Hz. Ali ile ilgili bir hikaye..

Sponsorlu Bağlantılar

FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Hz. Ali ile ilgili bir hikaye..
Ey Resulullah!
Neden herkesten çok Ali' yi seversin?
Peygamber:Neden çok sevdiğimi anlatayım mı?

-Anlat derler.Peygamber sorar:
-Sizlere sormak isterim; birisi size kötülük yapsa ne yaparsınız?

-İyilik yaparız efendim derler...

Peygamber:
-Yine kötülük yaparsa?

-Yine iyilik yaparız.

-Soruyu tekrar eder;
Yine kötülüğüne devam ederse?

Cevap verirler:
-Düşünürüz efendim derler.

Peygamber:
-Çağırın Ali'yi diye buyurur.İmam Ali gelir, Peygamber İmam Ali' ye sorar;
-Ya Ali! birisi sana kötülük yaparsa sen ne yaparsın?

Cevap verir;
İyilik yaparım, der.Peygamber 7 kez tekrar eder.İmam Ali 7 kez "iyilik yaparım" der.Son defa sorunca da o iyilikler şahı şu mükemmel cevabı verir;

-Ya Resulullah! Kötülük yapan kötülüğünden usanmıyorsa, ben iyilik yapmaktan niye usanayım ki...!der.

Peygamber soru soranlara döner ve "neden çok sevdiğimi anladınızmı" der...

• Beğen
Tepkiler: -efşan, Ruh., cemokka ve 3 diğerleri

viktoreznov

viktoreznov

Üye
Allah razı olsun. hayatını sadece bu söz üzerine kursan ölene kadar huzur içinde yaşarsın...

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Nereden Nereye Geldiğimizi Bu Hikayeden Daha iyi Anlatan Bir Hikaye Olamaz diyorum Şimdi İyilik Yapan Kişilere Enayi gözü ile Bakılıyor Teşekkürler Paylaşım için

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve FatoŞ
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Allah razı olsun. hayatını sadece bu söz üzerine kursan ölene kadar huzur içinde yaşarsın...
Senden de ve cümlemizden de razı olsun .. Evet çok haklısın hayatımızı bu söz üzerine kurmak gerekir ..huzur da mutlulukta sadece iyiliklerde gizlidir..

----------Eklendi @ 20:23:33 ---------- Yazıldı @ 20:21:03 ----------

Nereden Nereye Geldiğimizi Bu Hikayeden Daha iyi Anlatan Bir Hikaye Olamaz diyorum Şimdi İyilik Yapan Kişilere Enayi gözü ile Bakılıyor Teşekkürler Paylaşım için

evet olsun enayi yerine koysunlar bizi ben razıyım .. bunu kendimize ilke edinmeliyiz ne kadar yaşarsam yaşıyayım ne kadar kötülük yapılsa da şahsıma ben iyilik yapacağım yine de ALLAH onlardan razı olsun ..
Rica ederim , bakan gözlerinize sağlık..

• Beğen
Tepkiler: -efşan
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
İşte bu güzel konudan az biraz ders alanlar olsa hayat ne güzel olur.Ellerine sağlık arkadaşım güzel bir paylaşım olmuş.Allah razı olsun.:alkis

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve FatoŞ
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
İşte bu güzel konudan az biraz ders alanlar olsa hayat ne güzel olur.Ellerine sağlık arkadaşım güzel bir paylaşım olmuş.Allah razı olsun.:alkis
Evet güzel olur .. Rica ederim beğenmene sevindim abim . Senden de razı olsun ve cümlemizden :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Metin MF

Metin MF

Üye
Çok güzel bir hikaye...

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
islamın gercek ögretileri bunlar ve birbirimize aktardıkça bu yoldaki insanları huzura ulaştırır bu yazıyı okuyan birtek kişinin bile yüzünü islama çevirmesini saglamak ne büyük bir huzurdur allah senden razı olsun

• Beğen
ZaZuM

ZaZuM

Üye
güzel bi hikaye

• Beğen
_RYUK_

_RYUK_

Üye
çok güzel bir hikaye.keşke bizlerde kötüluge karşı iyilik ile cevap verebilsek...

FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
islamın gercek ögretileri bunlar ve birbirimize aktardıkça bu yoldaki insanları huzura ulaştırır bu yazıyı okuyan birtek kişinin bile yüzünü islama çevirmesini saglamak ne büyük bir huzurdur allah senden razı olsun

Teşekkür ederim çok hoş bir yorum yapmışsın biri okuyupta ders alsa ne mutlu bana.. Teşekkür abim allah senden de razı olsun..

Teşekkürler..

çok güzel bir hikaye.keşke bizlerde kötüluge karşı iyilik ile cevap verebilsek...
çok haklısın ..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
rabbim hepimize rızasını kazanan kullarından olmayı nasip etsin

• Beğen
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
amiiin.

• Beğen