Yutkunurken Boğazımda Acı Hissediyorum. Ne Önerirsiniz?
Selamlar, ben 1,5 aydan beri boğazımda bir yara varmış gibi yutkunurken boğazımın sol tarafında (gırtlağımda gibi) acı hisediyorum. Kronik faranjitim var. Öğretmenim. Korkuyorum ciddi bir hastalığım olmasından. Bu acıma boğazım kurudukça oluyor yutkunurken. 15-20 günden beri sırtımda bir ağrı var. Sağ kol küreğimin altında. Bir arkadaşımın böyle bir ağrıdan sonra akciğer kanseri olduğu anlaşıldı. Ben de korkuyorum böyle bir şey olmasından. Bir kaç gün için cevap almak istedim. Şimdiden teşekkürler.
Op.Dr. Neslihan Şenocak Cevabı:
Sevgili hastam-okurum merhaba,
Öncelikle boğaz ağrısına yol açan neden bilinmeli. Faranjit, tonsillit, larenjit (sırasıyla yutak, bademcik, gırtlak-ses tellerinin enfeksiyonu) gibi pek çok hastalıkta boğaz ağrısı görülür ve bu hastalık tablolarının iyileşme süresi farklıdır. İyileşme sürecinde, mikroorganizmanın gücü de önemlidir. Ayrıca, bu organlardaki tümöral kitleler de ağrıya yol açabilir. Faranjit, öğretmenlerde sık görülen bir hastalıktır. Sigara, tozlu ortam, acılı, baharatlı yiyecekler şikayetleri arttırır. Şikayetinizin ayrıntılı olarak araştırılması gerekir. Mutlaka KBB Uzmanına muayene olmalısınız. Görme şansımız olursa kesin tanı koyup uygun tedaviyi önerebiliriz. Geçmiş olsun dileklerimle. kaynak : hastane.com.tr kardeş sorunun böyleyse belki bi yardını dokunur

Sorunum aynen böyle kardeş çok teşekkür ederim araştırman için. Fakat pek bişey önermemiş kendisi. Sadece muayene olmalısınız demiş.![]()

tamam kardeş haklısın zaten sorunu tam böylemi diye yayınladım biraz beklersen hemen araştırıyorum![]()

doğru babamda da oluyodu böyle kardeş sıcak içecek varsa yani biz öyle yapıyorduk çaya az limon sık sonra ağzında gargara yapabilirsin
İlgin için çok çok teşekkür ediyorum cidden çok kötü birşey bu lanet ağrı ya. Bende bakınıyorum hastaneye gitmeye vaktim olmuyor da.![]()
Akut faranjit olmuşsunuz hocam....
doğru babamda da oluyodu böyle kardeş sıcak içecek varsa yani biz öyle yapıyorduk çaya az limon sık sonra ağzında gargara yapabilirsin
İlk defa başıma geliyor. Eğer bilseydim başlarda önlemini alırdım. Ben normal boğaz ağrısı sandım 1-2 güne geçer diye normal soğuk içecekler vs. tükettim. Fakat öyle değilmiş. :/

Tehlike ";4433975][COLOR="DarkRed' Alıntı:Benimde boğazım ağrıyor yutkunamıyorum+ grip olucam galiba burnumda akıyor
[/COLOR]
ama geçiçidir ya 2 haftaya falan bişeyin kalmaz
ilaç ismi vereceğim sana.. Doktorda aynı ilaçları sana verecek..
----------Eklendi @ 20:30:22 ---------- Yazıldı @ 20:27:54 ----------
Antibiyotik ilaçlar verecek sana kardeşim.. Birde kulağında ağrı var mı?

+ grip olucam galiba burnumda akıyor
[/QUOTE]
Bugün tam 1 hafta oldu. Normalde 1 haftada geçiyormuş ama benimki daha sürecek gibi ...
----------Eklendi @ 21:10:44 ---------- Yazıldı @ 21:09:36 ----------
Antibiyotik 3 gün kullanabildim. Kulağımda ağrı yok allaha şükür birde onu çekemezdim.
----------Eklendi @ 21:11:31 ---------- Yazıldı @ 21:10:44 ----------
Bende de ilk grip başladı burnum aktı ve sonra grip geçti halim böyle .. Ölüp ölüp diriliyorum yutkunurken .![]()

en yakın zamanda doktora görün.. GEÇMIŞ OLSUN![]()
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Yarın gideceğim bir doktora.
Bende buaz agırısıyla doktora gitmiştim domdurma çubuguna benzer bişieyi ambalaşından çıkartıyo
buğazından içeriye sokup şöyle bir karışıtırp içierye bakıyo artık bir bakma ile ne anlıyosa
sonra reçeteye bişeyler yazıyo imza atıp birde kaşe basıyo