Güncel Soru(N)larım.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sfatsa

Üye
    Konu Sahibi
Güncel Soru(N)larım.
Merhaba Lg Eigen Gm735 Kullanıcısı Arkadaşlar; benim bikaç sorunum var, aynı sorunları yaşayıp çözenler yada çözümlerini bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

1-Telefonu bilgisayara bağlarken daha önce sorun yaşamıyordum, Xp makinemde Active Sync ile , Win7 de direk kendisi bağlanıyordu ama son zamanlarda bilgisayarın tanımasına rağmen bi türlü bağlanamıyorum.İnternetten araştırdığımda Güvenlik Duvarının ve Antivirüs Proğramının engellediği yazıyordu.İlk zamanlar Güvenlik Duvarını kapattım ve Antivirüs Programını pasif hale getirdiğimde bağlanıyodu ama şimdi hiç bağlanmıyor.Kesin çözüm ne yapabilirim ?

2-Radyo sorunum var aldığımdan beri.Başta kanallara bağlanıyodu ama sürekli arama modundaydı yanı 2 saniyede bir kanal değişiyordu.Hard reset attım ( ki telefon yavaşladıkça belli aralıklarla atarım)şimdi sadece hışırtı var hiç kanal çekmiyor yani.(Orijinal Lg kulaklığım vardı bozuldu,Samsung un dönüştürücüsüyle 3.5 mm nomal kulaklık kullanıyorum )

3-Müzikleri Media Player la dinliyorum.Müzik açtığımda telefonda acayip yavaşlama , takılma oluyor.Bütün Medya oynatıcıları müzik dinlediğimizde Ram den yediği için yavaşlıyor mu yoksa hızlı bi Medya Oynatıcı tavsiyeniz var mı ?

4-İnternet Tarayıcısı olarak Opera yı kullanıyorum.Genellikle memnunum ama bilindiği üzere video oynatamıyorum sadece Youtube’dan izleyebiliyorum.Bu sorunu halleden, daha iyi bi tarayıcı var mı ?

5-Telefonumun versiyonunda hiç değişiklik yapmadım ama uzun zamandır Rom Yükseltme başlıkları ilgimi çekiyor.Yüklemek istiyorum ama anakart yanma durumundan dolayı korkuyorum, bide konular çok karışık geldi bi yerde yanlışlık yaparım diye korkuyorum yani.Sonuç olarak Rom Yükseltme işleminden sonra telefonda hızlanma oluyor mu ve aşağı yukarı artıları eksileri nelerdir ?

Şimdiden yardımcı olacağınızı düşünerek teşekkür ediyorum.

denizci35

denizci35

Üye
Romu iyice ogren ondan sonra at flash oynaticili puffin web browser var diger sorunlarina gelince rom atardan belki o aksiliklerde gider diye dusunuyorum

fatihnak

fatihnak

Üye
Merhaba Lg Eigen Gm735 Kullanıcısı Arkadaşlar; benim bikaç sorunum var, aynı sorunları yaşayıp çözenler yada çözümlerini bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

1-Telefonu bilgisayara bağlarken daha önce sorun yaşamıyordum, Xp makinemde Active Sync ile , Win7 de direk kendisi bağlanıyordu ama son zamanlarda bilgisayarın tanımasına rağmen bi türlü bağlanamıyorum.İnternetten araştırdığımda Güvenlik Duvarının ve Antivirüs Proğramının engellediği yazıyordu.İlk zamanlar Güvenlik Duvarını kapattım ve Antivirüs Programını pasif hale getirdiğimde bağlanıyodu ama şimdi hiç bağlanmıyor.Kesin çözüm ne yapabilirim ?

2-Radyo sorunum var aldığımdan beri.Başta kanallara bağlanıyodu ama sürekli arama modundaydı yanı 2 saniyede bir kanal değişiyordu.Hard reset attım ( ki telefon yavaşladıkça belli aralıklarla atarım)şimdi sadece hışırtı var hiç kanal çekmiyor yani.(Orijinal Lg kulaklığım vardı bozuldu,Samsung un dönüştürücüsüyle 3.5 mm nomal kulaklık kullanıyorum )

3-Müzikleri Media Player la dinliyorum.Müzik açtığımda telefonda acayip yavaşlama , takılma oluyor.Bütün Medya oynatıcıları müzik dinlediğimizde Ram den yediği için yavaşlıyor mu yoksa hızlı bi Medya Oynatıcı tavsiyeniz var mı ?

4-İnternet Tarayıcısı olarak Opera yı kullanıyorum.Genellikle memnunum ama bilindiği üzere video oynatamıyorum sadece Youtube’dan izleyebiliyorum.Bu sorunu halleden, daha iyi bi tarayıcı var mı ?

5-Telefonumun versiyonunda hiç değişiklik yapmadım ama uzun zamandır Rom Yükseltme başlıkları ilgimi çekiyor.Yüklemek istiyorum ama anakart yanma durumundan dolayı korkuyorum, bide konular çok karışık geldi bi yerde yanlışlık yaparım diye korkuyorum yani.Sonuç olarak Rom Yükseltme işleminden sonra telefonda hızlanma oluyor mu ve aşağı yukarı artıları eksileri nelerdir ?

Şimdiden yardımcı olacağınızı düşünerek teşekkür ediyorum.

Merhaba arkadaşım
Lg kullanıcı olarak (farklı model) cevap vermeye çalışacağım,

Lg için resmi site üzerinden telefon modeli ve işletim sistemine uygun USB driver 'ı indirdiğin taktirde bağlantı problemin ortadan kalkacaktır.
Lakin yüklediğin eski driver ların temizleyip, yeni driver ı kurmanı tavsiye ederim.
Sync kelime anlamı olarak eşitlemenin ingilizce kısaltmasıdır. sync ile ilgili bulacağın programlar sadece rehber, mesaj, resim ve videolarını bilgisayara eşitlemeni sağlayacaktır.
Senkronize (Sync) de temel hedef veri yedeklemedir.

Radyo probleminle ilgili olarak..
mp3 çalarlarımız dahil, bilgisayarların tv kartları vs radyo tv alıcılar TRT nin onayını almadıkları sürece yasal olarak kullanılamazlar.
LG nin bendeki modelinde TRT den radyo için yasal izin alınmadığı için radyo uygulaması yok sonradan yükleme programlarla da seninkine benzer sorunlar yaşadım.
Radyo dinlemeyi eğer benim gibi çok seviyorsan :) sana farklı bir ülkenin sistemini komple yüklemeni tavsiye ederim.
bunun için nette araştırma yapman gerekli. Ama mutlaka yüklediğin ROM un desteklediği dilleri kontrol et, aksi taktirde Türkçe ( veya ingilizce) desteği olmayan bir işletim sistemi yükleyip boşa vakit kaybedersin.

Müzik dinlerken sistemin ağırlaşmasının birkaç farklı nedeni olabilir. aklıma gelen birkaçını söyleyeyim..
Öncelikle kullandığın programın açıldığı an tüm müzik dosyalarını tekrar tarıyor olabilir. yani sen listeden bir müziği açmak için tıkladığında program hem o medyayı oynatmaya bir yandan da hafızayı tarıyarak yeni eklenen/silinen dosya olup olmadığını denetliyor olabilir. bu da bir hayli yavaşlatacaktır.
Çözüm için ilk yapman gereken müziklerini klasör altında klasör altında klasör dallı budaklı halde, biri ana dizinde bir klasör de diğeri başka klasörün başka bir yerinde ise..
Müziklerini bir araya toparla ve alt alta en fazla 1 klasör olacak şekilde düzenleyerek dene, örn: SD Card/mp3/tr ve ../mp3/yabacı gibi iki klasörde toparla ve alt klasörler kullanma.
Eğer problem sorunu çözmezse müzik dinlemek için asıl görevi müzik çalmak olan bir program yerine asıl görevi dosya tarama olan bir program ile bu işlemi yaparsan çok çok daha fazla verim alacaksındır.
Bir diğer sorun hafızadan veri okuma hızıdır. bu hız donanımın kalıtesiyle doğru orantılı kapasitesiyle ters orantılıdır.
Yani 4 Gb lık bir SD kart tüm özellikleri aynı olan 8 Gb Karttan her zaman daha hızlıdır.
Ancak özel üretim süper hızlı 8 Gb bir kart normalinden 4 ile 32 kat daha hızlı olabilir.
eğer telefon kataloğunda 8 gb destekler demiş ise sen onda en fazla 4 kullan ;)

Web ile ilgili problemine gelinde UC web Browser tavsiye edebilirim.

Anladığım kadarıyla garantici bir insansın :)
deneme yanılma öğrenmede temel ilkedir. O romu kendin yüklediğinde farklı bir haz alırsın, o karmaşayı çözdüğünde sanki telefonu sen icat etmişsin gibi sevinirsin :)

Tabiki tavsiyemiz güncelleme ve yükseltmeleri servise yaptırmanızdır.

İyi forumlar..

(Tüm bu açıklamaların bedeli 5 TL dir.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt