Galaxy S3 vs HTC One X ?????

Sponsorlu Bağlantılar

klongs

klongs

Üye
Sense arayüzü nerde touchwiz nerde sorman hata bunu :D Bence kişisel tercih meselesi ben firmaya da bakarım biri Samsung her dalda gezinen elektronik firma bir diğeri sadece telefonlara tabletlere herşeyiyle yoğunlaşmış bir firma. Biri 6 ay önceki çıkarttığı telefona güncelleme vermez yetersiz performans diye diğeri 1-2 yıl önce ki telefona bile güncelleme çıkartmak için çabalamaya bakar. Biri malzeme kalitesini önemser ama hafifliği göz arda etmez diğeri de hafif olsun da plastik mi başka bi şey mi olr onun peşinde :) Bunlar gerçekler arkadaşlar kimse yanlış anlamasın bende 1 ay öncesine kadar S2 alıyordum vazgeçtim one x den sonra saygılar :oke:

htc de güncellemeye çok önem bir firma değil örnek htc wildfire e 2.3 bile gelmedi

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
htc 2 yılda 2000 model çıkarıyor nerdeyse çabuk eskitiyor cihazları ve ikinci el fiyatları da düşüyor satarken sıkıntı

klongs

klongs

Üye

Önem veren değil mi en az Samsung kadarda mı değil ? :)

samsungun bütün modelleri 2.3 güncellemesi aldı htcnin wildfire desire vs. modellleri 2.2 de kaldı her gün ayrı bir model çıkarmasıda cabası :oke:

- - - Eklendi - - -

ayrıca wp de bakarsan çoğu cihazı hala mango güncellemesi bekliyor

Uruloki

Uruloki

Üye
öncelikle chainfire ile oynarsın demiş bir arkadaş 'grafik kalitesini düşüren' chainfire ile tabi thd oyunları oynayabilirsin ve istersen ipad 3 ile asus prime ın thd oyunlar üzerinde kapışmasına bakabilirsin ve ayrıca S3 de pentile ekran var internetten bakarak ne kdar kötü olduğunu anlayabilirisin çünkü samsung pentile ekran teknolojinsini kularak aslında 1280*720p lik ekranın yarı çözünürlüğünü yükselterek 1280*720p yapıyor ve şunu da eklemek istiyorum mali400mp neden geçiyor benchmarklarda sebebi şu açıkca

yani olay benchmark yazılımlarının 12 çekirdekli bir gpu yu desteklememesinden kaynaklanıyor yoksa 4 çekirdekli mali400mp yi ezip geçebiliyor thd oyunlarda he şunu da eklemek istiyorum win 8 de tüm bu SoC leri test etmek lazım o zaman anlaşılır ayrıca mali400m nin teorikde bile geçemeyeceği aşikardır o işlemci hızı ve desteklediği teknolojilerle yani samsung çok çok büyük bir oyun oynarak milleti kandırıyor yarı çözünürlük ve eski bir gpu yu oc yaparak fahiş fiyattan cihaz satıyor tabi isteyen alabilir ben keni tabletimde thd oyunların farkını gördüm onun için konuşuyorum tegra 2 bile süper gafikler sunuyorsa ben daha laf etmiyorum

- - - Eklendi - - -

htc de güncellemeye çok önem bir firma değil örnek htc wildfire e 2.3 bile gelmedi

ya wildfire a niye gelmedi ram mi yetiyor sense arayüzüne stock arayüzü kullanarak güncelle baıkıyım ne oluyor yoksa one v ye bakabilirsin aynı özellikteki samsung telefon android 4 e güncellenmicek örnek sgs ve sgs+ ee ne iş

cliolar

Üye
Sense arayüzü nerde touchwiz nerde sorman hata bunu :D Bence kişisel tercih meselesi ben firmaya da bakarım biri Samsung her dalda gezinen elektronik firma bir diğeri sadece telefonlara tabletlere herşeyiyle yoğunlaşmış bir firma. Biri 6 ay önceki çıkarttığı telefona güncelleme vermez yetersiz performans diye diğeri 1-2 yıl önce ki telefona bile güncelleme çıkartmak için çabalamaya bakar. Biri malzeme kalitesini önemser ama hafifliği göz arda etmez diğeri de hafif olsun da plastik mi başka bi şey mi olr onun peşinde :) Bunlar gerçekler arkadaşlar kimse yanlış anlamasın bende 1 ay öncesine kadar S2 alıyordum vazgeçtim one x den sonra saygılar :oke:

Kesinlikle katiliyorum,oyun performans i olarak nasil s3 u one x den ustun tutarsiniz,anlamiyorum,sadece performans degil destek olarakda bi nvdia zone varmi s3 de.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
öncelikle chainfire ile oynarsın demiş bir arkadaş 'grafik kalitesini düşüren' chainfire ile tabi thd oyunları oynayabilirsin ve istersen ipad 3 ile asus prime ın thd oyunlar üzerinde kapışmasına bakabilirsin ve ayrıca S3 de pentile ekran var internetten bakarak ne kdar kötü olduğunu anlayabilirisin çünkü samsung pentile ekran teknolojinsini kularak aslında 1280*720p lik ekranın yarı çözünürlüğünü yükselterek 1280*720p yapıyor ve şunu da eklemek istiyorum mali400mp neden geçiyor benchmarklarda sebebi şu açıkca

yani olay benchmark yazılımlarının 12 çekirdekli bir gpu yu desteklememesinden kaynaklanıyor yoksa 4 çekirdekli mali400mp yi ezip geçebiliyor thd oyunlarda he şunu da eklemek istiyorum win 8 de tüm bu SoC leri test etmek lazım o zaman anlaşılır ayrıca mali400m nin teorikde bile geçemeyeceği aşikardır o işlemci hızı ve desteklediği teknolojilerle yani samsung çok çok büyük bir oyun oynarak milleti kandırıyor yarı çözünürlük ve eski bir gpu yu oc yaparak fahiş fiyattan cihaz satıyor tabi isteyen alabilir ben keni tabletimde thd oyunların farkını gördüm onun için konuşuyorum tegra 2 bile süper gafikler sunuyorsa ben daha laf etmiyorum

- - - Eklendi - - -

ya wildfire a niye gelmedi ram mi yetiyor sense arayüzüne stock arayüzü kullanarak güncelle baıkıyım ne oluyor yoksa one v ye bakabilirsin aynı özellikteki samsung telefon android 4 e güncellenmicek örnek sgs ve sgs+ ee ne iş

valla böyle güzel bi açıklamayı htc mühendisleri zor yapardı ağzına sağlık.. Benim de fikrim değişti bilgilenmiş oldum sağol.

cliolar

Üye

- - - Eklendi - - -

Azina saglik

xxxsrdrxxx

xxxsrdrxxx

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

one x sadece gerektiğinde 4 çekirdek kullanıyormuş S3 de böyle birşey olmaması bana cazip geldi bu arada yorum için çok sağol

Uruloki

Uruloki

Üye
one x sadece gerektiğinde 4 çekirdek kullanıyormuş S3 de böyle birşey olmaması bana cazip geldi bu arada yorum için çok sağol

android revelotion 6 yükle rom olarak bak 12 çekirdeği nasıl kullanıyor arayüzde dostum

xxxsrdrxxx

xxxsrdrxxx

Üye
    Konu Sahibi

android revelotion 6 yükle rom olarak bak 12 çekirdeği nasıl kullanıyor arayüzde dostum

vay be iyi ki mesaj atmışsın S3 ü alıyoduk yoksa :D peki ekran performansı konusunda bir bilgin var mı ?

Uruloki

Uruloki

Üye
çoğu site(yani editörler) htc one x deki ekranı görünce ilk defa bu kadar güzel bir ekran gördük diyorlar sonuç bu çok daha ucuz çok daha iyi tek eksisi artılabilir hafıza olmayışı

klongs

klongs

Üye
custom rom yuklemenin garanti disi biraktigini ve guncellemeleri alamadigini neden yazmiyorsun

xxxsrdrxxx

xxxsrdrxxx

Üye
    Konu Sahibi
çoğu site(yani editörler) htc one x deki ekranı görünce ilk defa bu kadar güzel bir ekran gördük diyorlar sonuç bu çok daha ucuz çok daha iyi tek eksisi artılabilir hafıza olmayışı

o da çok dert ettiğim bir konu değil zaten.Hafta sonu one x i elime alıp inceleyeceğim muhtemelen alıcam one x i.

- - - Eklendi - - -

custom rom yuklemenin garanti disi biraktigini ve guncellemeleri alamadigini neden yazmiyorsun

onu bilmiyordum bak o zaman oyunlar kasmaya başlayınca yüklerim custom rom u.

klongs

klongs

Üye
ge force sadece tegra oyunlarinda one gecebilir oda tegraya ozel oldugu icin gameloft oyunlariyla karsilastirsana

Uruloki

Uruloki

Üye

güncellemeyi nasıl alamıyor tekrar kendi yazılımına dönebilirsin ayrıca htcdev kendi veriyor okey garantiyide iptal ediyor root olayı için ama unoffical yani resmi olmayan yazılımla garanti iptal olmadan rom yükleyebilirsin hem sanki bu olay sgs3 için geçerli değilmiş gibi de sen kendin yazmışsın açıkcası ben android telefon alırsam(ki tableti şu an root yapmaya çalışıyorum ama kore malı olduğu için zor bulunuyor ve ayrıca ipod u mu da jb yaptıysam -ki ikiside yurtdışından geldi- ve 2 sene buy cihazlara rahat bir şey olmaz) root etmem gerektiğini biliyorum çünkü çok daha iyi oluyor öyle ekstra seçenekler çıkıyor

klongs

klongs

Üye
sense arayuzunu neden 500 mb ram yedigini yazmiyorsun

Uruloki

Uruloki

Üye
ge force sadece tegra oyunlarinda one gecebilir oda tegraya ozel oldugu icin gameloft oyunlariyla karsilastirsana

gameloft un kendi kalaslığı tegraya özel oyunmamazlığı ayrıca hangi thd oyunları kadar gerçekçi shadowgun oynamamış gibisin tabi sgs2 olduğu içindir tegra özel verisiyonu chainfire ile oynabiliyorsundur ondan

cliolar

Üye
S3 hep 4 cekirdek kullanmiyo,s3 de her ekirdek basli basina calisiyor,yani bi program 700 mhz hiz istiyosa cekirdeklerden biri o hizda calisiyo,baska program o anda 1400 mhz istiyosa,diger cekirdek ohizda calisiyor.Tegra 3 de ise 4 tane 1500 mhz ,1 tane 500 mhz de calisan cekirdek var.eger program 500 veya alti istiyosa ninja cekirdek fazla istiyosa,4 cekirdekden biri calisiyor.tegra 3 de ninja cekirdek arama,mesaj,muzik,radyo tarzi seyleri yapiyo.Performansa gelincede 4 cekirdek calisiyo.Bu buyuk avantaj.Zaten cihazla tegra 3 ozelliklerini gerektirmeyen seyleri yapinca sarji hic bitmiyo,aksamdan sabaha yuzde 2 azaliyo.

Üst Alt