dersiniz ama akp ye verince cahil, koyun, demeyi bilirsiniz. Sizin bu yaptığınıza ne denir? İlk önce halk kime oy veriyorsa saygı duymayı bilin. Bilmezseniz ögretiriz

not: forumda siyasete girmeyi istemem ama böyle kendini bilmezlere kayitsız kalamıyorum. Saygilar

Katılıyorum arkadasım
Kendileri koyun farkında degil

pentagram_34

pentagram_34

Üye
1-kim dedi dava açıldığını,ne davası bu ne zaman açılmış ben duymadım da bunu açıklar misin?

2-diyelim ki dava açılmasından yırtmak için değil de dinen haram olduğu için yasaklıyorlar.bu halde birtakım kesim[eminim ki bu kesim şuan isyan eden kesim olacaktır] 'vay efendim rejim elden gidiyor,siz nasıl olur da dini hukuka temel alırsınız'naraları atmaz mı?şu halde yasağı dini nedenlerle getirince yaygara koparmak ile dava açılmasın diye yasaklanması halinde yaygara koparmak arasında ne fark var?her hal ve şartta buna itiraz etmeye kayıtlanmış bir kitle mevcutken dava açılmasının ya da başka sebeplerin gösterilmesinin ehemmiyeti nerededir?
3-insan olan cana kiymaz,kıyamaz.hele de kendi canından kanındansa.gelip yaşama hakkının kutsallığından sinirlanamayacagndan nutuk atacak,sonra canlı sayılan embriyoya 'kusura bakma 5 dakikalık zevkin kurbanı oldun'diyecek,öldürecek.bu ikiyüzlülük değil de nedir?

Haberler de kendi ağızıyla söyledi.
Ayrıca karşıt görüş olmuyacak bir kural yok,çünkü rahatsız duydukları insanlar dile getiriyor:)
Eyer burası özgürlük devletiyse,insa'nın doğal bir olayına nasıl kanun getirilir?
Bu şuna benzer;kadınların hepsi aynı ayda özel gününe girsin,erkekler eşleriyle belirlenen günlerde birleşsin.
Bu da çıkmazsa şaşırmam:)
Ayrıca,böyle dediğiniz için bozulmuyorum bozulmam da.
Farklı görüşler olması güzel:) Eğrisi,doğrusu ne varsa konuşulmadan,Direk dinimizce yanlış denilmesi de doğru değil ozaman kanunlar neden çıkıyor,her kezin kanunu kitap belirlesin?

m542tf

m542tf

Üye
kürtaj yaptırana kasten adam öldürmekten ceza verilmeli

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Türe
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
Dinin izin verdiği kadar özgürsündür ister müslüman ol ister hristiyan. Dini hayatından soyutlayıp ben özgürüm demen de yanlızca kendini avutma şeklindir. Ahirette Allah'ın demokrasisine göre yargılancaksın avrupalının uydurduğu demokrasiye göre değil..
İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Türe
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
bazen çok uçuyorsunuz hakikaten kadınlar her ay belirli günlerde özel halleri olur zaten ikinci olarak karşı zıt görüş olmuştur ve olacaktır kimse buna engel olamaz ama sırf bir kesimden nefret ediyorsunuz diye safsata yorumlar yapmamak gerek bugüne kadar kim karışmış eşlerin birlikteliğine yok belli günlerde birlikte olsun yok bilmem neler eleştirilebilir herşey belki ama farklı çözümleride belırtmek gerekir.ben eleştirimi yaparım gerisine karışmam mantığı bu!

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Polymath

Polymath

Üye
2 tane tak sende. Bimden alma

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Artık at gözlüğü ile haber okumayı bıraksanız diyorum... Beyler şöyle bir etrafınıza bakın lütfen açım diyen adamın altında yeni model araçlar, araçlar diyorum çünkü artık daha fazla araca biniyorlar. Evlerinden bahsetmiyorum bile, daha neyi tartışıyorsunuz.

- - - Eklendi - - -

2 tane tak sende. Bimden alma
Hacı çok sert bir cevap...:ehe

• Beğen
Tepkiler: Polymath
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
o öyle değil bi kere biraz öğren öyle gel :oke: emin ol prezervatif parası kürtajdan daha ucuz kimse fazla para vermek istemez ancak günümüz teknolojileri bile prezervatife %100 koruma koyamıyorlar

- - - Eklendi - - -

Her koyun kendi bacağından asılır kimsenin derdi kimseyi ırgalamaz :oke:

nasreddin hoca dini konular anlatırken adamın biri çıkışmış hocaya;yahu hoca niye bunları anlatıyorsunkı herkesın günahı kendine,her koyun kendi bacağından asılır karışma demiş.hoca cevap vermemiş bu çıkışa ertesi gün bir koyunu kesip bacağından hocayı azarlayan kişinin evinin yakınındakı agaçtan asmış bir iki gün derken koyun kokmaya başlamış adam hemen hocaya gidip yahu hoca ne diye o koyunu astın kokudan evden çıkamaz olduk deyınce hoca;her koyun kendi bacağından asılır demiştin var kokusunu sen çek demiş. İyimii :hmmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
[ENGİN];4788004' Alıntı:

nasreddin hoca dini konular anlatırken adamın biri çıkışmış hocaya;yahu hoca niye bunları anlatıyorsunkı herkesın günahı kendine,her koyun kendi bacağından asılır karışma demiş.hoca cevap vermemiş bu çıkışa ertesi gün bir koyunu kesip bacağından hocayı azarlayan kişinin evinin yakınındakı agaçtan asmış bir iki gün derken koyun kokmaya başlamış adam hemen hocaya gidip yahu hoca ne diye o koyunu astın kokudan evden çıkamaz olduk deyınce hoca;her koyun kendi bacağından asılır demiştin var kokusunu sen çek demiş. İyimii :hmmm
İyi de laf mı? abim...:spr

Jomolocco

Jomolocco

Üye
kurtaj yasaklanmasi icin tecavuz olayinin olmamasi bilincsiz iliskilerin kesilmesi
keranelerin kapatilmasinin abaza insanlarin cinsel durtusunu bastirmasi gerekiyor
boyle isler ha diyince yasaklanamaz
sonra merdiven alti articak olum articak yada nebileyim cocugu aldik diye kolu bacagini alacaklar sakat dogacak
kadin intihar edicek tore cinanetleri articak
daha sayiyim mi?

kimse kurtaji desteklemez zaten bu insanin iradesine kalmis bir seydir elhamdülillah muslumanin ama boyle seylerin yasaklanmasini yada gundeme getilmesinden yana degilim

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Vay be bu kürtaj neymiş böyle...

HaqperesT

HaqperesT

Üye
    Konu Sahibi
kurtaj yasaklanmasi icin tecavuz olayinin olmamasi bilincsiz iliskilerin kesilmesi
keranelerin kapatilmasinin abaza insanlarin cinsel durtusunu bastirmasi gerekiyor
boyle isler ha diyince yasaklanamaz
sonra merdiven alti articak olum articak yada nebileyim cocugu aldik diye kolu bacagini alacaklar sakat dogacak
kadin intihar edicek tore cinanetleri articak
daha sayiyim mi?

kimse kurtaji desteklemez zaten bu insanin iradesine kalmis bir seydir elhamdülillah muslumanin ama boyle seylerin yasaklanmasini yada gundeme getilmesinden yana degilim

Ne yani başkasinin curmunu masum bebege yukleyip oldurelim oyle mi?
Ne suçu var bebegin konusup kendini savunamiyor olmasi mi?
Bu evrende yasam hakki sadece hurriyet nutuklari atabilenlere mi?
Yasaklansin ve merdiven alti katilleri curumlerini agiz tadiyla yapamasinlar.

pentagram_34

pentagram_34

Üye
Kendinizi daha fazla kırmayın bence,gerçekten gereksiz nasılsa herkezin kendi bildiği doğru olan,yanlış olmuyor.
O yüzden de boşu boşuna birbirinize sataşmayın:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt