Batıl inançlarınız var mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
    Konu Sahibi
Batıl inançlarınız var mıdır?
Bu aralar hayatımdaki her şey mükemmel denecek kadar güzel gidiyor.Ve bu tür durumlarda mutlaka kötü bir şey olacak beklentisi içerisine giriyorum..Sizinde olurmu böyle??Ve bunu yenmek için neler yapmalıyım?

• Beğen
Tepkiler: y n s c n, brknfdn_55 ve SHS

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Bu vesveseden başka birşey değil. Fazla boşta kalıp düşünmemeye çalış. Benim bu ve benzeri hiç bir batıl inancım yoktur, dini inancım vardır, ayrıca dinde varmış gibi zannedilen hiç bir batıl inanca tenezzül etmem, hiç bir kötü beklenti içinde de olmam. Kötü beklenti içinde olmamaya çalış.

• Beğen
Tepkiler: s@hr@, SHS, Silinen Üye 94869 ve 1 kişi daha
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
    Konu Sahibi
beklenti içinde olmamaya çalışmak :)Emin ol deniyorum ama olmuyor.
Mesela sağ gözüm seyirdiğinde mutlaka kötü bir haber alıyorum :( ee gelde uzak dur böyle vesveselerden :D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Cem yılmazın bir tiyatrosunda dediği şu sözü hatırlıyorum: 'Çok güldük acaba başımıza birşey gelir mi? Çok güldüm ama arabamın kelebek camından içeri girerler mi?'

Bence bunlar batıl :evet:

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
    Konu Sahibi
Cem yılmazın bir tiyatrosunda dediği şu sözü hatırlıyorum: 'Çok güldük acaba başımıza birşey gelir mi? Çok güldüm ama arabamın kelebek camından içeri girerler mi?'

Bence bunlar batıl :evet:

:D:D:D:D bende onu diyorumyaaa

7legolas7

Üye
Tamamen psikolojik ama yine de olacakla öleceğin önüne geçilmez :)

SHS

SHS

Üye
eğer bi konuda kendimi çok översem yada kendime çok güvenirsem hep kötü sonuçlanıyor :( bu ne oluyor?

• Beğen
SHS

SHS

Üye
neeeeeyyy :hih:

----------Eklendi @ 13:31:07 ---------- Yazıldı @ 13:28:06 ----------

benden çok annemde var (doğal olarak bize de yansıyor) :ehe elden ele bıçak verilmez, yok efendim bardak kırıldıysa gerisini de kırıcan, yok önünden bir kere geçtiysen bir daha geçicen bağlanırmış falan :kıskıs:

• Beğen
mstf_l

mstf_l

Üye
aslında o bıcak koyma mantıklı birsey mesela ama halkımız yanlıs anlıyor. Sebebi bıcagı elden ele verirken kesilme olma ihtimali olabileceginden böyle yapılırmıs eskiden ama insanımız zamanla bunu yanlıs anlamıs

Cogu batıl inanc bunun gibi aslında

• Beğen
Tepkiler: SHS ve vapur dumanı
tempestshine

tempestshine

Üye
eğer bi konuda kendimi çok översem yada kendime çok güvenirsem hep kötü sonuçlanıyor :( bu ne oluyor?

Banada hep oluyor.
Zor bir matematik sorusu çözdüm.Arkadaşlarım ailem tarafından övüldüm.Bir dahaki soruyu asla çözemiyorum.:(

• Beğen
Tepkiler: SHS
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Batıl inançlarım kesinlikle yoktur ...
İslam dinimizde yer alan en kutsal inançlarımla devam ediyorum .:)

• Beğen
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
    Konu Sahibi

neeeeeyyy :hih:

----------Eklendi @ 13:31:07 ---------- Yazıldı @ 13:28:06 ----------

benden çok annemde var (doğal olarak bize de yansıyor) :ehe elden ele bıçak verilmez, yok efendim bardak kırıldıysa gerisini de kırıcan, yok önünden bir kere geçtiysen bir daha geçicen bağlanırmış falan :kıskıs:
heee annemde bıçak alırken yada verirken tükürüyo :D:D:D:D

----------Eklendi @ 15:14:10 ---------- Yazıldı @ 15:11:53 ----------

aslında o bıcak koyma mantıklı birsey mesela ama halkımız yanlıs anlıyor. Sebebi bıcagı elden ele verirken kesilme olma ihtimali olabileceginden böyle yapılırmıs eskiden ama insanımız zamanla bunu yanlıs anlamıs

Cogu batıl inanc bunun gibi aslında
heee bu bağlamda annemin bıçağı alırken ya da verirken tükürmesi önlemini almak için.Yani baştan tükürüyoki eli kesilirse can havliyle unutmayım falan diye :D:D:

• Beğen
Tepkiler: SHS
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Batıl inançlarım kesinlikle yoktur ...
İslam dinimizde yer alan en kutsal inançlarımla devam ediyorum .
:)

mstf_l

mstf_l

Üye

heee bu bağlamda annemin bıçağı alırken ya da verirken tükürmesi önlemini almak için.Yani baştan tükürüyoki eli kesilirse can havliyle unutmayım falan diye :D:D:

Tükürmek ne yav onu ilk kez duydum :D

----------Eklendi @ 15:42:05 ---------- Yazıldı @ 15:40:44 ----------

su an tek batıl inancımın farkına vardım eger hoca derse gec kaldıysa eger hoca yok dersen yada bu ders gelmeyecek heralde falan dersen geliyor :ehe

Batıl inanca nak be :ehe

SHS

SHS

Üye

yine o iyimiş benimki bana diyo tükür diye :d: durup dururken niye tüküreyim

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Okunup tükürülmüş pilavı yutup YGS-LYS sınavlarına girenlerden tut, okunmuş tükürülmüş kalem satın alanlar da var :naughty:

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt