Pocoyo ve Pepee mahkemelik oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Pocoyo ve Pepee mahkemelik oluyor
Kamuoyunun uzun süre gündeminden düşmeyen çizgi film karakterleri 'Pepee-Pocoyo' benzerliği yargıya taşınıyor.
15.05.2012 11:56

Haberlerde ve çeşitli köşe yazılarında gündeme gelen ve "Pepee , Pocoyo 'nun taklididir..." sözü Pocoyo'nun sahibi olan İspanyol Zinkia firmasını harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve lisanslarını alacak 120 firma yetkilisiyle görüşen Zinkia firması yetkililerine en çok; 'Türkiye'de halledilmesi gereken bir taklit problemi olduğu ve bunun için neler yapacaklarıyla ilgili sorular yönetildi.
"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAĞIZ"Zinkia firması eşbaşkanı Maria Dolan, "Bu konuda bilgi ve delil toplama için çalıştık. Elbette 35 milyon Euro yatırım yaptığımız bir ürünün önündeki engelleri kaldırmak için gerekli tedbirleri alacağız. Hukuki işlemler başladığından bu konuda fazla konuşmak istemiyoruz." dedi.
Lisans verdikleri firmaları rahat olmaları konusunda da uyaran Dolan, sözlerini, "Hem kendi hem de lisans verdiğimiz firmaların hakkını korumak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Türk yargısına güveniyoruz ve uluslararası üne sahip bir karakterin hiçbir ülkede taklit edilmemesi gerekir." şeklinde tamamladı.
Dünyanın en çok sevilen ve YouTube'dan 1 milyara yakın videosu tıklanan Pocoyo, Türkiye'de lisanslarını alacak firmalara ilk defa arz edildi. Kısa sürede Türkiye'de de fenomen haline gelen sevimli karakter, çocuklara doğru davranışlar kazandırma konusunda da önemli bir misyonu yerine getiriyor. Arkadaşları fil, köpek ve uyuyan kuş ile her gün maceradan maceraya atılan Pocoyo, sadece çocukların hayallerini güçlendirmekle kalmıyor; içlerindeki sanatçıyı, bilim adamını, polisi, öğretmeni, müzisyeni, aşçıyı bulmalarını sağlayarak keşifleri destekliyor.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
hadi yha! iphone samsung savaşı gibi
benzerlik tabi olacak
kalkıpta pokemon tarzı bir çizgifilm yaparsanız taklitten yargılık mı olunur? cok sacma
dizi filmler,filmler,romanlar vs vs cogu birbirlerinden ilham alır ve benzerdirler; ancak hikaye senaryo vs aslında ayrıdır.

FatoŞ

FatoŞ

Üye
Lakin Çocuklar için Bir ara izlemiş idim benzerlik varda öyle bariz bir benzerlik yok idi ..

SHS

SHS

Üye
Pocoyo yu görünce Pepee benim için bitti, yıkıldım:(

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Her animasyon çizgi film vs birbirine benzer ama senaryo ve içerik açısından bakılmalı.
Çok da faydalı bisey çocuk hüdayda bile oynuyo daha ne olsun :)

• Beğen
FatoŞ

FatoŞ

Üye
Her animasyon çizgi film vs birbirine benzer ama senaryo ve içerik açısından bakılmalı.
Çok da faydalı bisey çocuk hüdayda bile oynuyo daha ne olsun :)

Haklısın Valla :) Ben Çocuk Gelişimciyim Şarkıları Çok hoşuma gidiyor :) Albüm Yapacaktım pepenin şarkılarınıda koydum :)
Çok Çok Faydalı Hemde :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

Haklısın Valla :) Ben Çocuk Gelişimciyim Şarkıları Çok hoşuma gidiyor :) Albüm Yapacaktım pepenin şarkılarınıda koydum :)
Çok Çok Faydalı Hemde :)

Kız arkadasımda çocuk gelisimi okuyo ben de ondan ögrendim pepee'yi :D
Planlar için pepee'ye bas vuruyo bazen ki zaten çocuklarda çok seviyomus kendileri de istiyomus evde görüp ögyetminim pepe dibi papalım mijdee diyolarmıs :D

• Beğen
FatoŞ

FatoŞ

Üye
Kız arkadasımda çocuk gelisimi okuyo ben de ondan ögrendim pepee'yi :D
Planlar için pepee'ye bas vuruyo bazen ki zaten çocuklarda çok seviyomus kendileri de istiyomus evde görüp ögyetminim pepe dibi papalım mijdee diyolarmıs :D
Arada Bende İzliyorum Pepeyi Sevmemek Elde Değil :)
Çocuklar bayılıyor pepeye :) ögyetminim pepe dibi papalım mijdee diyolarmıs Ne hoş Ya :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
İnsallah kaldırılmaz yada ara verilmez.

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt