ALmanya dan iphone 4s alacagım fakat aklıma takılan bi kaç soru var pls ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilyas2107

Üye
    Konu Sahibi
ALmanya dan iphone 4s alacagım fakat aklıma takılan bi kaç soru var pls ?
mrb arkadaşlar konuyu kısaca şöyle özetliyim Almanyada arkadaşım var ona iphone 4s aldıracagım fakat aklımda bi kaç soru var.
dışardan aldıran arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer.
1.dışardan aldıgım iphone burda satılanla aynımı yani türkce dil destegi varmı
2.ben biraz araştırdım 629 euro sanırım almanyada dogrumu
3.sim kilitli kilitsiz muhabbetini anlamadım ben
4.dışardan geldigi için pasaport onayı yapılacakta nerede yaptıracagız bunu benim bulundugum yerde hava alanı yok
5.almanyada aldıgım 629euroluk iphone4s ile türkiyede 2bin tl ye satılan iphone 4s aynısımı.
6.8gb 16gb 32 gb diyer ayırmışlar bu sanırım hafızaları oluyo ben 16 gb alıp içine bi 32gb hafıza kartı taksam yeterli olurmu
7.iphone alırken nelere dikkat etmeliyim.
8.bende n8 var onu satıp üzerine para koyup almayı düşünüyorum sizce dogrumu yapıyorum önerileriniz neler.

cevaplayan arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim yardımlarınizdan dolayı

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
1: Tüm dünyadaki iphoneler aynıdır.
2: Türkçe dil desteği mevcuttur.
3: sim kilidi operatör kildidir şöyleki cihazı bir operatörden alırsanız sadece o operatörün kartı ile çalışır bunu aşmanın yolları vardır (donanımsal ve yazılımsal unlock )ama tavsiye etmem her updatede unlock çıkmasını beklemeniz gerekir unlock çıkmasıda sıkıntılıdır çıkacak diye bir garantisi yoktur.
Bu nedenle sim kilidi olmayan (simfree) cihazı tetcih ediniz sim kilidi olmayan cihazı istediğiniz hatla hiç bir işlem yapmadan takıp kullanabilirsiniz.
(arkadaşınızı simfree,sim kiltsiz cihaz alması konusunda uyarınız.)
4: Pasaport kaydı yapmanız şarttır.
Bunun için Yakınınızda vs hava alanı olmadına gerek yoktur her hangi bir operatör'ün (turkcell,avea,vodafone) yetkili bayiilerinde 5tl karşılığında yaptırabilirsiniz.
Kayıt yaptıracağınız pasaport'un son 2 yıl içinde başka bir cihaz kaydında kullanılmaması ve 30 gün içinde ülkeye giriş yapmış olması gerekir.
5: Aynı.
6: iPhonelere hafıza kartı ekleyemezsiniz hafıza dahilidir bu nedenle alırken ihtiyacınıza göre olan kapasiteyi seçiniz.
7: Sıfır alıyorsanız simkilidi dışında dikkat edeceğiniz birşey yok iphone iphonedir.
Not: Artık gümrükten geçişlerde pasaportlara mühür basılmıyor arkadaşınızı giriş yaptığı zaman mühür bastırması konusunda uyarınız kayıt esnasında giriş mühürlü pasaport istenmekte.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
6. iPhone'ların kart desteği yoktur.
8. Çok iyi yapıyorsun.
7. Mümkünse 32 GB al, olmazsa 16. 8 GB kesinlikle olmaz.

cihan628

cihan628

Üye
aynn çok iyi yapıosun .d bende almanyadan getirttirdim ipad türkçe dil desteği var aynı yani tüm dünyada aynı

ilyas2107

Üye
    Konu Sahibi
1: Tüm dünyadaki iphoneler aynıdır.
2: Türkçe dil desteği mevcuttur.
3: sim kilidi operatör kildidir şöyleki cihazı bir operatörden alırsanız sadece o operatörün kartı ile çalışır bunu aşmanın yolları vardır (donanımsal ve yazılımsal unlock )ama tavsiye etmem her updatede unlock çıkmasını beklemeniz gerekir unlock çıkmasıda sıkıntılıdır çıkacak diye bir garantisi yoktur.
Bu nedenle sim kilidi olmayan (simfree) cihazı tetcih ediniz sim kilidi olmayan cihazı istediğiniz hatla hiç bir işlem yapmadan takıp kullanabilirsiniz.
(arkadaşınızı simfree,sim kiltsiz cihaz alması konusunda uyarınız.)
4: Pasaport kaydı yapmanız şarttır.
Bunun için Yakınınızda vs hava alanı olmadına gerek yoktur her hangi bir operatör'ün (turkcell,avea,vodafone) yetkili bayiilerinde 5tl karşılığında yaptırabilirsiniz.
Kayıt yaptıracağınız pasaport'un son 2 yıl içinde başka bir cihaz kaydında kullanılmaması ve 30 gün içinde ülkeye giriş yapmış olması gerekir.
5: Aynı.
6: iPhonelere hafıza kartı ekleyemezsiniz hafıza dahilidir bu nedenle alırken ihtiyacınıza göre olan kapasiteyi seçiniz.
7: Sıfır alıyorsanız simkilidi dışında dikkat edeceğiniz birşey yok iphone iphonedir.
Not: Artık gümrükten geçişlerde pasaportlara mühür basılmıyor arkadaşınızı giriş yaptığı zaman mühür bastırması konusunda uyarınız kayıt esnasında giriş mühürlü pasaport istenmekte.
kardeşim çok teşekkür ederim bilgilerin için benim için çok önemliydi cevapların dikkat edeceğim bu arada hafıza kartı desteği olmaması kötüymus

- - - Eklendi - - -

6. iPhone'ların kart desteği yoktur.
8. Çok iyi yapıyorsun.
7. Mümkünse 32 GB al, olmazsa 16. 8 GB kesinlikle olmaz.

teşekkürler kardeşim tavsiyenı dikkate alacağım

- - - Eklendi - - -

aynn çok iyi yapıosun .d bende almanyadan getirttirdim ipad türkçe dil desteği var aynı yani tüm dünyada aynı

şimdi şöyle birşey var kardeşim mesela almanyadan aldık teli ilerde bi problem çıktığında garanti servisi varmı nasıl yaptıracağız teli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt