Bu gece kimler var bakalım? Gececiler buraya!

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
:ehe peki ne hissediyon büyük mü küçük mü :d:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Sana göre derken black ?

xxcorboxx

Üye
hahahhaha :kop: :kop:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Açıklama için teşekkürler black . Kusura bakma adını bilmiyorum . :)

xxcorboxx

Üye
hahahahahahahahah öldüm :) :kop:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Bende memnun oldum Gökçen . Bende Ali.:)

SHS

SHS

Üye
şuan dejavu yaşıyorum :d:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Hayırdır Metin .:ehe

xxcorboxx

Üye
bu oyun tüm ülkelerde yasaklandı

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap

teşekkürler dostum tuğ ne demek anlamı ne :D

padişahların ve vezirlerin başlarına taktıkları başlıkların ön tarafında bulunan tüy veya püskül biçimindeki süs diğer anlamı at kuyruğu kılından yapılmış mızrak

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kardeşim derken ? Yaşca büyük müsünüz acaba ?

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap

teşekkürler dostum tuğ ne demek anlamı ne :D

birde buna bak :D

Tuğlar, Orta Asya'da Türk hakan ve hanlarının, bağımsızlık ve erk simgeleriydi. Sonraki dönemlerde Türkiye'ye de taşındı. Osman Gazi'den II. Mahmud'a kadar padişahların, vezirlerin, Sancakbeylerinin konumlarını tuğlar simgeliyordu. Seferlerde ve törenlerde padişahın önünde altı; vezirlerin üç, sancakbeylerinin ise tek tuğ taşıyan süvariler giderdi. Savaş kararı alındığında tuğlar ilkin saray kapısına çıkartılır; buradan Davutpaşa sahrasında kurulan ordugâha götürülerek Otağ-ı Hümayun'un önüne dikilirdi. Vezir ve sancakbeyleri de birliklerinin başında tuğ çekerek alay gösterirlerdi. Tanzimat yıllarına doğru rütbe düzenine geçilirken tuğların yerini rütbe ve nişanlar alınca eski tuğlar da saray depolarına , askeri müzeye konulmuş; taşrada ise büyük camilerin minber kapılarına birer hatıra olarak bağlanmıştı.Korunabilen tuğ örnekleri de müzelerdedir

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

padişahların ve vezirlerin başlarına taktıkları başlıkların ön tarafında bulunan tüy veya püskül biçimindeki süs diğer anlamı at kuyruğu kılından yapılmış mızrak
Peki bende başka bir soru sormak istiyorum kardeşim. Nick adın olarak seçmenin bir sebebi var mı?

xxcorboxx

Üye
valla hep kötü düşünüyorsunuz

SHS

SHS

Üye
daha önce Ali abi yazmıştın yaşla ilgili mesajı, Haydar da alıntı yapıp aynı cevabı vermişti.. Noluyoz dedim :d:

Üst Alt