Cleven Kernel v50 Sorunu Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
Cleven Kernel v50 Sorunu Çözümü
Arkadaşlar kernel v50 ile birlikte cleven çalışmıyordu daha doğrusu işlevini görmüyordu... Çözümünü burada paylaşayım dedim...

Buradan dosyayı indirin:

Zipten çıkarıp, filebox ile telde home/user dizinine atın tamamdır... Ya da indirdiğiniz dosyayı tele atın, filebox ile home/user dizinine taşıyın, çift tıklayıp dosyaları çıkarın tamamdır... Selametle...:oke:

• Beğen
Tepkiler: enolaguy

enolaguy

Üye
Arkadaşlar kernel v50 ile birlikte cleven çalışmıyordu daha doğrusu işlevini görmüyordu... Çözümünü burada paylaşayım dedim...

Buradan dosyayı indirin:

Zipten çıkarıp, filebox ile telde home/user dizinine atın tamamdır... Ya da indirdiğiniz dosyayı tele atın, filebox ile home/user dizinine taşıyın, çift tıklayıp dosyaları çıkarın tamamdır... Selametle...:oke:

Bravo sana Osman

tamda bu iş ile uğraşıp kafa yormaya başlayacaktım hızır gibi yetiştin maaşallah :)

Nereden buldun bu çözümü driver güncellemesi falanmı nedir bu ?

bgdesperado

Üye
gunaydin arkadaslar kernel demisken n900 un acemisiyim gecen gun battery pack diye bir pro yukledim depodan (daha once bahsettiginizi gormustum ) merak iste dedim bir deneyeyim. sonra yukleme bitince desktopta nokia kernel diye bir yukleme dosyasi vardi tikladim oda yuklendi (desktoptan kayboldu yuklenmistir heralde).aksam sarja taktim sabah kalktigimda halen sarj oluyor gosteriyordu cikarttim kabloyu batarya bos hickimse yok icinde :) (sarja taktigim kadar dolu yani) sonra dedim bu pro larin faydasi yerine zarari var kaldirayim en iyisi dedim birde ne goreyim kimse yok ekle kaldirda :( birde pc den sarj edeyim dedim tmm orada skinti yok fakat sarj aleti ile mi skintim anlayamadim :(

ayrica 800 mhz den 600 mhz ye dusus yasadim nedeni yukledigim pro lar oalbilir diye dusunuyorum

bu kernel ve battey pack ne ise yarar bir bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi ?

enolaguy

Üye
Bence sarj cihazında sorun var

Kernel 50 zaten batarya tasarufunu dusunmus olmali ki ekran isigi hemen karariyor.

Ben battery patch falan yüklemiyorum widget ları azaltırsan batarya kafi derecede dayanıyor zaten

Bide 800 den 600 e dustugunu nereden anladin ?

osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
Bravo sana Osman

tamda bu iş ile uğraşıp kafa yormaya başlayacaktım hızır gibi yetiştin maaşallah :)

Nereden buldun bu çözümü driver güncellemesi falanmı nedir bu ?

Güncelleme falan yok... Sadece driver manuel olarak verilmiş... Yani gömülü gelmemiş kernelle... talk.maemo'da vardı paylaşmak istedim...:oke:

---------- Eklendi @ 14:51:26 ---------- Yazıldı @ 14:46:58 ----------

gunaydin arkadaslar kernel demisken n900 un acemisiyim gecen gun battery pack diye bir pro yukledim depodan (daha once bahsettiginizi gormustum ) merak iste dedim bir deneyeyim. sonra yukleme bitince desktopta nokia kernel diye bir yukleme dosyasi vardi tikladim oda yuklendi (desktoptan kayboldu yuklenmistir heralde).aksam sarja taktim sabah kalktigimda halen sarj oluyor gosteriyordu cikarttim kabloyu batarya bos hickimse yok icinde :) (sarja taktigim kadar dolu yani) sonra dedim bu pro larin faydasi yerine zarari var kaldirayim en iyisi dedim birde ne goreyim kimse yok ekle kaldirda :( birde pc den sarj edeyim dedim tmm orada skinti yok fakat sarj aleti ile mi skintim anlayamadim :(

ayrica 800 mhz den 600 mhz ye dusus yasadim nedeni yukledigim pro lar oalbilir diye dusunuyorum

bu kernel ve battey pack ne ise yarar bir bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi ?

Battery patch çok işe yarıyor bende... Sorunun çözümü için uygun battery-patch'i yükleyin... Kernel kullanıyorsanız (v50 vs) "battery patch for kp users" i yükleyin. Kernel kullanmıyorsanız (normal maemo) "battery patch for non-kp users"i yükleyin... Yüklediğiniz ne bilmiyorum söyleyin komutunu verip kaldırmanıza yardımcı olayım... Bir de menüdeki "Nokia Kernel"i tıklarsanız, kerneli yüklemez aksine yüklü kerneli kaldırır... Sorununuzun sebebi budur (805'ten 600'e düşmesinin)... Selametle...:oke:

bgdesperado

Üye
conky programindan anladim yani o oyle gosteriyor.birde simdi fark ettim bataryanin zamanla azalmasi gerekecegine yukselmis :) (pc den sarj bahlantisinin kestigim zaman) bu iste bir tuhaflik var ama anlamis degilim :) sarj aletinden kaynaklaniyor olabilir orj deil belkide onun icin boyle problemler aliyorumdur.

---------- Eklendi @ 14:58:52 ---------- Yazıldı @ 14:55:02 ----------

himm tesekkurler arkadasim demek onun icin bende boyle birtakim tuhafliklar var kernel yukleyecegime kaldirmissim demek :)

peki simdi ne yapmaliyim yardimci olabilirmisin depolardan yani telefon icin faydali ve faydasiz olanlar hakkinda bir bilgim yok :(

forumdada arastirdim ama telefon icin su programlar kesin yuklenmeli yada sunlari kesinlikle yuklemeyin diye bir yazi bulamadim .

tesekkurler simdiden

byMaMe

byMaMe

Üye
selamlar osman kardeş bu kernel power v50 kurdum bende cleven nasıl çalıştırılıyor bilmiyorum ayrıca ben battery pack normalini kurduğmda telefon resetleniyordu durmadan cssu yüklü şimdi battery pack testing yüklü aralarında bi fark veya bi zararı varmıdır ayrıca cleven proğramında wps olayını hiç denedin mi cleven konusunu aydınlatırsan sevinirim teşekkürler şimdiden

osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
selamlar osman kardeş bu kernel power v50 kurdum bende cleven nasıl çalıştırılıyor bilmiyorum ayrıca ben battery pack normalini kurduğmda telefon resetleniyordu durmadan cssu yüklü şimdi battery pack testing yüklü aralarında bi fark veya bi zararı varmıdır ayrıca cleven proğramında wps olayını hiç denedin mi cleven konusunu aydınlatırsan sevinirim teşekkürler şimdiden

İnan kardeş şu ana kadar hiç denemiş değilim... "enolaguy" kardeşimizin anlatımıydı herhalde onu paylaşayım istersen:

"cleveni acin congigure wlan drivers i secinacilan pencereden
load injection drivers ve enable monitor mode seceneklerine tiklayin ve onlarin kirmizi hale gelmesinden sonra bu pencereyi kapatip cleven ekranina donun
ana ekrandan capture packets i tiklayin acilan pencereden

sol ust kosedeki scan butonunu tiklayip 10 saniye bekleyin, cleven size islemin tamamlandigini soyleyedikten sonra scan butonunun altindaki wep butonunu tiklayin

bu islemden sonra kirilabilecek aglar listelenecektir onlardan size en kuvvetli gelenini secin

sonra sol alttaki capture butonuna basin

bu defa xterminal ekrani acilacak ve cleven paket toplamaya gececektir

burada dikkat etmeniz gerekn sey -db olarak wifi istasyon gucunu cok hassas bir sekilde goreceksiniz ve n900 u wifi istasyonun sinyal gucunu en iyi alacak sekilde gerekirse bulundugunuz odanin icinde hareket ettirerek ayarlayacaksiniz (-db ne kadar dusuk deger alirsa istasyonu o kadar kuvvetli aliyorsunuz demektir)

xterminal ekraninin en saginda yer alan deger topladiginiz paketleri gosterir ve paketler en az 10000 paketi bulana kadar beklemeniz gerekir 20000 hatta bazen 40000 pakete kadar beklemeniz gereken zor olabilir

yeterli paketi topladiktan sonra xterminali kapatmadan cleven e geri donun ve ana ekrandan bu defa decrypt sekmesini secin oradan wep sekmesini tiklayin orada paketlerini toplamakta oldugunuz wifi istasyonunu goreceksiniz onu sectikten sonra sag alttaki kirmizi decrypt butonuna tiklayacaksiniz

ikinci bir xterminal ekrani acilacak ve sifreyi kirmaya baslayacak

bu sekilde bir sure bekleyeceksiniz ve sonunda

size ya toplanan paketlerin yetersiz oldugunu daha fazla paket toplamaniz gerektigini soyleyecek ya da ekran bir anda kaybolup kapanacak

kapanirsa islem tamam demektir daha fazla pakete gerek yoktur ve o zaman tekrar cleven ekranina donun ve show decrypted keys sekmesini tiklayin oradan check for files butonuna tiklayin cikanlarin icinden kirmaya calistiginiz wifi istasyonunu secin ve read tusuna basin

iste sifre karsinizda"

Diğer sorduğun, wps olayı; şu an bende yüklü olan "cleven experimental -aircrack-ng-wpscrack-reaver-" versiyonu... İşe yarar mı hiç bilmiyorum... :bilmm Selametle...

bgdesperado

Üye
Güncelleme falan yok... Sadece driver manuel olarak verilmiş... Yani gömülü gelmemiş kernelle... talk.maemo'da vardı paylaşmak istedim...:oke:

---------- Eklendi @ 14:51:26 ---------- Yazıldı @ 14:46:58 ----------

Battery patch çok işe yarıyor bende... Sorunun çözümü için uygun battery-patch'i yükleyin... Kernel kullanıyorsanız (v50 vs) "battery patch for kp users" i yükleyin. Kernel kullanmıyorsanız (normal maemo) "battery patch for non-kp users"i yükleyin... Yüklediğiniz ne bilmiyorum söyleyin komutunu verip kaldırmanıza yardımcı olayım... Bir de menüdeki "Nokia Kernel"i tıklarsanız, kerneli yüklemez aksine yüklü kerneli kaldırır... Sorununuzun sebebi budur (805'ten 600'e düşmesinin)... Selametle...:oke:

tesekkurler arkadasim dedigim gibi isin acemisi olmak kotu birsey kernel kullanmiyorum (ne ise yaradigini da bilmiyorum zaten ) "battery patch for non-kp users"i yukledim simdi hersey yolunda sanirim.800 mhz degerimede yeniden (ue_gazi arkadasimizin) vermis oldugu flashi yukleyerek kavustum.simdilik mutluyum :)) TESEKKURLER BUTUN EMEGI GECEN ARKADASLARA

yalnizkalp21

Üye
üstad dediklerinin aynisini yapitm olmadi telefona format attim yine filebox la home user dizininne zipten çıkarip attim telefonu kapadim açtim hala clevende warning hatasi aliyorum ve mac numarasi kayboluyo bi kontrol edermisin sana zahmet

enolaguy

Üye
üstad dediklerinin aynisini yapitm olmadi telefona format attim yine filebox la home user dizininne zipten çıkarip attim telefonu kapadim açtim hala clevende warning hatasi aliyorum ve mac numarasi kayboluyo bi kontrol edermisin sana zahmet
cleven i programlayan saturn nikli bir adam var ona mail attim, henuz kernel 50 ile calisan bir driver hazirlamadigini isleri oldugunu, ama yakinda kernel 50 ile calisacak sekilde bir cleven guncellemesi yapacagini soyledi, kisacasi cleven kullanmak istiyorsaniz simdilik kernel 49 ile devam etmeniz gerekiyor....

---------- Eklendi @ 02:24:11 ---------- Yazıldı @ 02:19:00 ----------

Güncelleme falan yok... Sadece driver manuel olarak verilmiş... Yani gömülü gelmemiş kernelle... talk.maemo'da vardı paylaşmak istedim...:oke:---------- Eklendi @ 14:51:26 ---------- Yazıldı @ 14:46:58 ----------Battery patch çok işe yarıyor bende... Sorunun çözümü için uygun battery-patch'i yükleyin... Kernel kullanıyorsanız (v50 vs) "battery patch for kp users" i yükleyin. Kernel kullanmıyorsanız (normal maemo) "battery patch for non-kp users"i yükleyin... Yüklediğiniz ne bilmiyorum söyleyin komutunu verip kaldırmanıza yardımcı olayım... Bir de menüdeki "Nokia Kernel"i tıklarsanız, kerneli yüklemez aksine yüklü kerneli kaldırır... Sorununuzun sebebi budur (805'ten 600'e düşmesinin)... Selametle...:oke:
osman kernel50 icin normalde cpu frekansini degistirmedigi,“kernel 50 settings ” programini da yukleyince overclock yapilabildigini soyluyor ama diger bir soylem ise kp50 nin standart olarak 800 oldugu seklinde...senin haberin varmi standartta kp50 settings falan yuklemezsen kac mhz de calisiyor

osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi

Bir de şöyle bir öneri vardı onu dene istersen; verdiğim dosyayı çıkarıp içindekileri "opt/cleven/combat-wireless" dizinine at ve sonra dene... Ben denedim kernel uyarısı yine çıkıyor doğal olarak, mac adresi vs çıkıyor ama cleven ı şu ana kadar hiç kullanmadım...:bilmm

---------- Eklendi @ 18:36:26 ---------- Yazıldı @ 18:33:23 ----------

cleven i programlayan saturn nikli bir adam var ona mail attim, henuz kernel 50 ile calisan bir driver hazirlamadigini isleri oldugunu, ama yakinda kernel 50 ile calisacak sekilde bir cleven guncellemesi yapacagini soyledi, kisacasi cleven kullanmak istiyorsaniz simdilik kernel 49 ile devam etmeniz gerekiyor....

---------- Eklendi @ 02:24:11 ---------- Yazıldı @ 02:19:00 ----------

osman kernel50 icin normalde cpu frekansini degistirmedigi,“kernel 50 settings ” programini da yukleyince overclock yapilabildigini soyluyor ama diger bir soylem ise kp50 nin standart olarak 800 oldugu seklinde...senin haberin varmi standartta kp50 settings falan yuklemezsen kac mhz de calisiyor

Valla pek bilgim yok kardeş... şu an battery-pacth ve kernel v50 yüklü sürekli 805 te ve smartreflex açık... Batarya konusnda sıkıntım yok iyi gidiyor... Bekleme süresi 2 günü geçer diyorum... Normal kullanımda akşamı buluyor işte(sabah düşünürsek)...

yalnizkalp21

Üye
opt dizinnede kopyaladim ayni degisen bi se yok ne zaman load desem mac numarai kayboluyo benkernel power 49 u bulamadım sizde varsa atarmısınız birde kernel 50 den 49 a dönüş yapabilirmiyim?

byMaMe

byMaMe

Üye
İnan kardeş şu ana kadar hiç denemiş değilim... "enolaguy" kardeşimizin anlatımıydı herhalde onu paylaşayım istersen: "cleveni acin congigure wlan drivers i secinacilan pencereden load injection drivers ve enable monitor mode seceneklerine tiklayin ve onlarin kirmizi hale gelmesinden sonra bu pencereyi kapatip cleven ekranina donun ana ekrandan capture packets i tiklayin acilan pencereden sol ust kosedeki scan butonunu tiklayip 10 saniye bekleyin, cleven size islemin tamamlandigini soyleyedikten sonra scan butonunun altindaki wep butonunu tiklayin bu islemden sonra kirilabilecek aglar listelenecektir onlardan size en kuvvetli gelenini secin sonra sol alttaki capture butonuna basin bu defa xterminal ekrani acilacak ve cleven paket toplamaya gececektir burada dikkat etmeniz gerekn sey -db olarak wifi istasyon gucunu cok hassas bir sekilde goreceksiniz ve n900 u wifi istasyonun sinyal gucunu en iyi alacak sekilde gerekirse bulundugunuz odanin icinde hareket ettirerek ayarlayacaksiniz (-db ne kadar dusuk deger alirsa istasyonu o kadar kuvvetli aliyorsunuz demektir) xterminal ekraninin en saginda yer alan deger topladiginiz paketleri gosterir ve paketler en az 10000 paketi bulana kadar beklemeniz gerekir 20000 hatta bazen 40000 pakete kadar beklemeniz gereken zor olabilir yeterli paketi topladiktan sonra xterminali kapatmadan cleven e geri donun ve ana ekrandan bu defa decrypt sekmesini secin oradan wep sekmesini tiklayin orada paketlerini toplamakta oldugunuz wifi istasyonunu goreceksiniz onu sectikten sonra sag alttaki kirmizi decrypt butonuna tiklayacaksiniz ikinci bir xterminal ekrani acilacak ve sifreyi kirmaya baslayacak bu sekilde bir sure bekleyeceksiniz ve sonunda size ya toplanan paketlerin yetersiz oldugunu daha fazla paket toplamaniz gerektigini soyleyecek ya da ekran bir anda kaybolup kapanacak kapanirsa islem tamam demektir daha fazla pakete gerek yoktur ve o zaman tekrar cleven ekranina donun ve show decrypted keys sekmesini tiklayin oradan check for files butonuna tiklayin cikanlarin icinden kirmaya calistiginiz wifi istasyonunu secin ve read tusuna basin iste sifre karsinizda" Diğer sorduğun, wps olayı; şu an bende yüklü olan "cleven experimental -air-ng-wps-reaver-" versiyonu... İşe yarar mı hiç bilmiyorum... :bilmm Selametle...
teşekkürler osman kardeşim bu clevenin yüklenmesi ve bu driveri tanıtılması kısmını yapamıyorm wl12xx driver nasıl yükleniyor cleven depolarda var ben wps olayı da çalışsın istiyorum

---------- Eklendi @ 21:57:24 ---------- Yazıldı @ 21:43:03 ----------

opt dizinnede kopyaladim ayni degisen bi se yok ne zaman load desem mac numarai kayboluyo benkernel power 49 u bulamadım sizde varsa atarmısınız birde kernel 50 den 49 a dönüş yapabilirmiyim?
kardeş buyur kernel-49 ile ilgili depolarda bulduğum paketler

• Beğen
Tepkiler: yalnizkalp21

yalnizkalp21

Üye
kardes tesekkur ederim kurdum verdigin kernel 49 u

saruman_me

saruman_me

Üye
:oke::tşk:

yalnizkalp21

Üye
by mame sagol acayip işimi gördü kernel 50 yi orjinal kernele restore ettim sonra 49 u kurdum cleveni kurdum multibootu kurdum androidi yuklesdim hepsi sorunsuz çalısıyo cok teseekur ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt