android mi belle mi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türe

Türe

Üye
tartışma çıkacak :locked:

mancukya

Üye
neymiş ki o en saçma arayüz?

----------Eklendi @ 01:46:02 ---------- Yazıldı @ 01:39:55 ----------

Belle bir "alet" değil, bir "işletim sistemi".

----------Eklendi @ 01:46:40 ---------- Yazıldı @ 01:46:02 ----------

ios, android'in yarısı olamaz. symbian dahi ios'tan iyidir.

Bilmiyordum dostum ögrendim isletim sistemi oldugunu acaba belle kullanan kac tane telofon piyasaya sürmüs Nokia onuda yazsana ayrica burdaki kelime hatasi konuyu degistirmiyor Bell cözünürlük olarak 680 440 fazlasini kaldiramiyor.

PriZm

PriZm

Üye
Bilmiyordum dostum ögrendim isletim sistemi oldugunu acaba belle kullanan kac tane telofon piyasaya sürmüs Nokia onuda yazsana ayrica burdaki kelime hatasi konuyu degistirmiyor Bell cözünürlük olarak 680 440 fazlasini kaldiramiyor.
Ona Symbian'ın sınırlaması diyelim.5800 dan tut E7 e kadar çözünürlükler hep aynı.

Edit: (640*360)

cortex47

cortex47

Üye

belle'li 3 telefon sürdü nokia piyasaya. belle'in kaldırabildiği çözünürlüğü nereden okuduğunu söyler misin? biz neden duymadık hiç?

[alikan]

[alikan]

Üye
Konu başlığındaki kıyaslama kelime itibariyle çok yanlış, çünkü Belle'yi Symbian işletim sisteminin güncelleme getirdiği bir arayüz olarak görmek gerekir. Kıyaslama yapılacaksa Android mi Symbian mı yada Android 4.0 ICS'mi yoksa Symbian Belle'mi diye olmalıdır. Yeni 4.0 ICS bilmiyorum kullanmadım ve Android'e de yeni geçen birisiyim en son 13 ay boyunca N8 kullandım ve telefonu satmadan 4 ay kadar Belle kullandım.

Objektif olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim sistem kararlılığı, optimizasyon, stabilite, kullanım kolaylığı ve rahatlığı, görünüş güzelliği olarak BeLLe, Android'in bugüne kadar güncellediği arayüzleri ile çok rahat başa çıkıp bir çok kategoride de üstün gelebilir. Ancak Belle'yi kısıtlı kılan Android gibi açık kaynak kodlu olmaması ayrıca Android'in Linux tabanında yazılmasından kaynaklanan avantajlarının Symbian'da olmaması yani Android'in izin verdiği bazı şeylere Symbian'ın yazılım itibari ile izin veremiyor olması da Android'i bu konuda en dişli rakip yapıyor. Belle'nin daha stabil olmasında ki önemli faktörlerden biriside aynı performans için neredeyse yarı yarıya daha düşük donanım istemesi daha düşük güç tüketimi ve haliyle daha düşük ısınma ve bunlara bağlı daha yüksek kararlılık sunuyor olması yani kullanılan donanımı düşük seviyede harcıyor olması da en büyük avantajlarından diyebiliriz. Nitekim Android'in bu bağlamda Symbian'dan daha başarılı olduğu söylenemez fakat yine de Android'i bir basamak daha yukarı taşıyan, kullanıcılar tarafından düşünülen, yapılması istenen ve ihtiyaçlar arttıkça ortaya çıkan yeniliklere çok daha hızlı yanıtlar verebiliyor olması ve uygulama, güncelleme desteğini daha başarılı sunabiliyor olması.

Fakat şahsi görüşüm Android'in kullandığı avantajların ve gördüğü açık kaynak kod desteğinin yarısını Symbian görüyor olsaydı bence dünya üzerindeki en başarılı mobil işletim sistemi olurdu, tabi ki bunun için farklı kodlama dillerinde sıfırdan yazılması gerekiyor ki ona da yanaşmıyorlar o sebeple Symbian çöküş dönemine girmiş durumda.

egemen96

egemen96

Üye
valla ben bilmem tüm dizilerde filmlerde hollywood filmleri dahil ünlülerin elinde iphone var galaxy s2 nokia 701 n8 falan yok ama bildiğim kadarıyla nokia transformersa parayı gömmüş 3. filminde hep nokia vardı symbian iyi bir işletim sistemi sözüm yok ama iosdan iyi değil iosda geçişler çok hızlı(annemle babamda ip4 var) nokia bile yeni n9 unda iosa benzer bir şey yapmış meego ile steve jobs öyle bir tasarlamışki millet hep iphona koşuyor iphonun da 500 600 liralık telefonları olsa ios 5li görürdük sıralamayı

----------Eklendi @ 22:18:48 ---------- Yazıldı @ 22:07:23 ----------

millet zaten sağ sol yapmasına para veriyor benim annem babamda var iphone ben hiç sıkılmadım bende android seviyom zaten şuan c5 00 var yazın yeni tel alcam android olcak şimdilk idare ediyoz ama steve jobs öyle bir yapmışki millet hücum ediyor apple 2011 son çeyrekte 28 milyar lira kazanmış bana göre yazılım olarak en iyisi ios 5 ama tutupta okadar para vermem telefona en yüksek 1000 lira veririm ama şimdi öğrenci olduğumuz için yazım heralda ace gio wildfires falan alcaz ama ios görsel olarak müthiş ios5le birsürü değişiklik geldi

R.A.M

R.A.M

Üye
android fazla ram kullanıyo demişsiz ama uygulama açmadınmı 100 mb rami zor geçiyo

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Tartışma yaratacak konularda şikayet sistemini kullanarak müdahale edelim arkadaşalar.
Bizimde gözümüzden kaçan konular oluyor bazen, gerginlik yaratacak konularda maxicep ailesi adına duyarlı olmanızı canı gönülden isterim.
:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...