Bilqisayarim Boot Olmuyorr .! ( Videolu )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Bilqisayarim Boot Olmuyorr .! ( Videolu )
Arkadaslar Bilqisayarima Format Atmaya Karar Verdimm ... USB Format Belleqimi PC'Ye Taktim Bilqisayari Kapattim Yeniden Actim .! Bios Ayarlarina Girdim Sonra USB'Yi Boot Edip Ayarlari Kaydedip Ciktim .. PC Yeniden Basladiqinda Boot Olmadi Normal Windows Acildi .! CD Denedim 2 Farkli USB Denedim Ama Yine Olmadi .! Format CD VE USB CD'Mi Baska Bilqisayara Takinca Tikir Tikir Calisiyor Ama Benim Bilqisayarda Calismiyorr .. Sebebi Nedir Sizce .? Ne Yapmaliyimm .? Simdiden Tesekkurler ..

Video :

<strong>[video=youtube;VIgyrG_Wmdg]http://www.youtube.com/watch?v=VIgyrG_Wmdg[/video]

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Hard disk priority diye bir ayar varsa biosta, şöyle yap: Bilgisayarı kapatıp usb belleğini bilgisayarın arkasına tak ve bilgisayarı açıp biostan dediğim kısıma gir. Kendi belleğinin ismini göreceksin. Onu [+] [-] düğmeleriyle en üste taşı ve biosu kaydedip çık. Bu sefer boot olacaktır.

hakan_710

hakan_710

Üye
Hard disk priority diye bir ayar varsa biosta, şöyle yap: Bilgisayarı kapatıp usb belleğini bilgisayarın arkasına tak ve bilgisayarı açıp biostan dediğim kısıma gir. Kendi belleğinin ismini göreceksin. Onu [+] [-] düğmeleriyle en üste taşı ve biosu kaydedip çık. Bu sefer boot olacaktır.
arkadaş zaten bu dediğini yapmış sanırım.

----------Eklendi @ 23:38:47 ---------- Yazıldı @ 23:38:12 ----------

Arkadaslar Bilqisayarima Format Atmaya Karar Verdimm ...

USB Format Belleqimi PC'Ye Taktim Bilqisayari Kapattim Yeniden Actim .!

Bios Ayarlarina Girdim Sonra USB'Yi Boot Edip Ayarlari Kaydedip Ciktim ..

PC Yeniden Basladiqinda Boot Olmadi Normal Windows Acildi .!

CD Denedim 2 Farkli USB Denedim Ama Yine Olmadi .! Format CD VE USB CD'Mi Baska Bilqisayara Takinca Tikir Tikir Calisiyor Ama Benim Bilqisayarda Calismiyorr ..

Sebebi Nedir Sizce .? Ne Yapmaliyimm .?

Simdiden Tesekkurler ..
yinede bios u kontrol et birde bazı bilgisayarlarda açılırken F12 ye basarsan direk boot menüsü geliyo bide onu dene .bnm bilgisayarımda oluyo mesela

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplar Icin Tesekkurler Arkadaslar Ama Dediklerinizi Denedim Fakat Yine Olmadi .!

Biosa Girmek Icin Kullandiqim Tus F10 Boot Secenekleri ESC ESC Ye Basiyorum Ordan USB Yada CD Seciyorum Yine Ayni Normal Sekilde Windows Aciliyorr :/

Mem_et

Mem_et

Üye
arkadaşım bilgisayarının markasını yazsana (arkadaşların dediği gibi bilgisayar acıldığındda hangi tuş olduğunu bilmiyorum ama boot ekra tuşuna bas secenekler gelecek zaten ordan usb yi secebilirsin)

belki bir şekilde yardımçı olabilirim..
Ben senin sorunun olan bilgisayarlar elimden gecti .biosta ayarları yap olmadı boot menü ile halledilir..

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Laptopumun Markasi HP Pavilion dv9000 .!

Biosa Girme Tusu F10 20 Defa Girdim Butun Ayarlara Baktim Olmadi Ayarlari Default Yaptim Oda Olmadi .!

ESC Tusu Laptopun Boot Menusune Girme Tusu ESC'Ye Basiyorum Ordan CD Yada USB Seciyorum, Beklemeden Windows Aciliyor .! Yane Normal Bilqisayar Aciliyorr .! :/

hakan_710

hakan_710

Üye
boot cd sini takıp F10 a bas baklım boot menüsünde cd yi görüyo mu?

delrico

delrico

Emekli Yönetici
bios güncellemesi yapıp birdaha dene bakalım kardeşim

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Evt Hakan CD'Yi Goruyor .. Fakat Ben USB Den Surekli Format Attiqim Icin CD Kullanmiyorm ..

Delrico Kardesm Bios Guncellemesini Aradm Ama Bi Turlu Bulamadim Bide Daha Once Hic Yapmadimm :/

Adilx05

Adilx05

Üye
Anakartının Bios Güncellemesini Yap Sürücünün Bootable Olup Olmadığını Kontrol Et Bide Biostan Boot Hedefini Kullandığın Yere Göre Seç ( Dvd Veya Usb Artık Herneyse ) :oke:

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Arkadasim Bios Guncellemesi Haric Diqer Dediqin Butun Yollari Denedim Olmadii .!

Bios Guncellemesini Daha Once Hic Yapmadim Bilqisayarim HP Pavilion Dv9000 HP'Nin Kendi Sitesine Baktim Orda Yokk :/

eddyredline

eddyredline

Üye
hocam senin sorunun muhtemelen su senin bilgisayarina boot mrb dosylarini editlleyen bir program lazim bilgisyarinda 3 yuklu isletim sistemi gozukuyor.resimdeki yonergeyi izleme kardes benim dedigimi uygula
1-birincisi add/remove entiriesi sec gozuken isletim sistemlerin hepsini delete butunu ile sil daha sonra manage bootloeder ilede elindeki botlari silebiliryada siralamani duzenlersin pek bi teknik bilgi gerektirmiyor anlayacagin birden cok isletim sistemi olan her genc bilgisayarin basina benzer sorun gelebilr
indirme linki
sayim bittikten sonra gec yada skipe tikla
bu sorununu muhtemelen halleder kg

• Beğen
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Tesekkurler EddyRedline Kardesim ..

Dediklerinin Aynisini Uyquladim Sorunum Cozuldu Tesekkurler ..

Hayirli Forumlar ..

eddyredline

eddyredline

Üye
rica ederim pek aktif olmasamda buralardayim kardesim kafana takilan baska konular olursa yardim etmeye calisirim :) pmden ulasirsin

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt