Müjde Samsung I8510 XEHI5 SON FİRMWARE TÜRKÇE Afwerker Farkıyla

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
Müjde Samsung I8510 XEHI5 SON FİRMWARE TÜRKÇE Afwerker Farkıyla
Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi xturkuazx
nickli arkadaşımız morocco yazılımını editleyip bize sunmuştu ve yazılım çok güzel çalışıyordu ama tek sorun MMS ve WAP ayarları Türkiye'ye göre ayarlanmamıştı ve bunun üzerine araştırma yaparak avrupada kullanılan en son en düzenli çalışan firmwareyi editledim herşeyi çalışır şekilde sizlere sunuyorum.
FİRMWARENİN
Tamamen orjinal yazılımıdır.
Wap ve Nms ayarları Türkiye'ye göre ayarlıdır.
İçinede ek olarak RND tools vardır. Yazılımı 2 gün önce editledim ve diğer yazılımlarda en çok screencapture.exe den dolayı ve kamerayı açıp flaş açıkken 3 tane fotoğraf çektiğimizde 2 çubuk şarj yediğini görüyordum bu yüzden telefona en iyi firmwareyi editleme ihtiyacı duydum.
1-Telefonun hızı.
2-Batarya süresi
3-GPS bağlantısı hızı
4-İnternet tarayıcısına flash desteği halen var .
DİKKATLE
OKUYUNUZ !

1-Telefonunuzla ilgili yukarıda saydığım şikayetleriniz mevcut değilse kurmanız gereksiz.

2-Kurmayı düşünüyorsanız problem çıkması olasılığına karşı Eski Türkçe Firmware yi elinizde hazır tutun.
Eski Türkçe firmware adresi:
[url]http://www.maxicep.com/samsung/innov8-gt-i8510-firmware-rom-edit-196265.html[/URL]

3-Kurarken Apollo da kurulan programın dilini Kazakistan olduğunu göreceksiniz.Kazakistan'a ait dosya Türkçeleştirilmiştir yani Kazakistan Dosyası Türkçeye karşılık gelir.

4-Kurulumu başardıktan sonra yaklaşık bir hafta Garmini kurmayın batarya durumunuzu deneyin.Garmini kurarsanız aşağıdaki Batarya ve Garmin Önlemleri okuyun

5-Kurulumla ilgili tüm bilgiler, araçlar vb.herşey dosyanın içindedir.Kurulum konusunda bilginiz yok ve emin değilseniz kuruluma kalkışmayın.

DİKKAT !
Bu firmware şu anda sadece tarafımdan denenmiş ve tam başarılı bulunmuştur.
Hiçbir garanti veremem ve sorumluluk kabul etmiyorum.
Telefonunuz garanti kapsamındaysa kapsam dışı kalabilirsiniz.
LinkLer

• Beğen
Tepkiler: yasin.kuzucu

yasin.kuzucu

Üye
ne zamandır firmwareden ümidi kesmiştim fakat telefona gelen aramaların gizli no gözükmeye başlaması ile format şart olunca bi bakıyım dedim bundan daha mükemmel zamanlama olamazdı.
hemen indirip pc im win 7 olduğu içinde win7 için olan xp mode uygulaması üzerinden başarı ile kurulumunu gerçekleştirdim.
ilk gözüme takılan şey RnD Tools diye bi klasörün varlığı ve içindeki bazı app.lardı.
bunlarınların ne olduğu konusunda pek fikrim yok açıkçası, umarım bazı açıklamalar yapılır.
navigasyon konusuna gelirsek bundan önce hep route66 v8 kullandım ta ki güncelleştirme şart olana kadar.
halihazırda format atacağım gerçeği belli olunca route66 v9 uda deneme fırsatını elde etmiş oldum ve ancak haritasını açabildim navigasyonunu aktif hale getiremedim. v9 da v8 e göre bariz bi hız farkı vardı gerek açılırken gerekse harita üzerinde dolanırken bu firmwarede ise açıkçası garmini de bi denemek istiyorum sonuçlarıda ilerde buraya yazmaya çalışırım.
afwerker sanada şimdiden candan bir teşekkür ediyorum ilerleyen günlerde de tecrübelerimi aktarmaya çalışırım.

dipnot: eski türkçe firmware linkindeki link ölü sanırım

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
Rica Kardeşim eğer eski firmwareyi istersen onlar elimde yedek olarak duruyor onlarıda upload ederim.
RND tools'a gelirsek onlar firmwarenin içinde olan birşey her firmwarede var ama açık degildi bu firmwarede açık istersen onuda kaldırabilirsin yazılım dosyasında tek bi degişiklik ile oda kalkıyor ama normalde silinmiyor rom hafızasında olduğu için Ben win 7 kullanıyorm win 7 de xp mode olmadan da başarılı bir şekilde yükleme yapabiliyorsun. Navigasyon pek kullanmadığım için navigasyonu denemedim Yinede deneyim sizlere bilgi aktarırım o navigasyon hakkındada

• Beğen
Tepkiler: kozgit
MAYIS26

MAYIS26

Üye
eline sağlık hocam, deli eden şarj yüzünden internetten bile vazgeçip xturkuazx arkadaşın yayınladığı versiyonu kullanıyorum, eğer şarj süresi bu yayımladığında da iyiyse hemen güncellemeyi düşünüyorum.. şuanki kullandığım versionda telefon açıkken şar edersen tam şarj etmiyor ve hemen bitiyor, kapalı iken şarj edersen 2 gün gidiyor şarjı.. Bakalım sizin versiyon nasıl etki edecek..

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
eline sağlık hocam, deli eden şarj yüzünden internetten bile vazgeçip xturkuazx arkadaşın yayınladığı versiyonu kullanıyorum, eğer şarj süresi bu yayımladığında da iyiyse hemen güncellemeyi düşünüyorum.. şuanki kullandığım versionda telefon açıkken şar edersen tam şarj etmiyor ve hemen bitiyor, kapalı iken şarj edersen 2 gün gidiyor şarjı.. Bakalım sizin versiyon nasıl etki edecek..

Kardeşim navigasyonu denemeye fırsatım olmadı ama şarjı bende güzel gidiyor resim çekiyor video alıyorm internetim herzaman açık ve müzik dinliyorum her zaman bunları yaptıgım halde minumum 2 gün gidiyor eger sadce internete girersem 3 4 gün sürüyor şarjı Bu arada telefonunuzu bi şarj aleti ile şarj edin 1 hafta kullanın birde bilgisayardan usb yoluyla şarj edin fark edebiliyor :) 2 aydır kullanıyorm firmwareyi rahatım yani kardeşim internet bana lazımdı o sorun ortadan kalkmış oldu

MAYIS26

MAYIS26

Üye
Kardeşim navigasyonu denemeye fırsatım olmadı ama şarjı bende güzel gidiyor resim çekiyor video alıyorm internetim herzaman açık ve müzik dinliyorum her zaman bunları yaptıgım halde minumum 2 gün gidiyor eger sadce internete girersem 3 4 gün sürüyor şarjı Bu arada telefonunuzu bi şarj aleti ile şarj edin 1 hafta kullanın birde bilgisayardan usb yoluyla şarj edin fark edebiliyor :) 2 aydır kullanıyorm firmwareyi rahatım yani kardeşim internet bana lazımdı o sorun ortadan kalkmış oldu

dün gece versiyonu yükledim, telefon şarj gösteriyordu sabah 5:30 da şarj bitip kapandı, şimdi sabah diğer bataryayı taktım ondada hemen biterse bi anlamı olmayacak, birde tüm ayarları yapmama rağmen edge işareti aktif duruyor arka tarafta bir programın casusluk yaptığından şüpheleniyorum..

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
dün gece versiyonu yükledim, telefon şarj gösteriyordu sabah 5:30 da şarj bitip kapandı, şimdi sabah diğer bataryayı taktım ondada hemen biterse bi anlamı olmayacak, birde tüm ayarları yapmama rağmen edge işareti aktif duruyor arka tarafta bir programın casusluk yaptığından şüpheleniyorum..

Kardeşim edge işareti symbian telefonların genelinde aktif gibi durur internete hızlıca baglanabilmesi için çekimin az oldugu yerlerde o edgeyi kapatır otomatik orjinal yazılımındada böyledir. Şarj meselesinede tekrar gelirsek arkadaşım türkiyede aldıgımız hiç bir batarya innov8 in orjinal bataryası degil hepsi G810 modeline göre benim telefon yurtdışından gelme 3 tane batarya aldım ve orjinalinin yerini tutmuyor aldıgım bataryalarda orjinal batarya ama işte tutmuyor kendi bataryası daha düzenli gidiyor bir ara ben Nokia 4C bataryanın altındaki siyah plastiği cıkartıp denedim nokia bataryası ilede 3 gün gidiyor saygılarımla bi problem olursa söylersin :)

MAYIS26

MAYIS26

Üye
Kardeşim edge işareti symbian telefonların genelinde aktif gibi durur internete hızlıca baglanabilmesi için çekimin az oldugu yerlerde o edgeyi kapatır otomatik orjinal yazılımındada böyledir. Şarj meselesinede tekrar gelirsek arkadaşım türkiyede aldıgımız hiç bir batarya innov8 in orjinal bataryası degil hepsi G810 modeline göre benim telefon yurtdışından gelme 3 tane batarya aldım ve orjinalinin yerini tutmuyor aldıgım bataryalarda orjinal batarya ama işte tutmuyor kendi bataryası daha düzenli gidiyor bir ara ben Nokia 4C bataryanın altındaki siyah plastiği cıkartıp denedim nokia bataryası ilede 3 gün gidiyor saygılarımla bi problem olursa söylersin :)

@afwerker bu versiyonda şarjxturkuazx ın yayınladığı versiyona göre az gidiyor, bununda sebebi fazladan uygulamalar olması, eğer editleyebiliyorsan fazlalıkları kaldır (oyunlar filan), ayrıca edge işareti ayarlardan girip gerektiğinde kullan dediğin zaman sadece internete bağlanırken aktif olur, diğer versiyonlarda da orjinalde de böyledir. Bu versiyonda bir bozukluk var, telefonun çekimide azaldı en kısa zamanda internetsiz versiyona geçeceğim,

Hatta bu editleme işlemi nasıl ve hangi programla yapılıyor paylaşırsan internet çalışmayan versiyonu editleyip interneti çalışır hale getirip kullanmak istiyorum.. Bu konuda yardım edersen makbule geçer, saygılar..

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
@afwerker bu versiyonda şarjxturkuazx ın yayınladığı versiyona göre az gidiyor, bununda sebebi fazladan uygulamalar olması, eğer editleyebiliyorsan fazlalıkları kaldır (oyunlar filan), ayrıca edge işareti ayarlardan girip gerektiğinde kullan dediğin zaman sadece internete bağlanırken aktif olur, diğer versiyonlarda da orjinalde de böyledir. Bu versiyonda bir bozukluk var, telefonun çekimide azaldı en kısa zamanda internetsiz versiyona geçeceğim,

Hatta bu editleme işlemi nasıl ve hangi programla yapılıyor paylaşırsan internet çalışmayan versiyonu editleyip interneti çalışır hale getirip kullanmak istiyorum.. Bu konuda yardım edersen makbule geçer, saygılar..

Kardeşim bende senin gibi o firmwareyi editlemeyi düşündüm ama olmuyor Benim telefon hollandadan gelme oldugu için ilk geldiginde ilk türkçe yazılımı attım ve bluetooth ta sorun vardı bende ondan dolayı eski yazılıma dönmeyi denedim bu sırada boot menüsü silindi. Telefona boot atmak için jtag box lazımdı ama yaşadıgım yerde kullanan yoktu bi şekilde onuda düzelttim ama ben internetsiz yazılımı atıyorum telefona ve bende sorun cıkarıyor resetleme yapıyor kafasına göre ben bunu tam uyumlu şekilde editledim.Benim telefonda şuan süper sorunsuz şekilde çalışıyor istersen rnd toolsu çıkartayım birde öyle dene ben RND toolsu kaldırdım telefonun kendi üstündeki özellikleri o ama Türkiye firmwaresinde gizli şuan sadce konuşma ve internete girdigim için telefonun şarjı 3 gün gidiyor sadece konuşmada 4 gün başka batarya taktıgımda ise şarj sorunu çıkıyor 1.5 saatte bitiriyor şarjı ben telefon geldiginde üstündeki firmwareyle kullandıgımda bile 3 gün gidiyordu hollanda versiyonunda türkiyeyi atıncada 1.5 saate düşürmüştü ama şuan editledigim firmware güzel çalışıyor.Ben kendim editleyecegim dersen kimse edit programlarını paylasmamış ben paylaşırım editlersin yalnız editleme sırasında hata yaptıgın an telefon açılmaz hale geliyor boot menüsü çökmüş gibi samsung yazısında kalıyor all download menüsünü açıp mavi boot ekranına geçiş yapamıyordu tekrar onu düzelmeyle ugraştım yani kafa karıştırıyor telefon hoş ama yazılımlar sıkıntılı. Ben buraya denemeden koymam yazılımı.

MAYIS26

MAYIS26

Üye
Kardeşim bende senin gibi o firmwareyi editlemeyi düşündüm ama olmuyor Benim telefon hollandadan gelme oldugu için ilk geldiginde ilk türkçe yazılımı attım ve bluetooth ta sorun vardı bende ondan dolayı eski yazılıma dönmeyi denedim bu sırada boot menüsü silindi. Telefona boot atmak için jtag box lazımdı ama yaşadıgım yerde kullanan yoktu bi şekilde onuda düzelttim ama ben internetsiz yazılımı atıyorum telefona ve bende sorun cıkarıyor resetleme yapıyor kafasına göre ben bunu tam uyumlu şekilde editledim.Benim telefonda şuan süper sorunsuz şekilde çalışıyor istersen rnd toolsu çıkartayım birde öyle dene ben RND toolsu kaldırdım telefonun kendi üstündeki özellikleri o ama Türkiye firmwaresinde gizli şuan sadce konuşma ve internete girdigim için telefonun şarjı 3 gün gidiyor sadece konuşmada 4 gün başka batarya taktıgımda ise şarj sorunu çıkıyor 1.5 saatte bitiriyor şarjı ben telefon geldiginde üstündeki firmwareyle kullandıgımda bile 3 gün gidiyordu hollanda versiyonunda türkiyeyi atıncada 1.5 saate düşürmüştü ama şuan editledigim firmware güzel çalışıyor.Ben kendim editleyecegim dersen kimse edit programlarını paylasmamış ben paylaşırım editlersin yalnız editleme sırasında hata yaptıgın an telefon açılmaz hale geliyor boot menüsü çökmüş gibi samsung yazısında kalıyor all download menüsünü açıp mavi boot ekranına geçiş yapamıyordu tekrar onu düzelmeyle ugraştım yani kafa karıştırıyor telefon hoş ama yazılımlar sıkıntılı. Ben buraya denemeden koymam yazılımı.

benim cihazda yurt dışı, belkide bahsettiğin gibi batarya uyumsuz, orjinal bir batarya veya muadil kaliteli bir batarya bulmak lazım..

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
benim cihazda yurt dışı, belkide bahsettiğin gibi batarya uyumsuz, orjinal bir batarya veya muadil kaliteli bir batarya bulmak lazım..

Aynen kardeşim ben tekrar diger yazılımları araştırıyorm çıkmış onlarıda editleyip koyacagım hangisi güzel giderse onu seçeriz ;) konumuz her zaman güncel olacak allahın izniyle

MAYIS26

MAYIS26

Üye
Aynen kardeşim ben tekrar diger yazılımları araştırıyorm çıkmış onlarıda editleyip koyacagım hangisi güzel giderse onu seçeriz ;) konumuz her zaman güncel olacak allahın izniyle

Çinden batarya sipariş ettim bekliyorum 1500 ma. bakalım nasıl olacak performans.

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
Çinden batarya sipariş ettim bekliyorum 1500 ma. bakalım nasıl olacak performans.

Geldimi Kardeşim deneyince yazarsın buraya yine olmadı dersen bu sefer başka yazılımı editleyeceğim senin için

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
Şu Lumia 800 bi gelseydi Türkiyeye Ozaman satacağım innov'u onun gibi telefon bulunmaz ama ugraşmaktan skıldım arkadaş ben Uygun bir alıcı buldugumda anında satacagım :)

yadeller2003

Üye
bu işlerde yeniyim,burdaki yönteöle i8510 hackledim,görüşmeleri kaydeden bir program bulamadım,bulduklarımı denedim bit türlü olmadı kisi kayda başlayınca telefondan ses gel,kimi uygulama oluyor ama açılmıyor.i8510 için görüşme kaydedeci program tavsiye edebiliseniz sevinirim Saygılar

zifir12

Üye
Dostum verdiğin samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=GT-I8510%2F16 link kıık galiba bi bakarsan sevinirim

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
Dostum verdiğin samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=GT-I8510%2F16 link kıık galiba bi bakarsan sevinirim
Kardeşim o benden kaynaklı birşey değil samsung'un sitesi değiştiği için. Samsungun sitesine girip orada arama bölümüne telefonun adını yazıp aratınca driverleri oradan indirirsin

seasand

Üye
hocam ek programlar hoşuma gitmedi benim. telefon kızlığı bozulmuş hatun gibi geldi bana. eski firmwireyi de bulamıyorum yardımcı olsanız.

afwerker

afwerker

Üye
    Konu Sahibi
hocam ek programlar hoşuma gitmedi benim. telefon kızlığı bozulmuş hatun gibi geldi bana. eski firmwireyi de bulamıyorum yardımcı olsanız.
Ek Programlarıda kaldıracağım kardeşim merak etme şuan son olarak c5-00 ın dosyaları ile bi fw düzenlemesi yapıyorum Siteye yüklerim en kısa zamanda Orjinal Fw bende var Atarım sana

seasand

Üye
çok çok iyi olur dört gözle bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt