[Yardım] İşlemci Hızım: 3.4 GHz ama Windows 785 MHz Olarak Gösteriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
[Yardım] İşlemci Hızım: 3.4 GHz ama Windows 785 MHz Olarak Gösteriyor
Pc'yi İlk Aldığım Dönemden Son 1 Seneye Kadar Xp Kullanıyordum ve Bir Sorun Yoktu. 1 Senedir de Windows 7 Kullanıyorum ve Yeniden Windows Xp'ye Geçmek İstedim ve Şuan Bilgisayarım Windows Xp. Ancak Bir Sorun Oluştu (Daha Önceden Böyle Bir Sorun Hiç Yokken). Bilgisayar İşlemci Hızını 3.4 GHz Yerine 785 MHz Olarak Gösteriyor. Microsoft NetFramework 1.1 Yüklediğimde Bu Sorun Çözüldü (Tesadüf Eseri). Ancak Oynamak İstediğim Oyunda Bu NetFramework 1.1 Bilgisayarda Yüklüyken Kasıyor. Orta Yolu Bulamadım. Sorun Windows Xp'yi Kurmuş Olduğum CD İle Alakalı Olamaz Çünkü Farklı Bir CD'de de Aynısı Olmuştu ve Şuan Kullandığım Windows Xp Başka Bir Bilgisayarda da Yüklü ama İşlemci Hızını Normal Gösteriyor. CPU-z Programıyla Baktım O da 785 MHz Olarak Gösteriyor. Ben İşin İçinden Çıkamadım. Sizlere Başvurmak İstedim.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

İyi Forumlar...

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
XP kullananlarin dile getrdigi bir problem. Yillar once bende yasamistim. SpeedStep yada power saver modu aciktir. Bu sebeple Islemci kullanilmadigi zamanlarda dusuk frekanslarda tutuluyor. Cpu-Z acikken bir kac uygulama ac bakalim frekans hizindaki degisimleri gozlemle.

Anakart marka ve modelin nedir? Ayrica islemcin nedir (intel-Amd ve modeli)

Cpu-Z den bakip yazabilirsen sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Pesimistt5
Runner626

Runner626

Üye
64 bit kullan bence

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
XP kullananlarin dile getrdigi bir problem. Yillar once bende yasamistim. SpeedStep yada power saver modu aciktir. Bu sebeple Islemci kullanilmadigi zamanlarda dusuk frekanslarda tutuluyor. Cpu-Z acikken bir kac uygulama ac bakalim frekans hizindaki degisimleri gozlemle.

Anakart marka ve modelin nedir? Ayrica islemcin nedir (intel-Amd ve modeli)

Cpu-Z den bakip yazabilirsen sevinirim.

Teşekkür Ederim. Tavsiyelerini Deniyim. Birde Güç Kaydedici Mod Açık mı Onu Kontrol Edeyim.

Anakart: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P

İşlemci: AMD Phenom™ II X4 965 BE 3.4 GHz

---------- Eklendi @ 14:44:57 ---------- Yazıldı @ 13:09:17 ----------

Gigabyte'nin Easy Saver Diye Bir Uygulaması Var. Onu Kurcaladım Kapattım.

CPU-z Programını Açarak Oyuna Girdim. İşlemci Hızı Bir Ara 2.102 Civarı Oldu Tekrar Düştü. Sanırım Haklısın Güç Kaydedici Mod Tarzı Bir şey Var Şuan ama Nasıl Tespit Edeceğim Bilemiyorum. Ayrıca; Microsoft NetFramework 1.1'i Yükleyince 3.4 GHz Olarak Göstermesinin Sebebi Ne Olabilir?

---------- Eklendi @ 14:45:46 ---------- Yazıldı @ 14:44:57 ----------

64 bit kullan bence

64 Bit Xp Şuan Elimde Yok ve İndirmekte Zor Geliyor ama Zaten 64 Bit Kullanmamı Gerektirecek Bir Durum Yok Şuan. Ram'im 2 GB

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Teşekkür Ederim. Tavsiyelerini Deniyim. Birde Güç Kaydedici Mod Açık mı Onu Kontrol Edeyim.

Anakart: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P

İşlemci: AMD Phenom™ II X4 965 BE 3.4 GHz

---------- Eklendi @ 14:44:57 ---------- Yazıldı @ 13:09:17 ----------

Gigabyte'nin Easy Saver Diye Bir Uygulaması Var. Onu Kurcaladım Kapattım.

CPU-z Programını Açarak Oyuna Girdim. İşlemci Hızı Bir Ara 2.102 Civarı Oldu Tekrar Düştü. Sanırım Haklısın Güç Kaydedici Mod Tarzı Bir şey Var Şuan ama Nasıl Tespit Edeceğim Bilemiyorum. Ayrıca; Microsoft NetFramework 1.1'i Yükleyince 3.4 GHz Olarak Göstermesinin Sebebi Ne Olabilir?

:rica:
NetFrameWork u kurdugunda tam frekans degerlerini vermesi normal. Bununla ilgili benzer bir konu vardi; bir arkadasta surekli arka planda calisan bir system uygulamasi var islemcimi somuruyor demisti. NFW sistem icin gerekli bir takim guncellemeleri yaparken Bu sebeple Islemcin tam frekansta belli bir sure calismis olabilir.

BIOS guncellemelerini yapiyor musun? Gigabyte in kendi programiyla (@bios tu galiba) Son surume guncellemeni tavsiye ederim.

Ayrica XP nin control panelinde pil simgeli guc kontrol bolumu olacakti. Oradanda ayarlari bir kontrol et derim.

Ayrica BE serisi bir islemcin var ufak bir ayarla 3.8-4 Ghz hizinda stok fanla gunluk kullanabilirsin bilgisayarini:ehe

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
NetFrameWork u kurdugunda tam frekans degerlerini vermesi normal. Bununla ilgili benzer bir konu vardi; bir arkadasta surekli arka planda calisan bir system uygulamasi var islemcimi somuruyor demisti. NFW sistem icin gerekli bir takim guncellemeleri yaparken Bu sebeple Islemcin tam frekansta belli bir sure calismis olabilir.

BIOS guncellemelerini yapiyor musun? Gigabyte in kendi programiyla (@Bios tu galiba) Son surume guncellemeni tavsiye ederim.

Ayrica XP nin control panelinde pil simgeli guc kontrol bolumu olacakti. Oradanda ayarlari bir kontrol et derim.

Ayrica BE serisi bir islemcin var ufak bir ayarla 3.8-4 Ghz hizinda stok fanla gunluk kullanabilirsin bilgisayarini:ehe

@Bios Olması Lazım Kurayım Programı Deneyeyim. Şuan En Çok Pil (Yüksek Performans) Modunda. İşlemci'ye Overclock, Ekran Kartına Overdrive Yapayım Dedim Bir Ara ama Ben Bilgisayarı Zorlayacak Bir Oyun Oynamıyorum Şuan :D Crysis 3 Geldiği Zaman Zorlarsa Bilgisayarı Yaparım :D

Ayrıca Çok Teşekkür Ederim. @Bios Sonuçlarını Yazarım.

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
@Bios'u Denedim Yine Aynı. Ne Yapalım Düzelmeyecek Herhalde. Yardımlarınız için Teşekkür Ederim. :)

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
@Bios'u Denedim Yine Aynı. Ne Yapalım Düzelmeyecek Herhalde. Yardımlarınız için Teşekkür Ederim. :)

:rica:. Bu konuyla ilgili registry ayarlari yapilabiliyordu XP de. Aslinda konfigurasyonun guzel neden Windows 7 ye gecmiyorsun. Onun guc yonetimi daha guzel.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
:rica:. Bu konuyla ilgili registry ayarlari yapilabiliyordu XP de. Aslinda konfigurasyonun guzel neden Windows 7 ye gecmiyorsun. Onun guc yonetimi daha guzel.

Geçeceğim Herhalde Bilemiyorum :) Onda Bazı Şeyler Hoşuma Gitmiyor Aslında. Messenger Sağ Alta İnmiyor. Görev Çubuğunda Media Player Araç Çubuğu Yok ve Xp Biraz daha Seri mi Ney Yani Bu Öngörüye de Yeni Vardım. Emin Değilim ama Oyun Kasıyor Diye Xp Yapmıştım. Sorunun Ne Olduğunu (Microsoft NetFramework 1.1) Öğrenince Sanırım Windows 7'de Sorun Kalmaz. Bu Gece Geçerim Herhalde :D Bıktım Şu 3 Günde Kaç Format Attım Bilmiyorum :D

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Geçeceğim Herhalde Bilemiyorum :) Onda Bazı Şeyler Hoşuma Gitmiyor Aslında. Messenger Sağ Alta İnmiyor. Görev Çubuğunda Media Player Araç Çubuğu Yok ve Xp Biraz daha Seri mi Ney Yani Bu Öngörüye de Yeni Vardım. Emin Değilim ama Oyun Kasıyor Diye Xp Yapmıştım. Sorunun Ne Olduğunu (Microsoft NetFramework 1.1) Öğrenince Sanırım Windows 7'de Sorun Kalmaz. Bu Gece Geçerim Herhalde :D Bıktım Şu 3 Günde Kaç Format Attım Bilmiyorum :D

Windows 7, Xp kivrakliginda. Yarin birgun SSD yada 2*7200rpm Ayni kapasite HDD ile Raid 0 yaparsin tadindan yenmez. Tabi +2gb daha eklemeyi unutma.:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt