MaxiRehber - Mobil GPUlar

Sponsorlu Bağlantılar

franzliszt

franzliszt

Üye
Henüz bilgim yok,araştırığ buldukça yazıyorum.Şuan tegralardayım.Ama bildiğim şuan için:
powervr sgx540=adreno 205.
güzel gidiyorsun iyi oldu bu bilgiler biz zamanında n8 kullanırken 3,4 arkadaş araştırdık gpu ları wave bölümünden sataşıp durmuşlardı o sırada öğrendik öğrendikçe nokianın video oynatmaya yönelik yani medya özellikli güçlü gpu lar kullandığını gördük , samsung,apple ın sgx serisi daha çok cpu-gpu performansı , xperialardada adrenolara rastladık ,,sgx bir nokiadaki broadcomlar gibi video performans gösteremezken broadcomlarda sgx gpular gibi program oyun performansı gösteremediler,şuan sgx543 iki ve dört kanalla(çekirdek) 1080p yi cihaz ekranına pixeli pixeline kasmadan oturtdular iphone4s ve son iki ipad modeline (çünkü sanal oynatma kullanıyor çoğu cihaz , sisteme binmemek için ama bunu farkedemiyorsun zaten pixeller tam oturdumu şimdi daha iyi oldu diyorsun hem iphone 4 hem 4s kullanınca anlıyorsun aradaki farkıda samsung s2 de gerçekten oynattığı için oda başarılı bu konuda ve son samsung üst cihazlar gpularından dolayı video çözümleme ekrana oturtma daha başarılı- diğer cihazlara bakmadım o yüzden yorum yapamıyorum (sony veya htc denemedim) ,,, . bir kaç ekstra bilgi daha var bende ama sen ayrıntılı gidiyorsun güzel olmuş .

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

tempestshine

tempestshine

Üye
Broadcom GPU'lar
-BCM2727:32 milyon polygon çizer.Ancak Multimedya için tasarlandığından oyun ve diğer 3d performansları Adreno 205 kadar başarılı değildir.Nokia N8,C7,C6-01,E7,X7,E6 gibi orta segment telefonlarda vardır.Günümüz için yeterli sayılmaz.

:ağlarım:

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall ve Cihanî Sultan
^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
SGX543>Mali-400>Adreno 220=SGX540>SGX535=Adreno 205

aleranol

aleranol

Üye
benimde bir sorum var. One x adreno gpu mu kullanıyor? Yoksa tegra mı?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
güzel gidiyorsun iyi oldu bu bilgiler biz zamanında n8 kullanırken 3,4 arkadaş araştırdık gpu ları wave bölümünden sataşıp durmuşlardı o sırada öğrendik öğrendikçe nokianın video oynatmaya yönelik yani medya özellikli güçlü gpu lar kullandığını gördük , samsung,apple ın sgx serisi daha çok cpu-gpu performansı , xperialardada adrenolara rastladık ,,sgx bir nokiadaki broadcomlar gibi video performans gösteremezken broadcomlarda sgx gpular gibi program oyun performansı gösteremediler,şuan sgx543 iki ve dört kanalla(çekirdek) 1080p yi cihaz ekranına pixeli pixeline kasmadan oturtdular iphone4s ve son iki ipad modeline (çünkü sanal oynatma kullanıyor çoğu cihaz , sisteme binmemek için ama bunu farkedemiyorsun zaten pixeller tam oturdumu şimdi daha iyi oldu diyorsun hem iphone 4 hem 4s kullanınca anlıyorsun aradaki farkıda samsung s2 de gerçekten oynattığı için oda başarılı bu konuda ve son samsung üst cihazlar gpularından dolayı video çözümleme ekrana oturtma daha başarılı- diğer cihazlara bakmadım o yüzden yorum yapamıyorum (sony veya htc denemedim) ,,, . bir kaç ekstra bilgi daha var bende ama sen ayrıntılı gidiyorsun güzel olmuş .
evet haklısnız nokianın cpu ları multimedya amaçlı .

u_cosar

u_cosar

Üye
Teşekkürler konu yararlı

oguzaydin

Üye
şimdi adreno 205 li arc alsam 2 sene daha cıkcak oyunları oynayabilir miyim :)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
legolas29

legolas29

Üye
T20 22 milyon az gercekten....

klongs

klongs

Üye
o one xl o one x ten farkli

aleranol

aleranol

Üye
ha tamam. Yalnız tegra gpular hakkında bilgi verirseniz çok iyi olacak.

Uruloki

Uruloki

Üye
808 bence bcm2763 kullanmıyor özelliklerine bakın isterseniz ve bu gpuları çok çekirdek yönetimi tam olan win 8 de denemek lazım bence o zaman karşılaştırmanın anlamı çıkar yoksa farklı sistemlerde farklı sonuçlar çıkar

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
Yabancı site kaynaklı:
SGX 543 = Adreno 220 >> Mali -400 >> Geforce ULP [tegra 2] >> SGX 540 = Adreno 205 >> SGX 535 >> Adreno 200 = SGX 530

---------- Eklendi @ 18:11:31 ---------- Yazıldı @ 16:59:26 ----------

ha tamam. Yalnız tegra gpular hakkında bilgi verirseniz çok iyi olacak.

Verdim.:D

---------- Eklendi @ 18:13:10 ---------- Yazıldı @ 18:11:31 ----------

808 bence bcm2763 kullanmıyor özelliklerine bakın isterseniz ve bu gpuları çok çekirdek yönetimi tam olan win 8 de denemek lazım bence o zaman karşılaştırmanın anlamı çıkar yoksa farklı sistemlerde farklı sonuçlar çıkar

Hayır bakmıştım.BCM 2763 yazıyordu...Gene de bir bakın isterseniz...

---------- Eklendi @ 18:17:36 ---------- Yazıldı @ 18:13:10 ----------

SGX543>Mali-400>Adreno 220=SGX540>SGX535=Adreno 205

Sgx540 adreno 205 ile aynı güçte.Senin dediğin adrenolara güncelleme gelmedenki hali...

---------- Eklendi @ 18:18:58 ---------- Yazıldı @ 18:17:36 ----------

Türe

Türe

Üye
teşekkürler hünkarım :)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Teşekkürler.

Takipçi Satın Al