N9'un N8'den farklılıkları nelerdir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
N9'un N8'den farklılıkları nelerdir ?
Arkadaşlar ben N8 kullanıyorum ama yakında N9'a geçebilirim.N9'un özelliklerini bilenler yardımcı olabilir mi?

aleranol

aleranol

Üye
1ghz scorpion işlemci. 8mp kamera .s2 ile aynı boyuttaki gorilla cam ekran. meego işetim sistemi. 512 ram. herhangi bi tuşu yok(açma hariç).ve çeşitli renkler. Ama n9 a geçme eğer en fazla 1 yıl kadar bekleyebilirsen yüksek ihtimalle 2 çekirdekli daha güçlü işlemcili telefonlar gelecek şahsen ben c7 mi 2 çekirdekli güçlü teller gelince satacam.

lasvetorus

lasvetorus

Üye
bir kere isletim sistemi farkli n9 meego isletim sistemini kullaniyor n8 symbian bellede suan.islemci olarak n9 onde ayrica harici ekran cipi var islemci hizi 1ghz.Ram i 1gb ama telefonu deneyen biri olarak soyluyorumki hala ufak defek kasmalar mevcut.N8 in kamera kalitesl tek arti yonu diyebilirim 12mp otofokuslu bir kamerasi var n9 unki ise 8 mp otofokussuz.N9 da tum ekranlar arasinda sagdan sola soldan saga yukaridan asagiya veya asagidan yukariya elinle kaydirma yaparak gecis yapiyorsun yani tus yok n8de 1 adet menu tusu var.Ekran kalitesi olarak n9 bayagi onde clear black ekran kullaniyorki cok hos bir ekran.N9un dezavantajlarindan biride nokianin artik meegolu cihaz cikartmayacak olmasi.yani gelistirilmesi daha seyrek olacak.benim gozlemledigimse su telefon goruntu olarak guzel ama isletim sistemi gunluk kullanim icin yeterli akicilikta ve gorsellikte degil ayrica pratikte degil menu gecislerini bazen algilamiyor.fiyatida hepsi buradada 1500 tl gozukuyor.ben lumia serisini beklemeni oneririm ama karar sana kalmis.

punisher123

punisher123

Üye
N9daki kamera autofocussuz değil,Bilmeden yorum yapmayalım bence,N8 ile N9 arasında çok fark var,ancak geçişte Meegonun başka telefonda olmayacak olması,uygulama sorunu düşündürüyor..

MertcaN9

MertcaN9

Üye
1ghz scorpion işlemci. 8mp kamera .s2 ile aynı boyuttaki gorilla cam ekran. meego işetim sistemi. 512 ram. herhangi bi tuşu yok(açma hariç).ve çeşitli renkler. Ama n9 a geçme eğer en fazla 1 yıl kadar bekleyebilirsen yüksek ihtimalle 2 çekirdekli daha güçlü işlemcili telefonlar gelecek şahsen ben c7 mi 2 çekirdekli güçlü teller gelince satacam.

yanılıyorsun arkadaşım RAM 1 GB :oke:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Multimedyası N8'den düşük bir cihaz.Gereksiz.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
N9 N8 den kat kat üstün bir cihaz zaten aksini söylemek saçmalık olur. N9 1 GHz Cortex A8 CPU kullanıyor ayrıca PowerVR SGX530 GPU. 1 GB ram ve 3.9 inç gorilla glass erkan kullanıyor. ekranı clear black teknolojisine sahip. erkan kalitesi kat kat üstün N8 den. 8 mp carl zeiss kamera kullanıyor otofokus özelliği var kamerada 720p video çekme özelliğine sahip. N8 N9 u sadece kamera yönünden ve de HDMI aparatı yönünden geçebilir diğer kısımlarda Bariz bir şekilde piyasanın en yeni akıllı telefonu N9 üstün. ayrıca telefon son derece şık bir arayüze sahip kesinlikle donma yapmıyor ve de QT tabanlı yani ilerde android oyunlar vs. portlanabilecek. gelişme açık bir tabanı var yani açık bir işletim sistemi bu da cihazdan anlayanlar için sınırsız bir özgürlük demek yani cihaza tam anlamda sahip oluyorsunuz. ve son olarak megoo harmattan 1.2 işletim sistemini kullanıyor megoo bir süre daha destek verecek N9'a ilk günceleme yayınladı bile. ve de N8 den kat kat üstün bir tarayıcısı var HTML 5 destekli bir tarayıcıya sahip inanılmaz hızlı.(açıkcası günümüzde HTML5 tabanlı siteler çok yaygın değilsede çok önemli bir özellik). diyeceklerim bu kadar :good:

tempestshine

tempestshine

Üye
bir kere isletim sistemi farkli n9 meego isletim sistemini kullaniyor n8 symbian bellede suan.islemci olarak n9 onde ayrica harici ekran cipi var islemci hizi 1ghz.Ram i 1gb ama telefonu deneyen biri olarak soyluyorumki hala ufak defek kasmalar mevcut.N8 in kamera kalitesl tek arti yonu diyebilirim 12mp otofokuslu bir kamerasi var n9 unki ise 8 mp otofokussuz.N9 da tum ekranlar arasinda sagdan sola soldan saga yukaridan asagiya veya asagidan yukariya elinle kaydirma yaparak gecis yapiyorsun yani tus yok n8de 1 adet menu tusu var.Ekran kalitesi olarak n9 bayagi onde clear black ekran kullaniyorki cok hos bir ekran.N9un dezavantajlarindan biride nokianin artik meegolu cihaz cikartmayacak olmasi.yani gelistirilmesi daha seyrek olacak.benim gozlemledigimse su telefon goruntu olarak guzel ama isletim sistemi gunluk kullanim icin yeterli akicilikta ve gorsellikte degil ayrica pratikte degil menu gecislerini bazen algilamiyor.fiyatida hepsi buradada 1500 tl gozukuyor.ben lumia serisini beklemeni oneririm ama karar sana kalmis.

Bu arkadaşın dediklerine katılıyorum. :oke: Meego işletim sistemli başka telefon çıkarılmayacağına göre uygulama sorunu çok fazla olacaktır

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ForeverAlone";4208894][COLOR=Black][B]Multimedyası N8'den düşük bir cihaz.Gereksiz.[/B][/COLOR][/QUOTE] hiç bir şey yazmayacağım değerli arkadaşım geçenlerde seni direk ilgilendiren bir konu açmıştım keşke okuysaydın o konuyu bir çok da yorum yapılmıştı. ayrıca mesajına cevap ise sadece bir smile yetiyor: :kop:[COLOR="Silver' Alıntı:
----------Eklendi @ 14:45:15 ---------- Yazıldı @ 14:43:28 ----------

[/COLOR]
N9 N8 den kat kat üstün bir cihaz zaten aksini söylemek saçmalık olur. N9 1 GHz Cortex A8 CPU kullanıyor ayrıca PowerVR SGX530 GPU. 1 GB ram ve 3.9 inç gorilla glass erkan kullanıyor. ekranı clear black teknolojisine sahip. erkan kalitesi kat kat üstün N8 den. 8 mp carl zeiss kamera kullanıyor otofokus özelliği var kamerada 720p video çekme özelliğine sahip. N8 N9 u sadece kamera yönünden ve de HDMI aparatı yönünden geçebilir diğer kısımlarda Bariz bir şekilde piyasanın en yeni akıllı telefonu N9 üstün. ayrıca telefon son derece şık bir arayüze sahip kesinlikle donma yapmıyor ve de QT tabanlı yani ilerde android oyunlar vs. portlanabilecek. gelişme açık bir tabanı var yani açık bir işletim sistemi bu da cihazdan anlayanlar için sınırsız bir özgürlük demek yani cihaza tam anlamda sahip oluyorsunuz. ve son olarak megoo harmattan 1.2 işletim sistemini kullanıyor megoo bir süre daha destek verecek N9'a ilk günceleme yayınladı bile. ve de N8 den kat kat üstün bir tarayıcısı var HTML 5 destekli bir tarayıcıya sahip inanılmaz hızlı.(açıkcası günümüzde HTML5 tabanlı siteler çok yaygın değilsede çok önemli bir özellik). diyeceklerim bu kadar :good:

ayrıca yineliyorum telefon otofokuslu. otofokus yok diyen arkadaşlar araştırınız lütfen !

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
hiç bir şey yazmayacağım değerli arkadaşım geçenlerde seni direk ilgilendiren bir konu açmıştım keşke okuysaydın o konuyu bir çok da yorum yapılmıştı. ayrıca mesajına cevap ise sadece bir smile yetiyor:
:kop:

----------Eklendi @ 14:45:15 ---------- Yazıldı @ 14:43:28 ----------

ayrıca yineliyorum telefon otofokuslu. otofokus yok diyen arkadaşlar araştırınız lütfen !

Arkadaşım ben adama Android al mı dedim de böyle konuşuyorsun.Multimedyası N8'den düşük dedim o kadar. :)

Artık karakterimle bağdaştırdın androidi heralde.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4208940]

Arkadaşım ben adama Android al mı dedim de böyle konuşuyorsun.Multimedyası N8'den düşük dedim o kadar. :)

Artık karakterimle bağdaştırdın androidi heralde.
[/QUOTE]

'gereksiz' sözcüğü sizce ne kadar uygun peki. tamam ben özür diliyorum sizden. peki siz bana söylermisiniz N9 nasıl N8'e göre gereksiz bir cihaz olabiliyor. :hmmm

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
'gereksiz' sözcüğü sizce ne kadar uygun peki. tamam ben özür diliyorum sizden. peki siz bana söylermisiniz N9 nasıl N8'e göre gereksiz bir cihaz olabiliyor. :hmmm

Şu anlamda gereksiz dedim.N8 zaten multimedya telefonu ki multimedyası çok güçlü.Multimedya için N8 alan kişinin N9'a adım atması biraz gereksizlik olarak görüyorum.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4208964]

Şu anlamda gereksiz dedim.N8 zaten multimedya telefonu ki multimedyası çok güçlü.Multimedya için N8 alan kişinin N9'a adım atması biraz gereksizlik olarak görüyorum.
[/QUOTE]

yukarda tüm özelliklerini karşılaştırmıştım neden deve ile giderken ata binip uçmak istemiyim ki? N9 kat kat hızlı bir cihaz ayrıca RAM kat kat üstün N8 den. sadece multimedya için N9 yerine N8 tercih edecek kişi varmıdır ki :kop:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
yukarda tüm özelliklerini karşılaştırmıştım neden deve ile giderken ata binip uçmak istemiyim ki? N9 kat kat hızlı bir cihaz ayrıca RAM kat kat üstün N8 den. sadece multimedya için N9 yerine N8 tercih edecek kişi varmıdır ki :kop:

Ben mesela şöyle düşünüyorum.N8 alırsam o benzersiz sağlamlık hissi ve güçlü multimedya için alırım.Yoksa bende biliyorum 1000 TLye sistem ve ram olarak çok daha üstün cihazların olduğunu.Symbian işini bilmem ama ben N8 alsaydım sırf multimedyası için alırdım.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
MertcaN9

MertcaN9

Üye
ForeverAlone";4208975][COLOR=Black][B] Ben mesela şöyle düşünüyorum.N8 alırsam o benzersiz sağlamlık hissi ve güçlü multimedya için alırım.Yoksa bende biliyorum 1000 TLye sistem ve ram olarak çok daha üstün cihazların olduğunu.Symbian işini bilmem ama ben N8 alsaydım sırf multimedyası için alırdım.[/B][/COLOR][/QUOTE] lütfen kinayeli bir mesaj olarak algılanmayın sadece sormak istiyorum N9 u elinize aldınız mı. kesinlikle alaycı bir mesaj atmıyorum bakın sadece sağlamlık hissi konusu için dedim ?. bende şunları ekliyim. kanı gibi çalışan web tarayıcısı yerine HTML5 destekli N9 alır uçarım. 1 ghz cortex A8 için alırım ve de clear black için alırım N9'u. ayrıca dediğim gibi az kişinin bildiği bir şey telefon geliştirime açık bir cihaz yani açık işletim sistemli bir cihaz. telefondan anlayan biri için bu tam hakimiyet telefon üzerinde sınırsız özgürlük oluyor. siz tam anlamıyla telefona sahip olmuş oluyorsunuz. hem QT tabanlı olması alvin dalvik olayı da N9 için çok önemli bir '+' şahsi görüşüm 12 MP kamera ve HDMI dışında hiç bir şekilde kıyaslayamam bile iki cihazı N9 bariz üstün. [COLOR="Silver' Alıntı:
----------Eklendi @ 15:02:47 ---------- Yazıldı @ 15:01:54 ----------

[/COLOR]ayrıca sağlam bir kıyaslama görmek istiyenler için:
:oke:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
lütfen kinayeli bir mesaj olarak algılanmayın sadece sormak istiyorum N9 u elinize aldınız mı. kesinlikle alaycı bir mesaj atmıyorum bakın sadece sağlamlık hissi konusu için dedim ?. bende şunları ekliyim. kanı gibi çalışan web tarayıcısı yerine HTML5 destekli N9 alır uçarım. 1 ghz cortex A8 için alırım ve de clear black için alırım N9'u. ayrıca dediğim gibi az kişinin bildiği bir şey telefon geliştirime açık bir cihaz yani açık işletim sistemli bir cihaz. telefondan anlayan biri için bu tam hakimiyet telefon üzerinde sınırsız özgürlük oluyor. siz tam anlamıyla telefona sahip olmuş oluyorsunuz. hem QT tabanlı olması alvin dalvik olayı da N9 için çok önemli bir '+' şahsi görüşüm 12 MP kamera ve HDMI dışında hiç bir şekilde kıyaslayamam bile iki cihazı N9 bariz üstün.

----------Eklendi @ 15:02:47 ---------- Yazıldı @ 15:01:54 ----------

ayrıca sağlam bir kıyaslama görmek istiyenler için:
:oke:

Bir çok cihaz elime aldım.iPhone 4S'den Nexusa Sensation XE'ye kadar ama N9 nasip olmadı.N8 elime aldığımda kasasız bilgisayar hissi uyandırıyordu o yüzden dedim.Belki daha iyi his veriyordur N9 tam bilemiyorum.Sistem özellikleri daha iyi evet kabul ediyorum N9 daha iyi.Şu Qt taban dalvik olayı felan ben bilmem. :D

Bu arada burda gerçekten ortam var.Android bölümüne akşam mesaj yazıyorum.Öğlen 12'ye kadar 5 cevap geliyor :D

MertcaN9

MertcaN9

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4209006]

Bir çok cihaz elime aldım.iPhone 4S'den Nexusa Sensation XE'ye kadar ama N9 nasip olmadı.N8 elime aldığımda kasasız bilgisayar hissi uyandırıyordu o yüzden dedim.Belki daha iyi his veriyordur N9 tam bilemiyorum.Sistem özellikleri daha iyi evet kabul ediyorum N9 daha iyi.Şu Qt taban dalvik olayı felan ben bilmem. :D

Bu arada burda gerçekten ortam var.Android bölümüne akşam mesaj yazıyorum.Öğlen 12'ye kadar 5 cevap geliyor :D
[/QUOTE]

elbette burda olman senin en doğal hakkın ama biz şuna karşıyız bak yaptın demiyorum ama geliyor symbian^3 bölümüne bir arkadaş her mesajında telefon öneriyor sence bu saçmalık değil mi ?.
dediklerine gelecek olursak yakında inş. N9 u da inceleme fırsatın olur gerçekten inanılmaz bir his veriyor tek parça tasarım herşey bir bütün inanılmaz sağlam bir ekran ve kasa. ayrıca gerçekten dokunmatik hassasiyeti bambakşa bir haz veriyor. şimdi bu dediklerim havada kalıyor olabilir ama incelediğiniz zaman hak vereceksinizdir eminim

aleranol

aleranol

Üye
yanılıyorsun arkadaşım RAM 1 GB :oke:
evet :D şaşırdım bi ara :D

----------Eklendi @ 15:29:37 ---------- Yazıldı @ 15:25:15 ----------

[QUOTE="ForeverAlone";4208894]Multimedyası N8'den düşük bir cihaz.Gereksiz.[/QUOTE]
gereksiz olan sensin yeter artık git şuradan kendi android kafesinde takıl ya:sahan::sinir:destere::grrr::bottom:

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
aleranol

aleranol

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4208975]

Ben mesela şöyle düşünüyorum.N8 alırsam o benzersiz sağlamlık hissi ve güçlü multimedya için alırım.Yoksa bende biliyorum 1000 TLye sistem ve ram olarak çok daha üstün cihazların olduğunu.Symbian işini bilmem ama ben N8 alsaydım sırf multimedyası için alırdım.
[/QUOTE]
bak kendin de diyosun anlamam diye git kendi bölümüne yaa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt