Harici hdd & masaüstü HDD acil yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asaser

Üye
    Konu Sahibi
Harici hdd & masaüstü HDD acil yardım
Arkadaşlar bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim
elimde çalışmayan 320 gb Microbox hdd var
bir de ankartı bozuk masaüstü pc nin 320 gb'lık bir hdd si var
birde yeni alınmış bir laptop var :)
microbox ın içini açtım hdd kısmı nın mini usbye bağlantı soketinin girişleri ile masaüstü pc de ki hdd nin bilgisayara giriş kısmı aynı
..
microbox 'ın soketini çıkarıp ( eğer bu kısmında bir sıkıntı yoksa tabi ) masaüstü hdd ye takıp sonra biilgisayara bağlayıp açmayı denesem . çalışma ihtimali beni heyecanlandırıyor :)
fakat laptobada kıyamıyorum bi sıkıntı olur diye
SİZ ce ne yapmalıyım. böyle bişey olur mu ?

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Bağlantı birimleri ile ilgili olarak net bilgi verebilirsen güzel olur. Yani HDD ait SATA, PATA vb. bağlantı soketleri. Ayrıca MicroBox'a ait. Bu konuda bilgi veremiyorsan Fotoğraf koyabilirsen daha güzel olur. Ve en önemlisi tam olarak ne yapmak istiyorsun? MicroBox içindeki HDD yi söküp yerine Masaüstü bilgisayarının HDD sini takıp bunu da Laptopunda kullanmak mı?

Öyleyse yukarıdaki ayrıntıları paylaşabilirsen seni yönlendirebiliriz.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tam olarak nasıl takacaksın ?

asaser

Üye
    Konu Sahibi
fotoğraflarını çekip birazdan yüklüyorum

---------- Eklendi @ 01:00:08 ---------- Yazıldı @ 00:38:24 ----------

dahili hdd Western digital 320gb sata 8mb Cache wd320aajs
mixrobox'da
samsung model : HM320JI
****** ATA yazıyo ama
bu bilgiler yeterlidir umarım. pek bilgim yok sata pata çata :)
valla ben dayanamadım denedim ama bi uyarı verdi, hewrşeyi devletten beklemedim biraz araştırdım ama anlamadığım konular bi çözüm bulamadım bi hata verdi ve o hatayı anlamadım

sora biraz daha araştırdım bazı yerlerde tamamen format atılıp açılabiliyormuş ama oda bana yaramıyo
ben içindeki bilgileri kaybetmek istemiyorum. Masaüstü pc min anakartı bozulunca bu hdd e erişemedim
istediim bilgiler kaybolmadan , gereksiz yere hdd kutusu kablosu falan almadan böyle bi yöntemle bu iş olurmu
olursa süper olur :d

---------- Eklendi @ 01:05:25 ---------- Yazıldı @ 01:00:08 ----------

mixrobox'da
ATA yazıyo ama
valla ben dayanamadım denedim ama bi uyarı verdi, hewrşeyi devletten beklemedim biraz araştırdım ama anlamadığım konular bi çözüm bulamadım bi hata verdi ve o hatayı anlamadım

sora biraz daha araştırdım bazı yerlerde tamamen format atılıp açılabiliyormuş ama oda bana yaramıyo
ben içindeki bilgileri kaybetmek istemiyorum. Masaüstü pc min anakartı bozulunca bu hdd e erişemedim
istediim bilgiler kaybolmadan , gereksiz yere hdd kutusu kablosu falan almadan böyle bi yöntemle bu iş olurmu

---------- Eklendi @ 01:05:53 ---------- Yazıldı @ 01:05:25 ----------

mixrobox'da
ATA yazıyo ama

---------- Eklendi @ 01:11:43 ---------- Yazıldı @ 01:05:53 ----------

fotoğraflarını çekip birazdan yüklüyorum

mixrobox'da
ATA yazıyo ama

---------- Eklendi @ 01:15:25 ---------- Yazıldı @ 01:11:43 ----------

ya silemedim 2-3 kere eklendi kusura bakmayın

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
usb ye taktığında bu hatayı veriyor? handy recover 5 diye google da araştır ve bul. bilgisayarına kur ve harddiskinden bilgilerini kurtarmayı dene.

ya da ubuntuyu indir ve cd ye yazdır. yapabiliyorsan usb bellekten çalışacak şekilde yap. ubuntuyu cd yada usb den başlatıp hdd yi ubuntu ile aç. bakalım ne olacak.

duruma göre dilersen teamviewer üzerinden bakabilirim istersen.

asaser

Üye
    Konu Sahibi
mbr ve ept ye tıkladığımda aygıt hazır değil uyarısı veriyor.
disk1 başlatılmamış yazıyor
mantıksal disk yöneticisinin erişebilmesi için önce diski başlatmalısınız

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bak sımdı..
Usb nın dıskı tamamen gorebılmesı ıcın harddısktek parca olarak ntfs formatında bıcımlenmıs olması gerekıyor bu 1.
2. Senın verılerı kurtarmaya calıstıgın harddısk 7200rpm
usb den bu gucu alamazsın yanı harddısk dönmeye başlamıyor anladın mı ?
Tek care sata ve guc kablosuyla kasanın ıcıne takmak.

7200 rpm hıza tek usb ıle guc yetmez :oke:

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
bak sımdı..
Usb nın dıskı tamamen gorebılmesı ıcın harddısktek parca olarak ntfs formatında bıcımlenmıs olması gerekıyor bu 1.
2. Senın verılerı kurtarmaya calıstıgın harddısk 7200rpm
usb den bu gucu alamazsın yanı harddısk dönmeye başlamıyor anladın mı ?
Tek care sata ve guc kablosuyla kasanın ıcıne takmak.

7200 rpm hıza tek usb ıle guc yetmez :oke:

İşte dikkatli olmak diye ben buna derim. Aslan kardeşim. :oke:

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt