2GB RAM ile gelecek üst seviye akıllı telefon modelleri hızla çoğalacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
2GB RAM ile gelecek üst seviye akıllı telefon modelleri hızla çoğalacak
Samsung Galaxy SIII'ün Japonya pazarına yönelik versiyonu ile LG Optimus LTE 2 modelleri ile birlikte başlayacak olan tepe seviye akıllı telefonların RAM miktarını 2GB'a yükseltme akımı, önümüzdeki yıl itibarı ile üst segmentte bir standart haline gelebilir.

Bunu dememizin sebebi, geçtiğimiz yıl 2GB'lık düşük güç tüketimli mobil belleklerin üretimine kısıtlı miktarda başlamış olan Samsung'un şimdi ise 20nm'lik üretim teknolojisine ve 1,066Mbps çalışma hızına sahip olan 4-gigabit LPDDR2 RAM'lerin hacimli üretimine başlamış olması.

Bunun pratikteki anlamı 2GB RAM demek. Keza üretim teknolojisinin 30nm'den 20nm'ye düşmesi sebebiyle güç tüketiminin gerileyeceğini de not olarak düşmekte fayda var. Ki bu da pratikte dolaylı yoldan daha uzun pil ömrü demek.

Velhasıl üretimin yaygınlaşmasını takiben, ilk olarak üst seviye akıllılarda standart hale gelecek olan 2GB RAM'i muhtemelen 2014 yılı içerisinde anaakım segmentine erişeceğini de tahmin edebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Cezzbedici3

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
:oley

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu bir anlamda ram lerin boyut olarak kuculecegi anlamina da geliyor.

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
evet, 2gb biraz abartı gibi duruyor ama performansı görmeden konuşmak yanlış olur. Mesela N8de 256mb ram var aradaki farkı düşünemiyorum bile.

JOURNALIST

JOURNALIST

Üye
Şuan değil, gelecek sene bile istenilse bu teknoloji telefonlara aktarılırdı. Sadece zamana yayıyorlar

HakaN-06

HakaN-06

Üye
Yav 2 gb ramden 4 çekirdekten bahsediyolar merak ediyorum bu cihazlara batarya dayanacak mı? Motorola razr gibi hayvani bataryalar mı takacaklar. Sonra 4.3, 4.7, 5.3 olan ekranlar kaç ince kadar çıkacak merak edıyorum? Birde ısınma sorununu nasıl çözecekler? Bizim 434 mhz cpu bile 1 saatte el yakarken onların hayvani güçteki işlemcileri soğutmak için telefonların yanında harici fan vermeleri lazım.

---------- Eklendi @ 23:49:52 ---------- Yazıldı @ 23:37:10 ----------

Herkes donanıma kafayı takmış. Söylemek istediğim yazılımın ne kadar önemli olduğu. Bakıyorum 4s ile S2yi kıyaslayıp S2 ezer diyorlar ama iş yazılımda bitiyor. S2nin donanımı daha iyi olabilir lakin 4s kadar stabil olamaz. Çünkü android, telefonu sömüren bi işletim sistemi

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
O mobil telefonlar normal kullanıcıların evlerindeki masaüstü bilgisayarları geride bırakacak desenize durum bunu gösteriyor :)

---------- Eklendi @ 00:19:34 ---------- Yazıldı @ 00:19:03 ----------

Boynuz kulağı geçermiş :)

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
oha be bilgisayar gibi telefon olacak desene

oguzaydin

Üye
vay arkadas benim bilgisayar 1 gb ram :D

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Android gibi bi sistem kullandıkça sürekli donanım arttırmaya mecbursunuz :oke:

Uruloki

Uruloki

Üye

hazır böyle bir konu açılmışken bakmakta fayda var

KayraBey

KayraBey

Üye
Yaşasın 2gb ram :)

SHS

SHS

Üye
telefon uçacak ama şu şarj sorununu çözsünler artık, teknolojiyi bu konuya yönlendirsinler, napayım 2 saat dayanmayan 2gb ramli telefonu..

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
telefonlar uçacak ama ısınmaktan patladıktan sonra telin hava da uçtuğunu harbiden görebileceğiz :D :D

atakan25

atakan25

Üye
benim telin hızı iyi :D

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
sürekli internette takıldığımız zaman şarj en az 1 gün gitmiyorsa isterse 5 6 gb ram koysunlar neye yarar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt