Daha once var olan oyunlarin optimizasyonuyla ugrasmaktansa yeni gelicek oyunlari direk mevcut sistem ve donanima optimize ederler bence.
Iyi de hunkarim pes12 zaten var ya.
aslında acayip bir olay microsoft 90mb boş alan bırakmış uygulamalar için bu oyun ramden 90mb mı kullanıyor. o zaman symbianlar hiç bir oyunu çalıştırmazdı.örnegin skype ne kadar ram kullanır ki?Hani optimize etmek dedin ya...610'da çalışmazsa diyorum hiç uğraşmadan yaparlar pes13'ü.
aslında acayip bir olay microsoft 90mb boş alan bırakmış uygulamalar için bu oyun ramden 90mb mı kullanıyor. o zaman symbianlar hiç bir oyunu çalıştırmazdı.örnegin skype ne kadar ram kullanır ki?
Neyse o sorun değil de acilen bunu çözmemiz lazım geliyor hünkarım.Acaba PES12 90 Mb hadi değil %100 kullanıma %95'e bile hiçbir cihaz dayanamaz diyelim(swap benzeri olmaksızın) ; 90 Mb'ın %85'ini yani 76.5 Mb RAM mi yiyor?Adama o*a derler yani.Symbian'da 45-50 Mb arası yiyor -her ne kadar RAMBlow'da 328 Kb gösterse de.Mutlaka bu işte bir yamuk var.İnşallah adam gibi alnının akıyla çıkar bu işten Nokia.oo çok karışık yalnız lumia 610 unda desteği diğerleri gibi tam alacağını zannetmiyorum![]()
Bence bu uygulamalar 512mb ram e gore optimize edildiler bu yuzden lumia610 donanimi az geliyorr.
Soyle ki hunkarim bu uygulamalar yapim asamasindayken wp7.5mango vardi ve 256mb ram destegi yoktu. Icerik saglayicilar da 512mb ram'i gozonune alarak bu uygulamalari kodladilar. O yuzden 256mb ram yetersiz kaliyor. Tabi optimizasyon yapildiktan sonra ayni performansi verir mi bekleyip gormek lazim.
hayır hünkarım 512mb ram de kalan boş alan ile 256mb ramde kalan boş alan aynı olmuyor işlemcide düşük oldugu için rame yük biniyor zaten boş ram miktarı 90mb civarında o yüzden sıkıntı oluyor.gerçi 90mb boş alan pratikte yeterli olmalı bu oyunlar gibi üç dört tanesini 256mb ramli n8 aynı anda açabiliyor multitaskingle.Kızma ama sorum şu: bu optimize edilmemiş(256'ye göre) uuygulamalar 512'de kalan RAM'in 256'sından fazlasını mı yiyor da 256 yetersiz kalıyor?Bir türlü anlamadım gitti!
600tl civarı olmasını bekliyorum ama nokia Türkiye ile dün yaptıgım görüşmeden anladıgım kadarıyla bir operatör kampanyası olacak büyük ihtimalle.lumia 610 ne kadar olur sizce ?![]()
