Belle multitasking show .))

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

doğru şuan bendede ram 80-90 arası değişiyor.ama arka planda hiç program olmadığı için ;)

arka planda program olduğu zaman ilginç bir şekilde boş ram artıyor

örnek poweramp açtım ram 140-160 lara fırlıyor :D

bu yazıyı görünce acaba google arka planda sizden habersiz büyük boyutlu bir raporlama programı çalıştırıp siz ram ihtiyacı duyunca bunu kapatıyor mu sorusu aklıma geliyor :S çok mu paranoyağım ne :P :D:D

PriZm

PriZm

Üye
bu yazıyı görünce acaba google arka planda sizden habersiz büyük boyutlu bir raporlama programı çalıştırıp siz ram ihtiyacı duyunca bunu kapatıyor mu sorusu aklıma geliyor :S çok mu paranoyağım ne :P :D:D
aşırı paranoyaksın :D

bence kapattığı servisler kapalı wifi-bluetooth kapalı ise onların servislerini kapatıyordur.çünkü gerçekten androidin böyle ilginç bir yönü var:D program açtıkta boş ram artıyor :D

----------Eklendi @ 17:39:35 ---------- Yazıldı @ 17:35:13 ----------

bak hatta resimde koyayım bu ilginç olaya :D

arkaplanda program çalışmazken

3 Tane program açıkken :D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

aşırı paranoyaksın :D

bence kapattığı servisler kapalı wifi-bluetooth kapalı ise onların servislerini kapatıyordur.çünkü gerçekten androidin böyle ilginç bir yönü var:D program açtıkta boş ram artıyor :D

ahaha :D:D bana niye paranoyak diyorsun arkadaşım :D:D
şakası bir yana da kapalı olan bir servisin aslında kapanamadığı gibi bir durum var o zaman :S tabi burda şu var sen 80-90 mb ram varken 100 mb lık ram gerektiren uygulamayı açarsan arka planda buna yetecek miktarda kullanılmayan servisi kapatsa ram düzeyi 10-20 mb bilemedin 40-50 mb olurdu ama 140 lara fırlıyor diyorsun :D böyle olunca aklıma ilk gelen kapatılması gereken servisler kısmında yaklaşık 100-150 mb lık bir servis olabileceği ki olsa olsa raporlama servisidir dedim malum google amca raporlamayı, istatistiği falan baya seviyor :D:D
aslında varsa bir servis kontrol programıyla bakmak lazım

PriZm

PriZm

Üye
ahaha :D:D bana niye paranoyak diyorsun arkadaşım :D:D
şakası bir yana da kapalı olan bir servisin aslında kapanamadığı gibi bir durum var o zaman :S tabi burda şu var sen 80-90 mb ram varken 100 mb lık ram gerektiren uygulamayı açarsan arka planda buna yetecek miktarda kullanılmayan servisi kapatsa ram düzeyi 10-20 mb bilemedin 40-50 mb olurdu ama 140 lara fırlıyor diyorsun :D böyle olunca aklıma ilk gelen kapatılması gereken servisler kısmında yaklaşık 100-150 mb lık bir servis olabileceği ki olsa olsa raporlama servisidir dedim malum google amca raporlamayı, istatistiği falan baya seviyor :D:D
aslında varsa bir servis kontrol programıyla bakmak lazım

raporlama değilde google hesabı ile senkronizasyon var ama oda kapalı :D

----------Eklendi @ 17:44:22 ---------- Yazıldı @ 17:42:22 ----------

hele shadowgun veya gta 3 10-15 dakka oynadıktan sonra oyundan çıktığımda boş ram 190-200 oluyor :D ama bluetooth - wifi açtığın zaman yine iniyor 150 lere :D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

raporlama değilde google hesabı ile senkronizasyon var ama oda kapalı :D

söylediğin gerçekten ilginç bir durum :D o zaman en güzel ram temizleme işlemi en ağır uygulamayı açıp kapatmak mı oluyor :D arkada ne varsa silip süpürsün diye :)))

PriZm

PriZm

Üye
söylediğin gerçekten ilginç bir durum :D o zaman en güzel ram temizleme işlemi en ağır uygulamayı açıp kapatmak mı oluyor :D arkada ne varsa silip süpürsün diye :)))
aynen dediğin gibi :D ram şişmeye başladığı zaman telefonu kapatıp-açacağıma 10 dk gta 3 oynuyorum ram 200 e vuruyor hemen :D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
sırf tam bir karşılaştırma yapmak için bi android cihaz alıcam sonunda :D arkadaşlarınkilerle bir yere kadar öğreniliyor sonuçta :D
sormadan kafasına göre kapatıp açması da ilginç aslında :S virüs bulaşsa kapanıp açıldığından haberin olmaz şu durumda :S bu arada ss ler Galaxy S ten mi? 337 mb mı görünüyor toplam ram? yoksa ben mi yanlış okuyorum :S

PriZm

PriZm

Üye
sırf tam bir karşılaştırma yapmak için bi android cihaz alıcam sonunda :D arkadaşlarınkilerle bir yere kadar öğreniliyor sonuçta :D
sormadan kafasına göre kapatıp açması da ilginç aslında :S virüs bulaşsa kapanıp açıldığından haberin olmaz şu durumda :S bu arada ss ler Galaxy S ten mi? 337 mb mı görünüyor toplam ram? yoksa ben mi yanlış okuyorum :S

evet galaxy S ten.İCS yüklü 337 mb görünüyor yanlış görmüyorsun :D

337 mb kullanıcıya bırakılan ram alanı geri kalan 175 mb swap ve ekran kartı bellği olarak kullanıyor.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

evet galaxy S ten.İCS yüklü 337 mb görünüyor yanlış görmüyorsun :D

337 mb kullanıcıya bırakılan ram alanı geri kalan 177 mb swap ve ekran kartı bellği olarak kullanıyor.

sonradan aklıma geldi ekran kartından dolayı olabilir mi diye sanırım öyleymiş :)
ama ram değişimi gerçekten ilginç bir durum

PriZm

PriZm

Üye
bende bunu baya bi sonradan fark ettim gingerbreadda fazla olmuyordu ICS de çok güzel olmuş bu durum :ehe

----------Eklendi @ 18:03:20 ---------- Yazıldı @ 18:02:28 ----------

sonradan aklıma geldi ekran kartından dolayı olabilir mi diye sanırım öyleymiş :)
ama ram değişimi gerçekten ilginç bir durum
sadece 177 mb ekran kartı olsa ne olurdu acaba:D tabi bunun GPU frekansı bellek frekansı vsvs gibi olaylarıda var :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt