Telefonda Benim Numara Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
    Konu Sahibi
Telefonda Benim Numara Sorunu
Yeni sıfır Samsung Galaxy Pro aldım Bilgisayara Kies programını Yükledim Benim Numara +905xx xxxxxxx bana ait olmayan numara var. Aynı şekilde Ayarlar/Telefon hakkında/Durum/Benim Numara aynı şekilde yine o numara var. Onu bir türlü değiştiremiyorum. Oysa ben telefonu yeni aldım kutusundan çıkardım. Bunu düzeltmemin bir yolu yok mu? Aldığım yer uğraşamam diye baştan saldı. Yardım edebilir misiniz?

yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
    Konu Sahibi
bu konuda bilgisi olan yok mu?

klongs

klongs

Üye
kiesi sil tekrar yükle düzelir

RizeOnline

Üye
Arkadaşım bazen bozma dediğimiz cihazlar satılıyor piyasada büyük ihtimal onlardan birini yedirmişler sıfır diye sana. Bozma cihazlar tabiri caizse bir bayi tarafından satılıp bir kaç gün içinde geri getirilen ya da bir kaç saat kullanılmış bir cihaz adam sonradan pişman olmuş yada taksitle alıp aldığı yere nakite bozdurmuş gibi çeşitli nedenlerle en fazla birkaç gün kullanılmış cihazlara deriz. Yani adam fatura iptali edip tekrardan satışa sunmuştur cihazı tabi orjinal bantı ve sıfırlığı bozulmamış ise. Sana bunlardan biri denk gelmiş olabilir. Eğer piyasanın az biraz altında aldıysan cihazı inan bu dediğim o zaman kesin doğrudur. Neyse çok dert etme kardeşim cihazını fabrika ayarlarına döndür düzelir büyük ihtimal.

----------Eklendi @ 00:25:33 ---------- Yazıldı @ 00:24:59 ----------

Son olarak çok süphe edersen ara o numarayı sor bu model telefon almışmı diye...

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
ben olsam rize online ın dediğine göre tüketici hakları mahkemesine başvururdum abi kanıtında var senin olmayan bi numara var orada

yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım bazen bozma dediğimiz cihazlar satılıyor piyasada büyük ihtimal onlardan birini yedirmişler sıfır diye sana. Bozma cihazlar tabiri caizse bir bayi tarafından satılıp bir kaç gün içinde geri getirilen ya da bir kaç saat kullanılmış bir cihaz adam sonradan pişman olmuş yada taksitle alıp aldığı yere nakite bozdurmuş gibi çeşitli nedenlerle en fazla birkaç gün kullanılmış cihazlara deriz. Yani adam fatura iptali edip tekrardan satışa sunmuştur cihazı tabi orjinal bantı ve sıfırlığı bozulmamış ise. Sana bunlardan biri denk gelmiş olabilir. Eğer piyasanın az biraz altında aldıysan cihazı inan bu dediğim o zaman kesin doğrudur. Neyse çok dert etme kardeşim cihazını fabrika ayarlarına döndür düzelir büyük ihtimal.

----------Eklendi @ 00:25:33 ---------- Yazıldı @ 00:24:59 ----------

Son olarak çok süphe edersen ara o numarayı sor bu model telefon almışmı diye...

Allah razı olsun güzel insan, verdiğin bilgi için. Dediğini yaptım var olan numarayı aradım "Vodafone da böyle bir numara bulunmamaktadır." Dedi.. Telefona format attım.... Fabrika ayarlarına aldım. hemde defalarca ama orjinaline işlemiş gibi. insanı deli ediyor. O numara nasıl öyle oraya yüklenmiş orjinal fabrika ayarında var anlamiyorum.

Sinek bişi yapmaz ama mide bulandırır. Bu konuda. Pc üzerinden çözüm olacak bir uygulama program ve benzeri bişi yok mu? Sonuçta o numara nasıl fabrika ayarların geri aldığımda nasil duruyorsa, Format attığımda yine o numara kalıyorsa bir şekilde bilgisayar yada özel bir kod ile değistirilebilir.

yilan53

Üye
bende de aynı sorun var nasıl düzeltilir ben 2. el almıştım telefonu nasıl düzeltebillirim

yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
    Konu Sahibi
bende de aynı sorun var nasıl düzeltilir ben 2. el almıştım telefonu nasıl düzeltebillirim

inan bende bu sorunun cevabini çok merak ediyorum ama bilen yok gibi.

Google da "telefonumda benim numara sorunu" yazinca yada benzer bisi yazinca en başta bu açtığım baslik çikiyor ama sonuca varamadık daha :-(

RizeOnline

Üye
Arkadaşım yapabiliyorsan ROM atacaksın. Bu sayede ne var ne yok kalıntı ne kalmışsa hepsi silinir. Ama birde şu şekilde format at cihazına. *2767*3855# bunu yazarak fabrika ayarlarına cevir once eger yinede gitmemişse numara ya senin kies te bi sıkıntı var ya da rom belkide atılmıştır daha önce cihazına. Olmasa dediğim gibi ACE romunu indir Odinden kur o zaman kesinlikle düzelir.

yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
    Konu Sahibi
*2767*3855# Ben bunu zaten format iççin uyguladım sonuç vermedi. Rom atmak dedin bunu nasıl yapabilirim. Benim telefon Android 2.2 kast ettiğin bu sürümü yükseltmek mi ve bunu nasıl yapabilirim. Resimli anlatım yapman mümkün mü?

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
iade edemionmu gerekirse tüketici hakları mahkemesine veririm diye tehdit et

yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
    Konu Sahibi
Burası Türkiye bu tür şeyler çözüm olmuyor. Kaş yapılır göz çıkarılır. Bu konuda Çözüm olacak bişi yok mu?

RizeOnline

Üye
Arkadaşım açıkçası çok şaşırdım senin bu benim numaram sorununa Resimli anlatamam yapamam ama burda link vermek yasak olduğundan ben you tube da yazarak goruntulu olarak Rom atma işlemine bakmanı öneririm yalnız yanlış bir işlemde cihazına zarar verebilirsin. Güncelleme olarak da Kies üzerinden güncelleyebilirsin yalnız kardeşim sen kies te baska bir arkadaşına ait galaxy cihazın varsa birde ona bakarmısın ? Yani o cihazda da bu numara görünürse senin kies te bir sıkıntı olmuştur büyük ihtimal veya cihazını bir baska bilgisayardaki kieste bak bakalım ?

----------Eklendi @ 23:37:56 ---------- Yazıldı @ 23:33:03 ----------

iade edemionmu gerekirse tüketici hakları mahkemesine veririm diye tehdit et
bu bir sorun olarak görülmeyeceğinden iade kabul etmezler. Yani donanımsal bir sorun yok yazılımsal da bir sıkıntısı yoksa kimse geri almaz cihazı. Bunun dışında tüketici mahkemesine gittiginde muhattap olacagın asıl yer Genpa Basarı yada Telpa hangisi ise cihazın o firmalarla muhattap olursun ki bu gercekten bir sorun olarak algılanmayacagından veya kanıtlayamazsın cunku adamlar en basitinden bizden sıfır alınmış cihaz ondan sonra kendisi ne etmiş biz nerden bilelim deyip haklı cıkarlar kardesim ama donanım ya da yazılım sorunu olsa o zaman musteri olarak bu davada haklılıgımızı ancak ispat ederiz. Dukkana bisey olmaz sonucta onlar aracıdır. Zaten onların elinde yetki olsa garanti degil cihaz degisimlerini dukkanlar ederdi.

funcity

Üye
ben de gün anneme 0 aldığım xperia ray de başka bir numarayla karşılaştım
mamafih benim kanım; telefon "benim mumaram" kaydını sim karttan çekiyor. sim karttaki eski bir özellik nedeniyle bu sorun oluşuyor olabilir

enes122

enes122

Üye
Bu olay sim kart ile ilgili bisey telefonla alakası yok o hattı başka bir telefona takip bakın yine aynı numara çıkar

cukuleaks

Üye
Adama git durumu anlat böyle böyle diye bana yediriyonmu la sen bunu de. Adam itiraz ederse vs vs direk söyle tüketici danışma hattını arıyorum diye. Bana cipslerden bedava çıkıyordu küçükken öyle yapıyordum , adam vermicem başka dükkandan aldın diyodu ama ben kuralları kullanıyordum :) Bu dediğim dalga geçmiş gibi olabilir ama cipsten tut ,telefonuna kadar bu böyledir. Hem sen yeni almışsın memnun değilsin şikayetin var. Bence tüketici danışma hattına telefon et (telefonlarla tüketici danışma hattı ilgilenirmi gerçekten bilmiyorum :) )

umitsuha

Üye
arkadaşlar s3 kullanıyorum.. beş dakikalığına arkadaşımın hattını taktık onun numara aynı şekilde takıldı kaldı.. defalarca kies ve odinden rom yükledim fabrika ayarlarına döndüm silinmedi bir türlü. sinir verici bir durum. zararı yok aslında ama sorun çözülmediği için takıntı oluyor insanda.

- - - Eklendi - - -

ama ben sim kartımı o yazılı numaraya yönlendirmiştim.. belki dedikleri gibi arkadaşların sim kart ile alakalı bir durum söz konusu olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt