nokia

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokason

Üye
    Konu Sahibi
nokia
nokia tel.neden hiç yeni oyunlar cıkmiyor neden bizm gbi 1.nesil telefonları nokıa gerı atıyor ... Artk bu nokianın altında ezilmemiz lazım nokianın pazarının %53 TÜRKİYE DE AMA NOKİA NIN BZE YAPTGNA BAK KARDEŞLER BU DURUMA Bİ EL ATMAK LAZIM AMA SİZCE NE YAPALIM

Polymath

Polymath

Üye
Mektup yazalım Nokia ya

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Destek hattını ara derdini söyle ama 3 senelik telefonun geriye atılması da normaldir.

Dimi3

Dimi3

Üye
MrCommanDTr hakli. 3 senelik telefonlara gore mukemmek hizmet aldi 1. nesil cihazlar. 603 daha ilk guncellemeden kesintili yararlanmasina ragmen 1. nesiller 3 senedir tikir tikir aliyor guncellemelerini. Uygulama konusunda haklisin ancak hergun bu tarz konular aciliyor ve yapabilecegimiz birsey yok..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bu arada Nokia'da yine birşeyler dönüyor. :hmmm
An itibarıyla resmi siteden Lumia'lara dair herşeyi kaldırdılar.
Zaten birkaç gündür Lumia'larla ilgili hiçbir linke girilmiyordu. Sadece anasayfada resmi duruyordu.
Şimdi resmini de kaldırmışlar, yerine 808'i koymuşlar.
Gelecek modeller arasından da Lumia 800'ü kaldırıp yerine Nokia 808'i koydular.
Sanırım Lumia serisinin Türkiye'ye gelişi ertelendi. :off:
Muhtemelen 808'i Türkiye'de yedirebildikleri kadar yedirdikten sonra Lumia serisi gelecek.
Pazarlama stratejisinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Diğer bir ihtimalse çıkış hazırlıkları süren Tango güncellemesinin Türkçe versiyonunun gecikme ihtimali olabilir.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Bu arada Nokia'da yine birşeyler dönüyor. :hmmm
An itibarıyla resmi siteden Lumia'lara dair herşeyi kaldırdılar.
Zaten birkaç gündür Lumia'larla ilgili hiçbir linke girilmiyordu. Sadece anasayfada resmi duruyordu.
Şimdi resmini de kaldırmışlar, yerine 808'i koymuşlar.
Gelecek modeller arasından da Lumia 800'ü kaldırıp yerine Nokia 808'i koydular.
Sanırım Lumia'nın Türkiye'ye gelişi ertelendi. :off:

hiç gelmemesinden daha iyi. Biraz bekleyin :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Gelecek zaten ordan kalkması pek bişey değiştirmez sadece Tango nun çevirisi bekleniyor.

gokason

Üye
    Konu Sahibi
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Evet de kardeşim 3gs i alanlarda zamanında 2500 tl verdiler 900 tl değil. 3gs de yavaş yavaş yeni oyunları açmaz hale geldi.

---------- Eklendi @ 22:37:11 ---------- Yazıldı @ 22:36:36 ----------

ayrıca birinci nesiller güncelleme alalı daha 3 ay oldu.

umt07

umt07

Üye
Nokianın yanlış stratejileri bunlar ama herşey fitaytla ilgili bence 800 tl ye aldığınız bir telefon ile, nokiada yaptıklarınızın kaçını iosta yada androidte yaparsınız? ben 603 aldım max 600 tlye, verdiğim paraya fazlasıyla değiyor... Söyleyin o telefondaki rahatlığı belle kalitesini hangi androidte var? Yani demek istediğim ödediğiniz parayla alakalı, gidip 2000 tl telefona ayırıp sonra, 1000 tllik bi nokia almak saçmalık olur bence, medem paranız var neden iyi android yada 4s almıyorsun? Nokia dünya pazarındaki yerini Samsung ve apple'ın yaptığı ataklarla bi hayli kaybetmiş durumda ve berbat bi ceo'su var, ayrıca ilk hedefi şu piyasayı ele geçirmek ztn bi geçirirse çorap söküğü gibi gelecektir gerisi oyun-uygulama-her telefona güncelleme desteği kimisine çok kimisine az şeklinde..

Oyun-uygulama desteği için yapımcılara para verip desteklemesi gerekir ki adamlar uğraşıp emek verip toyun cıkarsın ha diyecez ki çıkarırsa satışlardan para kazanır? nokia piyasasının %50sinin türkiyede olduğunu düşünürsek, bizim gibi ülkelerde bir çok kişi parayla oyun almayacaktır, alışmışız bi kere korsan içeriğe... Ve birde yapımcılar şuna bakıyor örneğin androide bir oyun yapıyor atıyorum froyo ve üzerine birçok marka 100e yakın modelde telefon var belki fazladır... Ama gelecek nokiaya yapsa 7-8 telefon modeli var...

Ayrıca nokianın gelrileri azalmakta, şuan samsung galaxy serisiyle aldı yürüdü, buda nokia satışlarını engelledi tabi, eskiden herkeste nokia olurdu samsungu dışlardık şimdi nokiaya para verilirmi konusuna geldik, bence bu durumu kurtaramazlarsa (lumiaylan fln ) şirketin batması bile olası bence, tabi bu 1-2 yıl içinde değil uzun süre alıcak gibi

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Nokia hiç üretim yapmasa da para kazanır.

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
benim anlamadigim bir sey var. ben Azerbaycanda oturuyorum ve burada lumialar yaklasik bir aydir satiliyor. sizin paraya cevirince : lumia 800 - 1100 lira. lumia 710 - 600 lira.
Azerbaycana gelmis bir telefonun Turkiyeye gelmemesi biraz garip.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Apple sattığı iphone başına Nokia ya patent hakkı ödüyor ;)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
benim anlamadigim bir sey var. ben Azerbaycanda oturuyorum ve burada lumialar yaklasik bir aydir satiliyor. sizin paraya cevirince : lumia 800 - 1100 lira. lumia 710 - 600 lira.
Azerbaycana gelmis bir telefonun Turkiyeye gelmemesi biraz garip.

Bilgiler için teşekkürler.
Türkiye'deki vergi v.s şeyleri de eklersek 1300-1400 TL civarında satılır burda diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt