|| Izmir'de bir grup kadın "beden bizimdir" diyerek kürtaj için eylem yaptılar!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

Konunun siyasetle uzaktan yakından alakası yok. Bu bir insanlık suçudur. Çocuk ve anne suçsuzdur suçlu bu eylemi zorla yaptırandır. Dolayısıyla çocuğa ruh uflendigi andan itibaren o artık insandır ve aldırılmasi cinayettir.

Bende onu savunuyorum bi canlının dogmamıs olması onu öldürebileceginiz anlamına gelmez.

tempestshine

tempestshine

Üye
beden sizin olabilir.ama bir canlıyı öldürme hakkınız yok.kürtaj olmazsa kadın ölümleri artacak o da doğru.yapacak bir şey yok.kafam çok karıştı.bir yandan olmalı gibi,bir yandan olmamalı gibi.Eskişehir'de de eylem yaptılar.Eskişehir'de ki eylemde baya arbede oldu.hepside öğrenci.Eskişehir ünivertelilerin çok olduğu bir şehir.başka şehirlerden okumak için geliyorlar.gerçi hiçbiri doğru düzgün okumuyor.gezip tozuyor.sonrada hamile kalıyor.gidip kürtaj yaptırıyor.şimdi bu doğru mu? afedersiniz ama o çocuğa eşek gibi bakacaksın.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
beden sizin olabilir.ama bir canlıyı öldürme hakkınız yok.kürtaj olmazsa kadın ölümleri artacak o da doğru.yapacak bir şey yok.kafam çok karıştı.bir yandan olmalı gibi,bir yandan olmamalı gibi.Eskişehir'de de eylem yaptılar.Eskişehir'de ki eylemde baya arbede oldu.hepside öğrenci.Eskişehir ünivertelilerin çok olduğu bir şehir.başka şehirlerden okumak için geliyorlar.gerçi hiçbiri doğru düzgün okumuyor.gezip tozuyor.sonrada hamile kalıyor.gidip kürtaj yaptırıyor.şimdi bu doğru mu? afedersiniz ama o çocuğa eşek gibi bakacaksın.

Anne hayatinin tıbben tehlikeye girmesi kesinlik kazandigi durumda kurtaj yapilir buna itiraz eden mi var?

Yazinin devamina aynen katiliyorum

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
"Meşru olmayan bir cenin, şekillenmeden yani ruh
üflenmeden önce kürtaj yapılabilir." (Halil GÜNENÇ,
Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 327) diyen
alimler varsa da, ruh üflenmeden de çocuğun
(ceninin) asla alınamayacağını, kürtaj
yapılamayacağını, bunun asla caiz olmayacağını söyleyen alimlerimiz de vardır. Çünkü, zina
mahsulü de olsa çocuğun hiç bir suçu ve günahı
yoktur. Nitekim, fıkha göre idama mahkum, mesela zina yapmış evli kadın hamile ise çocuğu doğurmadıkça infaz edilemez. Demek ki, çocuk öldürülemiyor. Tecavüz sonucu dünyaya gelmesinden çocuk ve
annesi asla sorumlu olmaz. Çünkü çocuk ve anne
masumdur. Hiç bir şeklide, anne ve çocuk bundan
dolayı kınanamaz. Suç, sorumluluk ve ceza tecavüz edenedir."

Kaynak: m.sorularlaislamiyet.com

Eykul

Eykul

Üye
Bu konuda kilitlenebilir. Demedi demeyin :ehe

Zaten beklenilebilir bir davranis... Madem tartismamizi istemiyorlar yada insanlarin kendi fikirlerini paylasmasi kisitli burda... O zaman bu bolumleri kapatsinlar sadece telefon ile ilgili forumlar kalsin... Yada arena felan diye bir bolum yapsinlar... Ne millet ya bir soze gelemiyor... Ya isine gelmiyor ya ayni fikirde olmadigimizdan yada birsey diyemediklerinde!

marist

marist

Üye
bu sadace müslümalıkta değil hristiyanlık da falan da aynı şekilde. katolik olup da kürtajın istisnasız yasak olduğu ülkeler var meksika buna bir örnek

- - - Eklendi - - -

töre değil de sağlık sebepleriyle sanırım bu ölümler

ne alaka. Kurtaj yapılırsa ölüm riski olur.

Eykul

Eykul

Üye

ne alaka. Kurtaj yapılırsa ölüm riski olur.

Bende anlamadim... Intihar edenler zaten ediyorlar... olmayanlar mucadele edip kaliyorlar sanki yeni ihtihar sebebimis gibi konusuyorlar...

-efşan

-efşan

Üye
Yok bu sefer katılmıyorum bu tartışmaya :)

Eykul

Eykul

Üye
Yok bu sefer katılmıyorum bu tartışmaya :)

Ya zaten bu forumda dusunce ozgurlugu diye birsey yok... Katil katil al tarafi banlanirsin... Onlar istedikleri dusunceyi yazarlar sonra da locked... Eh iste konu kapandi dedikleriyle kaldi. ..

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Ya zaten bu forumda dusunce ozgurlugu diye birsey yok... Katil katil al tarafi banlanirsin... Onlar istedikleri dusunceyi yazarlar sonra da locked... Eh iste konu kapandi dedikleriyle kaldi. ..

Buna kesinlikle katılıyorum.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Evet, saygı sınırları içinde tartışılsa çok güzel olur. Bunun bir örneği, Kabız Civciv (Oğuzhan)'ın açtığı "Anne ben satanist oldum" konusudur. Hiçkimse birbirini kırmadan konu 9-10 sayfa oldu ve saygı sınırları içinde tartışıldı.

- - - Eklendi - - -

Konu hâlâ kilitli değil.

evet tartışmayı bilmek önemli bilemiyorsak her zaman sorun çıkar o konuda da bir kişi hariç yorumlar saygılı ve düzgündü.o arkadaşta sivri çıkışlarının cezasını almış durumda

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Millet tartisacagina tartismayi tartismis :zuhaha: sadede gelin aqa

Enes

Enes

Üye
Ya bu durumda yasa tabiki kabul eder kurtaji... Oyl e umuyorum

istisna durumlar eklenmeli tabi ki. ama şu tecavüzdü oydu buydu doğururdu doğurmazdı oraya girince karşıyor ortalık

yaren_70

Üye
İnsan kendi canından olan çocuğunu diri diri parçalıyarak öldürmesinin neresi özgürlüktür.İnanın anlayamıyorum elbette yasalar bunu engellemeli geç bile kalındı.Lütfen bunu siyasi olarak düşünmeyin.Kürtaj bir cinayetten farkı yok.Ha doğurup canlı canlı öldürmüşsün ha karnında öldürmüşsün hiç bir farkı yok.cenin ana rahmine düştükten sonra obir canlıdır.Olağan üstü durumlarda annenin hayatı söz konusu ise kürtaj yasak olsa dahi yinede çocuğun alınmasına izin verilecektir. ve verilirde Bu İslamdada böyledir.

FatoŞ

FatoŞ

Üye
Kürtaj İçin Eylem Yapmışlar Haklılarda Biz Derste Görmüş İdik Çok Fena Bir Operasyondan Geçiyorlar..

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
Siyasetçilerin sahte gündem oluşturma tekniği. her ülkede olan birşey aslında daha önemli bir konuyu kendi içlerinde tartışıyorlar bu sürede. ama millet başka birşey tartışıyor bi nevi taktik aslında bu

Helal olsun sana

Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
Hadi ya nerden beden sizinmiş! Tek bir hucre bile sizin degil. Mulk Allah cc indir. Rahimlerdeki yaratiliş da Allah cc indir. Boyle mustekbirlesip rahimlerdeki canliyi olduren katildir. Insanlari katleden terorislerden bir fark goremiyorum.

katılıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...