|| Izmir'de bir grup kadın "beden bizimdir" diyerek kürtaj için eylem yaptılar!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
|| Izmir'de bir grup kadın "beden bizimdir" diyerek kürtaj için eylem yaptılar!
İzmir'de bir grup kadın, kürtaj haklarının ellerinden alınmaması için eylem yaptı. İzmir Kadın Platformu altında toplanan yaklaşık 100 kadın, sloganlar atarak kürtaj tartışmalarına tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Gülizar Aytekin Al, "Doğum kontrol ve kürtaj hakkı kendi bedenimiz üzerindeki egemenlik hakkımızın bir parçasıdır. Kadın bedeni üzerinde ne erkeğin, ne devletin ne de toplumun her hangi bir tasarruf hakkı yoktur." dedi.

Kürtajın cinayet olmadığını savunan Al, kürtajı yasaklamanın kadın ölümlerini artıracağını iddia etti. Kürtajı cinayet olarak görenlerin, Türkiye'de her gün işlenen kadın cinayetlerini görmesi gerektiğini belirten kadınlar, doğurup dogurmayacaklarına, kaç çocuk doğuracaklarına kendilerinin karar vereceğini kaydetti. 'Kürtaj değil, Uludere cinayettir', 'Direnen kadınlar kürtajı yasaklatmayacak', 'Bedenimiz bizimdir' şeklinde pankartlar taşıyan kadınlar, oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: www.merkurhaber.com/yerel/izmirde-bir-grup-kadin-kurtaj-icin-eylem-yapti-h103665.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
kürtajı yasaklamanın kadın ölümlerini artıracağını iddia etti bu söze katılıyorum

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Hadi ya nerden beden sizinmiş! Tek bir hucre bile sizin degil. Mulk Allah cc indir. Rahimlerdeki yaratiliş da Allah cc indir. Boyle mustekbirlesip rahimlerdeki canliyi olduren katildir. Insanlari katleden terorislerden bir fark goremiyorum.

15097

15097

Üye
Hadi ya nerden beden sizinmiş! Tek bir hucre bile sizin degil. Mulk Allah cc indir. Rahimlerdeki yaratiliş da Allah cc indir. Boyle mustekbirlesip rahimlerdeki canliyi olduren katildir. Insanlari katleden terorislerden bir fark goremiyorum.

bu senin düşüncen.bu işin farklı bir boyutuda var ama :angry:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
:hmmm

Kürtaj başbakan söyleyince mi ortaya çıktı yoksa önceden var mıydı? Önceden varsa, şimdi ne oluyor da böyle bir polemik yaşanıyor ki?

Enes

Enes

Üye
:hmmm

Kürtaj başbakan söyleyince mi ortaya çıktı yoksa önceden var mıydı? Önceden varsa, şimdi ne oluyor da böyle bir polemik yaşanıyor ki?

Siyasetçilerin sahte gündem oluşturma tekniği. her ülkede olan birşey aslında daha önemli bir konuyu kendi içlerinde tartışıyorlar bu sürede. ama millet başka birşey tartışıyor bi nevi taktik aslında bu

Eykul

Eykul

Üye
Ah ah... Biliyormuydunuz ki Belcikada kral kurtaj ile bir yasayi imzalamamak icin istifa etti... Siz sadece Ulkenizi kotuleyin... Hic bir adam yuzde yuz iyi olamaz.. Sonuca bakmak lazim ilerleme var mi bir ise yarayacak mi vs...

Tamam bir nevi ozgurluklerine sahip cikmak istiyorlar. Eh sizde dikkat edin iste kontrasepsiyon diye birsey var dimi. Neymis ah ben hazir degilim. Yok ben bir cocuk istiyordum. Suda sebepler icin de yapanlar var.. Ozur dilerim ama yaptiklari hatalari rezillikleri de kapatmak icin de yapanlar var... Cok sasirtici Izmir ayaga kalkmis :D

Hem haqpereste katiliyorum o cani kendilerimi yaratmislar ki alabiliyorlar?
Tabi bazi ozel durumlarda kurtaj olsun ona da yasayi yaparlarken ozel duzenlemeler yaparlar muhakkak diye umuyorum...

• Beğen
Tepkiler: -efşan
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bu konuda kilitlenebilir. Demedi demeyin :ehe

• Beğen
Tepkiler: -efşan
lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869 ve -efşan
-efşan

-efşan

Üye
Bu konuda kilitlenebilir. Demedi demeyin :ehe
:eller:

- - - Eklendi - - -

Konu neden kapatılıyor anlamıyorum. Tartismaktan ne çıkar birbirimizi kırmaktan sonra
İşte bunu anlamayan arkadaşlarımız var aramızda. Hunharca yorumlar savurarak kalp kırmaktan haz duyuyorlar.
Heleki konu din ise.. Dinin gereklerini dahi bilmeyenler gördüm din tartışmasında küfür edip de banlanan.
Göya dini savunuyor. Ulan küfür ederek nasıl savunuyorsun dini.

Enes

Enes

Üye

:eller:

- - - Eklendi - - -

İşte bunu anlamayan arkadaşlarımız var aramızda. Hunharca yorumlar savurarak kalp kırmaktan haz duyuyorlar.
Heleki konu din ise.. Dinin gereklerini dahi bilmeyenler gördüm din tartışmasında küfür edip de banlanan.
Göya dini savunuyor. Ulan küfür ederek nasıl savunuyorsun dini.

dini açıdan yorumlaryıp olmamasını savunduğum için küfür yedim geçende .. hatta bir de beddua aldım :)

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Olur mu oyle mantik?
Hadi dogmuş cocuklari da keselim; nasil olsa cocuk bizim cocuk.
Dogmus bir cocuk nasil kalp atislari ve beyin fonksiyonu calisiyorsa; dogmamis bir cocukta ayni.
Eger dogmamis bir beden bilincsiz diyorsaniz; dogan bir bebekte ilk aylarda bilincsizdir.
Bebek oldurmek kimsenin yeltenecegi bir hak olamaz.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
yani anlayamıyorum. Kürtaj meselesi maalesef kanayan bir yaramız, bunu insanca konuşuruz fikir alışverişinde bulunuruz, tabi daha önce söylediğim gibi kırmadan vurmadan... Ne yazık ki konu hemen kapatılıyor

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Evet, saygı sınırları içinde tartışılsa çok güzel olur. Bunun bir örneği, Kabız Civciv (Oğuzhan)'ın açtığı "Anne ben satanist oldum" konusudur. Hiçkimse birbirini kırmadan konu 9-10 sayfa oldu ve saygı sınırları içinde tartışıldı.

- - - Eklendi - - -

Konu hâlâ kilitli değil.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Başbakan degil de muhalefet söyleseydi hepsi destek olurdu.
Evet beden sizin ama beden'ler' sizin degil.Bu konuya siyasi yorum atılıyo hep.İlk cümlemin gerçeklesecegine de %100 eminim hele de İzmirde.
Belli kalıplar içinde yasıyoruz,baktıgımız çerçeve sayısı kala kala kalmıs 1
Sonumuz iyi olsun da.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Başbakan degil de muhalefet söyleseydi hepsi destek olurdu.
Evet beden sizin ama beden'ler' sizin degil.Bu konuya siyasi yorum atılıyo hep.İlk cümlemin gerçeklesecegine de %100 eminim hele de İzmirde.
Belli kalıplar içinde yasıyoruz,baktıgımız çerçeve sayısı kala kala kalmıs 1
Sonumuz iyi olsun da.

Konunun siyasetle uzaktan yakından alakası yok. Bu bir insanlık suçudur. Çocuk ve anne suçsuzdur suçlu bu eylemi zorla yaptırandır. Dolayısıyla çocuğa ruh uflendigi andan itibaren o artık insandır ve aldırılmasi cinayettir.

marist

marist

Üye

bu senin düşüncen.bu işin farklı bir boyutuda var ama :angry:

işte o diqer boyutu yapmamalı kadınlar. Kürtaj yasakLanırSa neden kadın ölümleri artsın ki? Töreden mi diyorSunuz?

Enes

Enes

Üye
bu sadace müslümalıkta değil hristiyanlık da falan da aynı şekilde. katolik olup da kürtajın istisnasız yasak olduğu ülkeler var meksika buna bir örnek

- - - Eklendi - - -

işte o diqer boyutu yapmamalı kadınlar. Kürtaj yasakLanırSa neden kadın ölümleri artsın ki? Töreden mi diyorSunuz?
töre değil de sağlık sebepleriyle sanırım bu ölümler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...