Nokianın yanlış stratejileri bunlar ama herşey fitaytla ilgili bence 800 tl ye aldığınız bir telefon ile, nokiada yaptıklarınızın kaçını iosta yada androidte yaparsınız? ben 603 aldım max 600 tlye, verdiğim paraya fazlasıyla değiyor... Söyleyin o telefondaki rahatlığı belle kalitesini hangi androidte var? Yani demek istediğim ödediğiniz parayla alakalı, gidip 2000 tl telefona ayırıp sonra, 1000 tllik bi nokia almak saçmalık olur bence, medem paranız var neden iyi android yada 4s almıyorsun? Nokia dünya pazarındaki yerini Samsung ve apple'ın yaptığı ataklarla bi hayli kaybetmiş durumda ve berbat bi ceo'su var, ayrıca ilk hedefi şu piyasayı ele geçirmek ztn bi geçirirse çorap söküğü gibi gelecektir gerisi oyun-uygulama-her telefona güncelleme desteği kimisine çok kimisine az şeklinde..
Oyun-uygulama desteği için yapımcılara para verip desteklemesi gerekir ki adamlar uğraşıp emek verip toyun cıkarsın ha diyecez ki çıkarırsa satışlardan para kazanır? nokia piyasasının %50sinin türkiyede olduğunu düşünürsek, bizim gibi ülkelerde bir çok kişi parayla oyun almayacaktır, alışmışız bi kere korsan içeriğe... Ve birde yapımcılar şuna bakıyor örneğin androide bir oyun yapıyor atıyorum froyo ve üzerine birçok marka 100e yakın modelde telefon var belki fazladır... Ama gelecek nokiaya yapsa 7-8 telefon modeli var...
Ayrıca nokianın gelrileri azalmakta, şuan samsung galaxy serisiyle aldı yürüdü, buda nokia satışlarını engelledi tabi, eskiden herkeste nokia olurdu samsungu dışlardık şimdi nokiaya para verilirmi konusuna geldik, bence bu durumu kurtaramazlarsa (lumiaylan fln ) şirketin batması bile olası bence, tabi bu 1-2 yıl içinde değil uzun süre alıcak gibi