optimus black smart flash tool ile 3 dakikada root etme

Sponsorlu Bağlantılar

denizci35

denizci35

Üye
    Konu Sahibi
optimus black smart flash tool ile 3 dakikada root etme
öncelikle konu sbdemir arkadaştan alıntıdır

SmartFlash Tool ile yüklemek için rootlu ve rootsuz (Türkiye)
Evet, sonunda Türkiye ROM'u da SmartFlash Tool ile 3 dakika gibi kısa sürede cihaza flash'lanabilecek.
Telefonu brick olan ve kurtarmak isteyen, servise gönderecek olanlar, satmayı düşünen veya ilk aldığı hale getirmek isteyenler için. Üstelik isteyene orijinal halde isteyene de CWM enjekte edilmiş olarak.

- Altta yer alan dosyalardan rootlu veya rootsuz hangi versiyonu istiyorsanız indirin ve winrar veya benzeri bir program ile ayıklayın.
- Bilgisayarında LG driverları olmayanlar öncelikle bu driver paketini yüklemelidir.
- Telefonu rootlamak istiyorsak indirdiğimiz dosyanın içerisinde yer alan superuser.zip dosyasını olduğu gibi ayıklamadan telefonun SD kartına atıyoruz.
(Rootlamayacaksak dosyayı kopyalamaya gerek yok)
- Telefonu kapatıp pilini çıkartıyoruz. Ses açma düğmesine basılı tutarak telefonu usb ile bilgisayara bağlıyoruz. Ses açma düğmesini bu arada S/W Update yazısı çıkana kadar basılı tutmaya devam ediyoruz.
- SmartFlash Tool dosyasındaki Windows Enabler programını çalıştırıyoruz ve görev çubuğunda çıkan simgesi üzerine tıklayıp on diyoruz.
- B_SmartFlashTool_Extern programını çalıştırıyoruz.
- Üstten ROM copy D/L sekmesine geçiyoruz.
- CP bin yazan satırın sağındaki kutucuğa tıklayıp indirdiğimiz klasördeki CP dosyasını seçiyoruz.
- AP bin yazan satırın sağındaki kutucuğa tıklayıp indirdiğimiz klasördeki AP dosyasını seçiyoruz.
- Bu arada driverlarımız yüklü ve Windows_enabler on ise SmartFlash Tool da altta yer alan Communication Setup kısmında telefonu tanımış olmalı.
- Start butonuna basıyoruz ve yaklaşık 3 dakika hiçbirşeye dokunmuyoruz.

İşlem bittiğinde telefon LG logosu ile açılacaktır.

Rootsuz versiyonu yüklediysek telefonumuz normal bir şekilde açılacaktır ve kurulum ekranı bizi karşılayacaktı.

Rootlu versiyonu yüklediysek telefon CWM recovery ile açılacak. İnstall zip from SD card seçeneği ile hafıza kartına attığımız superuser.zip dosyasını bulup flashlıyoruz ve reboot system diyoruz. Yine telefon normal bir şekilde açılacak ve kurulum ekranı karşımıza çıkacak. Telefon açıldığında superuser uygulamasının kurulu olduğunu görebiliriz.

İlk açılışta rootlu veya rootsuz her iki durumda da LG logosunda biraz uzun kalıyor. Bu sadece ilk açılışa özel daha sonra normal bir şekilde açılıp kapanıyor olacak.

Ve işte dosyalar.

Root istemeyenler için fabrikadan yeni çıkmış gibi:
(her üçünü de indirip aynı klasör içerisine koyun ve winrar ile ayıklayın)

Rootlu isteyenler için CWM enjekte edilmiş:
(her üçünü de indirip aynı klasör içerisine koyun ve winrar ile ayıklayın)

---------- Eklendi @ 19:42:18 ---------- Yazıldı @ 19:16:57 ----------

bilmeyenler olabilir part birleştirmeyi : öncelikle masa üstünde bir klasör oluşturun adını istediğinizi yazın sonra winrar ı açıyoruz tümünü seç e basıyoruz klasörü seçiyoruz hepsi bu kadar

ofpistan

ofpistan

Üye
eline sağlık güzel paylaşım :)

technoshark

technoshark

Üye
Teşekkür ederim dostum bilgi vede paylaşım için... Ellerine sağlık

denizci35

denizci35

Üye
    Konu Sahibi
teşekkur ederim benim bir şey yaptığım yok sadece alıntı yaptım

sercikan

Üye
ağa part 2 ölmüş yaa bi bkarmısın rootlu part 2

sercikan

Üye
hacım download sayfası açılıyordadownloada baktığımda indirmiyor bnde acaba sıkıntı bndenmi kaynaklanıyo bilgisayarı bi kapıym açıym en iyisi :)

sercikan

Üye
rootu yptım ama cvm kurulmadı :(

denizci35

denizci35

Üye
    Konu Sahibi
2b rootlu oldu mu cvm kurulmuyacak zaten amaç 20b rom kurulmuş olacak ve rootlu olacak

---------- Eklendi @ 21:37:13 ---------- Yazıldı @ 21:36:44 ----------

amacımız 20b yi root yapmak

sercikan

Üye
haa bn cwm kurulucak sandım da rootu yptım ya oldu yani recovery mod açıldığına göre olmuştur heralde süperuser proğramıda çılışıyo fln yni

darkbizon

Üye
kardeş rootlu isteyenler için cwm injekte edilmiş demişsin benim usp port bozuk sdcarttan cwm ile rom atabiliyorum en son marvelle huexxxi denedim ikiside şarjı çok yiyor orjinal romlarda telefonun kullanılabilir hafızası 302m lerde başlıyor zamanla en fazla 230 lara düşüyor custom roomlar 274 ten başlıyor 200 lere iniyor ne custom roomda kaldım orjinale geçemiyorum usb port bozuk oldğu için pilden şarj ediyorum bu yüzden şarjı çok uzun giden bi rom lazım ne yapmamı önerirsiniz ?

denizci35

denizci35

Üye
    Konu Sahibi
ben herzaman orjinal rom yükledim ama sana sadece şunu öneririm fmr memory cleaner programını yükle yükledikden sonra acılan programda clean seçeneğini göreceksin sonra end de 2 sefer end e bas bunu yaptıktan sonra ayarlar uygulamalar çalışan uygulamalara gel ve sistem hariç diğer uygulamaları kapa muzik hava durumu gibi bunları yaptıktan sonra tekrar dediğim programdan aynısını yap (not bu bir gecici çözümdür ama ramini rahatlatır) böylelikle pildende tasarruf edersin birde internete girmediğin zamanlarda wifi yi kapa söylemeden edemedim (not: android telefonlarda henüz istemediğin uygulamaları kalıcı olarak durduran bir program yok)

darkbizon

Üye
fmr memoryi kullanyrm ama dediğin gibi geçici pil bittikçe daha da kasıyo ram oto rotate ve vibrate hariç hiçbişey açık değil ışık en düşükçe launcer hava durumu hiçbirşer kullanamıyorum zaten şarj olmaması yüzünden orjinal rom atma yolunu bulsam çok rahat edicem 3 kere tamir ettirdim kimse kalıcı olarak düzeltemedi şarj yerini büyük sıkıntılardayım bi çözüm yokmu flash romu cwm ye çeviren falan :/

darkbizon

Üye
Black P970 Gingerbread 2.3.4 V20N (orjinal rom)
URL paylaşma hakkım olmadığı için romun adını yazdım googlea yazıp xda-developersten indirebilirsinz.
rootlu cihazlara SDCARDtan kurulum benimle aynı sorunu yaşayan varsa buyursun :)

JazzLe

JazzLe

Üye
telefonun rootlu olduğunu nerden anlıcaz

denizci35

denizci35

Üye
    Konu Sahibi
superuser geldiyse root olmustur

• Beğen
Tepkiler: technoshark
ardayuce

ardayuce

Üye
çok güzell oldu mükemmel emeğine sağlık çoooooook beğendim teşekkürler.

enver_techno

enver_techno

Üye
Beyler isterseniz elimde Root'lu V20O mevcut, siz sadece rom kurar gibi kuruyorsunuz,kalanını o hallediyor. Ben denedim,gayet güzel. :oke:

Üst Alt