Okulu kıranı çip yakalayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Okulu kıranı çip yakalayacak

Brezilya'da dersi kırarak okula gelmeyen öğrenciler, yakalarına takılan çipler sayesinde tespit edilerek anında ailelerine bildirilecek

Brezilya'nın Vitoria da Conquista kentinde okulda zamanında ders başı yapmayan öğrencileri tespit ederek ailelerine bildirmek için ilginç bir yöntem bulundu.
Yakaya takılan çip, öğrencinin hangi saatte okula giriş yaptığını tespit ediyor. Bir bilgisayara bağlı olan çip, öğrencinin zamanında okula gelmediğini tespit ettiğinde kendiliğinden devreye girerek, veliye bir SMS göndererek bilgilendiriyor.
Eğer öğrenci hiç okula gelmemişse, bilgisayar ders başladıktan 20 dakika sonra yine devreye girerek veliye, "Çocuğunuz hala okula gelmedi" mesajı geçiyor.
20 BİN ÖĞRENCİ 'ÇİP'Lİ TAKİPTE
Kentte şimdiye kadar 25 devlet okulu bu teknolojiyle donatılarak, 20 bin öğrenci çiple takip edilmeye başlandı.
BAZI ÜLKELER HAYVAN TESPİTİNDE KULLANIYOR
Vitoria de Conquista kentindeki bu yöntem aslında yeni değil. Birçok ülkede söz konusu yöntem hayvanların yerlerini tespit etmek için kullanılıyor. kaynak : posta

spy ghost

spy ghost

Üye
Ooo çocuk öğrenciliği yaşayamacak o zaman

Astrosman

Astrosman

Üye
Bunlar kitede gidemez şimdi.. :ehe

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
Sofya-

Sofya-

Üye
Türkiyede uygulansa ne olur acaba :D

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Türkiyede olsa 2 saatte sistem çöker, ailelere telefon ile haber verilmeye başlandığında hatlar kitlenir.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
bize de gelmesin de bir öğrenciliği doya doya yaşasak

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
  • Beğen
Astrosman

Astrosman

Üye
tempestshine

tempestshine

Üye
Ben normalde hiç okulu kırmam ama okulun son günleri belki .. :ehe

• Beğen
spy ghost

spy ghost

Üye
tempestshine

tempestshine

Üye
lisede 2 senem kaldı ondan sonra bi üni. :ehe

----------Eklendi @ 16:36:40 ---------- Yazıldı @ 16:35:57 ----------

okulun son günleri bırak kaçmayı evde yatarım :ehe devamsızlık fazla biriktirmiyorum zaten

ben evde yatamam.zorla gönderilirim.geçen sene okulun son günleri saat 12'den 17'ye kadar internet cafede wolfteam oynadığımı bilirim ben.sonra zaten kaçsan bile hocalar birşey demiyor.ben hocanın gözü önünde arka kapıdan koşarak kaçtım.hiç birşey demedi :ehe

spy ghost

spy ghost

Üye

ben evde yatamam.zorla gönderilirim.geçen sene okulun son günleri saat 12'den 17'ye kadar internet cafede wolfteam oynadığımı bilirim ben.sonra zaten kaçsan bile hocalar birşey demiyor.ben hocanın gözü önünde arka kapıdan koşarak kaçtım.hiç birşey demedi :ehe
:D bizim okulda okulun son günleri tüm öğrenciler çıkmak isteyince müdür serbest bırakmıştı :ehe

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bu olay bizim ülkede tutmaz öğrenciler bulur bir yolunu :hmmm
çipi öğrencinin yakasına takıyorlarmış baksanıza. Bizim öğrenciler kıyafeti okulda bırakır yine asar okulu :d:

• Beğen
spy ghost

spy ghost

Üye
Bu olay bizim ülkede tutmaz öğrenciler bulur bir yolunu :hmmm
çipi öğrencinin yakasına takıyorlarmış baksanıza. Bizim öğrenciler kıyafeti okulda bırakır yine asar okulu :d:
güzel mantık bizim öğrencide aşırı zeka var kullanmıyor kullanmak istemiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...