Başbuğ tutuklandı, BDP bayram yaptı !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Başbuğ tutuklandı, BDP bayram yaptı !
BDP'li Selahattin Demirtaş'a göre Başbuğ'un tutuklanması geç bile kalmış.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Genelkurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının sıradan bir olay olmadığını belirterek, "Makamı ne olursa olsun suç işleyenlerden adil bir yargılama ile hesap sorulmasıda elbetteki gereklidir. Fakat, bütün bunlar iktidarın siyasi amaçları ve çıkarları içinde kullanılamaz" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eski bir Genelkurmay başkanının ilk defa tutuklanıyor olması sıradan bir gelişme değil. Makamı ne olursa olsun suç işleyenlerden adil bir yargılama ile hesap sorulmasıda elbetteki gereklidir. Fakat bütün bunlar iktidarın siyasi amaçları ve çıkarları içinde kullanılamaz"dedi. Demirtaş, Orgeneral İlker Başbuğ'un özellikle bölgede görev yaptığı yıllarda köy yakmalar ve faili meçhul cinayetlerin yaygın olduğunu, dolayısıyla o dönemde o suçlarla ilgili sorumluluğunun da soruşturulması gerektiğini düşündüklerini belirtirek, şöyle konuştu:

"HÜKÜMET DERİN YAPILARDAN HESAP SORARKEN, KENDİ DERİN YAPISINI OLUŞTURUYOR"

"Fakat, Savcıların elinde yıllaran beri İlker Başbuğ ile ilgili bu bilgiler olmasına rağmen konunun bekletildiğini, Uludere katliamından 1 hafta sonra hayata geçirilmesi de dikkate değerdir. Hükümet, bütün bu süreçleri kendisi yönetiyor. Biz bütün derin yapılardan hesap sorulmasını destekleriz ama, hükümet bir taşla bir kaç kuş vurmaya çalışıyor. Derin bir yapılardan hesap sorarken kendi derin yapısını oluşturuyor. Ayrıca iddianameye hazırlayan savcılara özellikle bölgede köyü yakılan ve faili meçhul cinayetlerin kurban gidenlerin gidip başvuru yapması gerekir, davaya müdahil olmaları ve savcının bunlarıda soruşturmaya dahil etmesi gerekir. Özellikle Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Alaca köyünden kaydelilen ve sonra kemikleri bulunun köylülerin bu davaya müdahil olması gerekir. Savcıda soruşturdmayı genişletmelidir." BDP lideri Demirtaş, "Gerçekten diyelimki bir terör örgütü kurup yönetmişse bunun bir örgütünün de olması lazımdır. Örgütü açığa çıkartılması gerekir. Birde hem Genelkurmay başkanlığı, hem terör örgütü yöneticiliği yapmısşa Genelkurmay başkanlığı döneminde yaptığı bütün faliyetlerin sorgulanması gerekir ve meşruyetinin tartışılması gerekir"diye konuştu.

Kaynak :

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Susuyorum biliyorum konuşursam kötü karışacak ortalık

• Beğen
Tepkiler: minoo
HaqperesT

HaqperesT

Üye
tek sevinen onlar değil. Gerçi onlar ile ergenekon arasında kan bağı var reelde sevinmeleri olanaksız.

hkü

Üye
bence de susmak en iyisi. Çünkü bu forum siyaset konuşulacak yer değil. Ama hala ERGENEKON'u terör örgütü sanan arkadaşlar var yazık. En iyisi susmak.

• Beğen
anılbaran

anılbaran

Üye
........ ...... ....... gün gelecek bizde sizden hesap sorcaz . Belki benide ergenekoncu bu deyip atarlar

• Beğen
HaqperesT

HaqperesT

Üye
........ ...... ....... gün gelecek bizde sizden hesap sorcaz . Belki benide ergenekoncu bu deyip atarlar

Nefret ettiğin benim gözümde Türkiyeyi parçalanmanın eşiğinden çevirdi. Ben şahsen onu seviyorum ve ülkeyi refah düzeyini yükseltecek biri olarak görüyorum. Ona karşı durarak kendini çok harap etme sadece kendi duygularını harap edersin.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
minoo

minoo

Üye
Dönecek bu devran da arkadaşlar.

Kǔr Şâd

Üye
Türk ordusu TERÖR ÖRGÜTÜ olarak gösterilmiştir. Bu tutuklamayla beraber.

Türk ordusu hiçbir zaman için kendi halkına ateş etmeyecektir, fakat biliniz ki bu olayların sonucunda kesinlik ile Türk halkı sokaklara dökülecek ve çok büyük kayıplar verilecektir. Meydanlarda kavgalar verilecektir, İç savaşın sonucunda ülke düşük duruma gelecek ve sömürülmeye başlayacaktır. Ama olacak bunların hepsinin bir sonu, Toprak asla vermeyiz, çünkü demokrasiyle değil KAN ile alındı bu topraklar. Almak isteyende KAN döker.

Devir değiştir, artık savaşlar bilek gücüyle değil Teklonoji ile kazanılıyor. Türk milletinin işi eskisine göre daha zor olacaktır. Ama bizdeki İman, Allah sevgisi ve Vatan aşkı; Buna yetecektir.

İnanınız ki, 10 sene içerisinde ülkemiz çok karışacaktır!

• Beğen
Tepkiler: viktoreznov
Türk Mavisi

Türk Mavisi

Üye
bdpliler boşuna sevinmesin,Türk ordusunda paşalar bitmez,o dağları onlara dar ederiz genede...

----------Eklendi @ 03:23:26 ---------- Yazıldı @ 03:20:00 ----------

bu arada ilker başbuğ suçlu veya suçsuz olabilir,bunun Türk ordusuyla ne alakası var,Türk ordusunun asıl sahibi mehmetçiktir

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve |SEÇKiN|

Kǔr Şâd

Üye
Türk ordusunun 26. Baş Kumandanı tutuklandı. Sokaktaki adam değil !

• Beğen
Mert045

Mert045

Üye
:off:

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
selahattin demirtaş pkk'nın şehir kadrosundandır bir teröristtir onun ölümü vacip olmakla birlikte günahıda yoktur

hkü

Üye
sadece demirtaş değil ki. Bunun kaplanı var diclesi var zanası var aynası var var oğlu var. Unutmadık onların yaptıklarıda.

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
Kǔr Şâd;4183938' Alıntı:
Türk ordusunun 26. Baş Kumandanı tutuklandı. Sokaktaki adam değil !

kimse lâyûsel değildir delikanlı!
o da, hatta cumhurbaşkanı dahi olsa suç işleyebilir....
nihayetinde hepsi insandır, sizin gibi, benim gibi...
bak şimdi Mısır'ı kırk yıldır yöneten Hüsnü Mübarek'in idamı isteniyor!
ne yani insan komutan olunca melâike olması mı gerekiyor?
Allah Teala Kur'anda Peygamberlerin dahi hata(günah değil) yaptığını söylerken sizin makamından ötürü suç işleyeni kutsamanız çok saçma ve boşuna bir gayret.

• Beğen
Tepkiler: viktoreznov
HaqperesT

HaqperesT

Üye

kimse lâyûsel değildir delikanlı!
o da, hatta cumhurbaşkanı dahi olsa suç işleyebilir....
nihayetinde hepsi insandır, sizin gibi, benim gibi...
bak şimdi Mısır'ı kırk yıldır yöneten Hüsnü Mübarek'in idamı isteniyor!
ne yani insan komutan olunca melâike olması mı gerekiyor?
Allah Teala Kur'anda Peygamberlerin dahi hata(günah değil) yaptığını söylerken sizin makamından ötürü suç işleyeni kutsamanız çok saçma ve boşuna bir gayret.

+1 hukuk önünde herkes eşittir.

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Pkkya terorist diyememen herkese art niyetle bakiyorum Pkk teror orgutu mu,degil mi bunu acikliga kavusturalim once

anılbaran

anılbaran

Üye
Nefret ettiğin benim gözümde Türkiyeyi parçalanmanın eşiğinden çevirdi. Ben şahsen onu seviyorum ve ülkeyi refah düzeyini yükseltecek biri olarak görüyorum. Ona karşı durarak kendini çok harap etme sadece kendi duygularını harap edersin.

sen ne demek istedin anlayamadım ? benım kimden nefret ettgimi nerden biliyosun ?
:hmmm

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Basbug en sevdigim genelkurmay baskanlarindan biridir,sozleri hala daha kulaklarimda.Artik askerin konustugunu goren var mi?

Εthnic

Εthnic

Üye
Hani cıkıp basbug'un tutuklanmasının hıncını da bdp'den cikartiyorsunuz ya.. diyecek baska bir sey bulamiyorum.. yargılayan belli tutuklayan belli.. onlara laf etmeye cekinenler bir sekilde olayı bdp ye baglayip sinirlerini bu sekilde bosaltıyor.. ne diyim vurun kahpeye...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...