aslında symbian en kişiselleştirilebilir sistem. Hatta bence yapabileceklerimizin sınırları olmayan en iyi işltim sistemi. Koysunlar symbiana 1 gb ra çift çekirdekli işlemcileri gpu flan gör o zaman sen daha iyisi varmı!.
Nokia yapamadığı için değil, düşük gelirli insanlara da telefon satmak için böyle yapıyor. Yoksa pahalı modellerde var. Ama dünya genelinde en fazla sayı üstünlüğü alt ve orta zenginlikteki insanlara ait. Bu da nokianın ne kadar kötülensede aslında belırlediği satış politikasıyla yapacağı ve yapıyor olduğu hedef kitleyi ortaya koyuyor. Bu da nokianın pazar payını yukarıda tutuyor.
arkadasım demıssınya 1 gb ram cıft cekırdek koysunlar dıye .nokıa nın dıger tellere gore cpu su nıcın kucuk ve kucuk bır kıyaslamayla anlatıyım androıdmı ıos mu symbian belle mı hızlı bakın
N8, üzerindeki MPU sayesinde HD video
çekiyor. ARM 11 işlemcilerin
desteklemediği özellikler sadece bunlar
değil. 12 MP çözünürlüğü desteklemez,
HDMI desteklemez, USB OTG
desteklemez. Bunların hepsini çalıştıran, bünyesindeki MPU'dur. Ayrıca 25@fps
çekmesinin sebebi de pilden tasarruftur,
yetersizlik değildir. Hatta N8'in kamera
yazılımı kırılarak 30@fps'e çıkarıldı. N8
bunca özelliği üzerindeki MPU sayesinde
yapıyor ve CPU'ya hiçbir şekilde yük binmiyor. Nokia'nın CPU'yu düşük
tutmasının sebebi de budur. Ama ben
yine de buna karşı olduğumu
belirteyim. MPU güçlü diye CPU'yu düşük
tutmak benim anlayışıma terstir. N8
dışında bu kadar zengin donanımı birarada bulunduran başka bir cihaz
daha yok. O kadar çift çekirdekli cihaz
çıkmasına rağmen. Ayrıca N8 ve beraberindeki S^3 cihazlar
şu an en güçlü donanımsal hızlandırma
desteğine sahip cihazlar(32 MiPS).
Herkesin beğendiği Android'in halâ
donanımsal hızlandırma
desteklemediğini hatırlatmakta fayda var. Bu yüzden yüksek CPU hızına ihtiyaç
duyar.
Bu bılgı saglam kaynaktan alıntıdır kımse yalan boyle bısey yok dıyemez konudada dedıgı gıbı androıdler hız gereksınımı duyan tellerdır. Symbian belle canavar gıbı ışlemcı daha dondugunu hıc gormedım.ha dıger symbian s60v5 .. Işte o ışlemcı cok hata verıyor. Burdayanlış anlamayın ıphone,androidle alıp veremedıgım yok .