Windows 7 kurdum düzenli çalışmadı YARDIM...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
R.A.M

R.A.M

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 kurdum düzenli çalışmadı YARDIM...
Arkadaşlar benim notebook'a windows 7 64 bit kurdum bilgisayarımda önce şunlar oldu:
1-)Hoş geldinizden sonra ekran 5 saniye kararıyor sonra birşey olmamış gibi masaüstü geliyor.
2-)CPU kullanımı % 65 70 den aşağı düşmüyor.
3-)Pc 4 5 defa normal acılıp kapanıyor sonra normal kapatmaya çalışırken kapata bastığımda mavi ekran çıkıyor yeniden başlıyor.

Ardaşlar sorunlar bunlar windows 7 yükseltme danışmanı onaylıyor fakat neden bunlar oldu anlamadım Sistem özelliklerim şunlar.

Amd turion mk-36 2.01 Ghz çift çekirdek
2.37 Ddr 2 Ram
128 Mb nvidia Geforce ekran kartı

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
64 bit niye kurdun ki

legend5858

legend5858

Üye
Windows 7 için özelliklerin düşük gibi geldi bana :) Bence eskisine dön geri :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
64 bit windowslarda ilk kullanımlarda yüksek islemci kullanımı sorunu var ama sonraları hallolur.
Mavi ekran ise eger etkinlestirme yapmadıysan bu yüzden olmus olabilir.Yada uyumsuz driver (32 bit driverler yada ekran kartı driverı)

R.A.M

R.A.M

Üye
    Konu Sahibi
64 bit windowslarda ilk kullanımlarda yüksek islemci kullanımı sorunu var ama sonraları hallolur.
Mavi ekran ise eger etkinlestirme yapmadıysan bu yüzden olmus olabilir.Yada uyumsuz driver (32 bit driverler yada ekran kartı driverı)
***** kullanarak orjinal yaptım driver konusundn emin değilim çünkü orjinal sitesinde win7 driveri yok başka yoldan buldum.

pasha14

pasha14

Üye
Mavi ekran hatası ram kaynaklı da olabilir. Mavi ekranda ki hata kodunu bir yere not et eğer hep aynı hata kodu geliyorsa , ram de sorun olacağını düşünüyorum. Sen 32bit windows kullansanda olur aslında :hmmm

R.A.M

R.A.M

Üye
    Konu Sahibi
Mavi ekran hatası ram kaynaklı da olabilir. Mavi ekranda ki hata kodunu bir yere not et eğer hep aynı hata kodu geliyorsa , ram de sorun olacağını düşünüyorum. Sen 32bit windows kullansanda olur aslında :hmmm
1 Sn durmuyor mavi ekran ama memory flan yazıyor ramden galiba 2 Gb ramin üstüne 512 taktım ondan olabilir 32 bit kullancm zaten flashdan atmak zorundayım format dvd okumuyo nedense

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Arkadaşlar benim notebook'a windows 7 64 bit kurdum bilgisayarımda önce şunlar oldu:
1-)Hoş geldinizden sonra ekran 5 saniye kararıyor sonra birşey olmamış gibi masaüstü geliyor.
2-)CPU kullanımı % 65 70 den aşağı düşmüyor.
3-)Pc 4 5 defa normal acılıp kapanıyor sonra normal kapatmaya çalışırken kapata bastığımda mavi ekran çıkıyor yeniden başlıyor.

Ardaşlar sorunlar bunlar windows 7 yükseltme danışmanı onaylıyor fakat neden bunlar oldu anlamadım Sistem özelliklerim şunlar.

Amd turion mk-36 2.01 Ghz çift çekirdek
2.37 Ddr 2 Ram
128 Mb nvidia Geforce ekran kartı

Özellikleri Windows 7 için yeterli. Notebook destek sayfasında varsa vista driverlarını indir çoğu uyumlu oluyor. Takabiliyorsan 2 gb daha ram takabilirsen güzel olur. En azından bilgisayarının Dual Channel ram desteğini kullanabilirsin. Performansa belli ölçüde etki edecektir.

Windows 7 kurulumu başlattığında kurma, servis konsolundan ramleri test et.

R.A.M

R.A.M

Üye
    Konu Sahibi
Cevap için teşekkürler notebookun vista driverleri mevcut windows 7 neredeyse bütün driverleri kendi buldu bende vista driiverlerini kurmadım 32 kuracaktım ama dvd okumamaya başladı artık flashdan atacam bu sorunların kalkacağını umuyorum ama ekran kartında sıkıntı çekerim belki

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Cevap için teşekkürler notebookun vista driverleri mevcut windows 7 neredeyse bütün driverleri kendi buldu bende vista driiverlerini kurmadım 32 kuracaktım ama dvd okumamaya başladı artık flashdan atacam bu sorunların kalkacağını umuyorum ama ekran kartında sıkıntı çekerim belki

Ekran kartinin problem olacagini sanmiyorum. 64bit vista driveri ile sorunsuz kullanabilecegini dusunuyorum.

R.A.M

R.A.M

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartı öyle çok problem olmazda bazı yerlerde ekran kararıyo mesela ctrl-alt-del yapınca ekran 5 sn kararıyodu sonra görev yöneticisi menüsü çıkıyordu 64 bitti salı günü 32 bit kuracam bakalım yine aynı sorunları yapacakmı

MrExpert

MrExpert

Üye
win 7 32 bite çevir sorun düzelecektir... çünki in 7 64 bit te ki açık yüzünden mavi ekran hatası vardır ... mesela benim rami 4 gb yaptım zorunlu olarak 64 bite geçtim aynı hatan bende mavi ekran sonra rest .... sana kaynak ve canlı örnek benim... bu chip ten link bak :

PRO_ChAsEr

Üye
O özelliklerle zor açarsın sen win7,ben 2GB ram ve 512 mb işletime win7 home premium kurdum kastı.Sen vista 32 bit indir...

R.A.M

R.A.M

Üye
    Konu Sahibi
O özelliklerle zor açarsın sen win7,ben 2GB ram ve 512 mb işletime win7 home premium kurdum kastı.Sen vista 32 bit indir...
Vistaya hiç bulaşmam virüs çok bulaşıyoadamı sinir eden işletim sistemi xp şuan iyi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt