Ölmek İsteyenlere 'özel' Klinik

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
Ölmek İsteyenlere 'özel' Klinik
Ölümcül hastalara ötenaziyi yasallaştıran ilk ülke olan Hollanda'da yılda yaklaşık 10 bin kişi ötenazi için başvuruyor ve bunun 3 bin kadarı gerçekleştiriliyor.
Kliniği hizmete sokacak olan Gönüllü Hayatına Son Verme Derneği (NVVE), yılda yaklaşık bin başvuru beklediklerini bildirdi. Klinikte görev yapacak aralarında doktor ve hemşirenin de bulunduğu 6 kişilik uzman ekip, yasaların öngördüğü çerçevede hayatına son vermek isteyenlere evlerinde yardımcı olacak. Bunun gerçekleşmemesi durumunda ise hasta kliniğe yatırılarak ötanazi işlemi gerçekleştirilecek.
DOKTOR İKNA EDİLEMEZSE KLİNİK DEVREYE GİRECEK
NVVE tarafından yapılan açıklamada, ilk etapta, yasaların öngördüğü çerçevede ötanazi hakkına sahip olmalarına rağmen bu istekleri yerine getirilmeyen iyileşme umudu olmayan hastaların doktorlarıyla görüşüleceği belirtildi. Doktorların ikna edilmemesi durumunda klinik devreye girecek. Hollanda Doktorlar Federasyonu (KNMG) ise, sözkonusu özel kliniğe karşı çıkıyor. KNMG'den yapılan açıklamada, "ötanazi işleminin doktor-hasta arasında uzun süreli kurulacak güvenli bir iletişimden sonra gerçekleşmesi gerektiği" belirtildi.
Açılacak kliniğin bir çözüm olmayacağı belirtilen açıklamada, hastanın rahatsızlıkları konusunda detaylı bilgi sahibi olunduktan sona ötanaziye karar verilmesinin yerinde olacağı kaydedildi.

Kaynak :

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Tek dertleri organ, organ nakli

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
:hmmm

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
Birkaç dakika sonra öleceğini bilmek.. Ben sadece bu yönden düşündüm de bilmiyorum çok kötü.

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Enteresan :) . Kolay gelsin arkadaşlara .

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hollanda ya gidiyorum

Türe

Türe

Üye
:vur

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
çok ölmek isteyen insan gördüm Ve çok kişinin acılarına yakından tanıklık ettim ve inanın öyle insanlar var ki ölmek için çare arıyorlar..sırf ölebilmek için yaşıyorlar...

SHS

SHS

Üye
ötenazi uygulayan doktor katil olur, başka yorumu yok bunun

fnldstntn

Üye
Ne gerek var hastaneye at kendini onuncu kattan bukadar basit...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt