n95 sahibi arkadasim selamlar, oncelikle buraya mesaj atanlar hic aciklayici olmamis icler acisi, ben yardimci olmaya calistim, kendi basima deneme yanilma ile yaptim, cunku burda somut birsey bulamadim.
1) haritalari nokia'nin web sitesinden guncelle
2) gps uydusuna baglanman icin acik havada olman gerekiyor, kapali yerde baglanamazsin, yani ustunde tavan veya engel varsa baglanamazsin.
3) baglanmak icin 45 derece aciyla telefonu ters tut gokyuzune, uydu baglanti olunca ordaki bar'lar yesile donusecektir, baglanti yapilmistir. Boylece uydu senin yerini cozmus demektir. Ters tutup bekle yalniz, cunku ilk baglanmasi 4-5 dakika bile alabilir, sabret.
4) n95'in sesli navigasyonu parali, ama ucuz bir miktar yillik 22 tl civarinda birsey kredi kartinla al tavsiye ederim. Onu hallettikten sora istedigin yeri arat ve oraya yuruyerek veya arabaylami gidecegini soracak. Sec, ve sana yolu tarif edecek oklarla.
Basaramazsan, mesaj at ben daha detayli yardimci olmaya calisayim. Unutma 45 derece aciyla gokyuzune dogru tutacaksin ilk baglantiyi gerceklestirmek icin. Bu telefonun navigasyonu gayet guzel arabamda kullaniyorum rahat bir sekilde, bu para icinde gayet uygun.