Kablosuzlarda korkutan açık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Kablosuzlarda korkutan açık

Kablosuz ağ ve internet şifrenizin başkalarının eline geçmesi meğer hiç de zor değilmiş.

Eğer evinizde kablosuz ağ destekli bir modeminiz veya yönlendiriciniz varsa ve ağa yeni katılan kablosuz ağları eklemek için cihazların WPS (WiFi Protected Setup) özelliğini kullanıyorsanız size kötü bir haberimiz var.

ABD Bilgisayar Acil Durum Hazırlık Takımı (US-CERT) bu hafta yaptığı bir uyarıda WPS sisteminde bulunan bir açık dolayısı ile saldırganların kablosuz ağ şifrenizi ele geçirebileceğini bildirdi.

WPS protokolü, kablosuz ağlar konusunda tecrübesiz kullanıcıların cihazlarını ağa kolayca dahil edebilmesini sağlayan bir özellik. Fakat protokoldeki PIN doğrulama sisteminde yer alan bir tasarım hatası yüzünden saldırganlar, doğru PIN'i elde edebilmek için gereken brute-force* saldırısının süresini büyük oranda azaltabiliyorlar. Hata sayesinde saldırganlar sekiz haneden oluşan PIN'in ilk dört hanesinin ne zaman doğru olduğunu kolayca anlayabiliyorlar.

Belirli sayıda yanlış PIN girişinden sonra sistemin gerekli kilit mekanizmasına sahip olmaması yüzünden bazı yönlendiriciler brute-force saldırısına karşı korumasız kalıyorlar.

Söz konusu açık için şu anda herhangi bir çözüm yok. Kullanıcıların şimdilik WPS özelliğini devre dışı bırakması ve WPA şifreleme kullanması tavsiye ediliyor. Konu hakkında üreticilerden de herhangi bir açıklama gelmediğini belirtelim. Tavsiyemiz, yönlendiriciniz veya modeminiz için yeni bir Firmware sürümü çıktığında güncellemeniz yönünde.

*Kaba kuvvet saldırısı olarak da bilinen bu saldırıda, aynı anda binlerce şifre denenerek doğru şifre tespit edilmeye çalışılıyor.

SHS

SHS

Üye
WPS kullanmıyorum :naughty:

sublieutenant

sublieutenant

Üye
yani bende WPA-2 kırsınlar bakalım:naughty:.. ama bazen modemden şifreyi ben kaldırıyorum birkaç saatliğine :D o saatte girmek iseyenler bedava yararlanabilirler :D

Haber için Teşekkürler :spr

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
mstf_l

mstf_l

Üye
ben cepnetle telefondan giriyom onu wifi yok bizde :)

serinaga

serinaga

Üye
EN iyisi hem WPA2 şifreleme kullanırken hem de mac adres tanımlamadır.

spy ghost

spy ghost

Üye
@bydexer sizin aileye ziyarete gelicem de bi adres alsam :) hani tanışma felan wıreless hakkında da konuşurduk hangi saatte kaldırdığını :)

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
@bydexer sizin aileye ziyarete gelicem de bi adres alsam :) hani tanışma felan wıreless hakkında da konuşurduk hangi saatte kaldırdığını :)

Efenim,adres verme olayı falan kolay da yorumunuzun "hangi saatte kaldırdığını" kısmını anlayamadım ama ben :bilmm

spy ghost

spy ghost

Üye
bazen birkaç saatliğine kaldırıyormuşsunuz saatleri de alalım ona göre geliriz :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt