Cihaz Yanarmı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

enes_x

Üye
    Konu Sahibi
Cihaz Yanarmı ?
Arkadaşlar telefon bilgisayara usb kablosu ile bağlıysa usb kablosunu çıkartmak için 'donanım kaldır' diye bişi göremiyorum . Donanım kaldırmadan usb kablosunu direk çekiyorum . Direk çekersem telefona zarar verirmi ( flash belleklere verdiği gibi )

bob_marley_232

bob_marley_232

Üye
Flash belleğe de vermez.En azından ben 10 senedir flash kullanıyorum hiç vermedi :) Hayatımda hiç de kaldır demedim :)

polluxea♪

polluxea♪

Üye
yok sanmyorum zarar vermez...ama sen ynede usb kablosunu cekmeden oviyi flan kapat öyle cek

SuaT6027

SuaT6027

Üye
valla bunu hiç düşünmemiştim ve hiçbir sorun yaşamadım yaşayanla da karşılaşmadım..

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Ben cok karsilasdim ama flash bellek'lere gecerli cikarmadan hafiza kartin varsa onu cirt dedikten sonra cikart.
Telefona zarari olmaz.

lolaman

lolaman

Üye
Bende hiç bakmadan çekiyorum ama pc den çekiyorum alışmışım artık :D

qsaw

qsaw

Üye
ben hiç dikkat etmedim :D

distakjo

distakjo

Üye
flash disklere zararı olduğuna şahit oldum. Ama telefon hakkında bi blgim yok ama hiç öyle bişeyle karşılaşmadım.

qsaw

qsaw

Üye
oc ile zor yakıyorlar teli bu yolla yakılırsa zaten işe yaramayacaktır o tel

Mert045

Mert045

Üye
Flash bellek yanıyor benimki yandı. Ama telefon hakkında bilgim yok .

keys1903

keys1903

Üye
15 senedır pc kullanırm hep dırek cek yaptm yananımda olmadı

enes_x

Üye
    Konu Sahibi
Ne zaman teli taksam pc ye tedirgin oluyorum . İnşallah bişi olmazdır .Bunu net cevap olarak nasıl öğrenebilirim

Emil_Ceferli

Üye
flash bellekte tehlikeli ola bilir ama telefonda bi dene ))) cikar secenegi yok

SilentOne

SilentOne

Üye
10 senedir pc kullanıyom bunun 6 yılını flen flash bellek harici hdd hiç bişi olmadı telefondada aynı hiç birşey olmadı

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
o "çıkart" işlemi dosyaların yazımının gecikmesini kontrol amaçlı bir işlem
pc den flaş belleğe dosya atarken önce belleğe aldırıp sonra arka planda flaşa yazdırırsanız ekranda kopyalanıyor penceresi bitse de yazma işlemi aslında bitmiyor ve kabloyu çektiğinizde flaş bellek eksik içerikten dolayı hata veriyor
ama bu ayar normal pc lerde kapalı olarak geliyor özellikle sürücü özelliklerinden ("arka planda yazmayı etkinleştir" olması lazım) aktif etmezseniz sıkıntı yaşamazsınız

• Beğen
Tepkiler: qsaw
qsaw

qsaw

Üye
pc den flaş belleğe dosya atarken önce belleğe aldırıp sonra arka planda flaşa yazdırırsanız ekranda kopyalanıyor penceresi bitse de yazma işlemi aslında bitmiyor ve kabloyu çektiğinizde flaş bellek eksik içerikten dolayı hata veriyor
ama bu ayar normal pc lerde kapalı olarak geliyor özellikle sürücü özelliklerinden ("arka planda yazmayı etkinleştir" olması lazım) aktif etmezseniz sıkıntı yaşamazsınız
açıklama için sağol

u_cosar

u_cosar

Üye
sorun olacağını zannetmiyorum

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
flaş belleklerde zararı var. öyle bi an olur göçer yaşadım. biliyorum telfona bişey olmaz ama hafıza kartına olur şahsen 5800 hafıza kartı sadece telefondayken çalışıyor dikkat edin bence..

enes_x

Üye
    Konu Sahibi

Tam olarak anlamadımo_O .Yani ne yapmam lazım .Direk çıkartırsam sorun olmaz mı ?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
flaş belleklerde zararı var. öyle bi an olur göçer yaşadım. biliyorum telfona bişey olmaz ama hafıza kartına olur şahsen 5800 hafıza kartı sadece telefondayken çalışıyor dikkat edin bence..

bahsedilen sorun genellikle film gibi yüksek boyutlu dosyalarda oluşur bunun sebebi de yukarıdaki mesajımda yazdığım ayarın seçilmesinden dolayı biz dosya aktarımı bitti sanıyoruz fakat arka planda yazım devam ediyor bu arada flaşı çıkartınca flaş bellek arada zarar görebiliyor
özellikle büyük boyutlu dosyalarda dikkat etmek lazım yoksa küçük dosyalarda pek bişey olmaz yani

----------Eklendi @ 18:45:34 ---------- Yazıldı @ 18:40:56 ----------

Tam olarak anlamadımo_O .Yani ne yapmam lazım .Direk çıkartırsam sorun olmaz mı ?

eğer dosyaların yazım işleminin bittiğine eminsen bişey yapmana gerek yok
bu güvenle kaldırma işleminde eğer dosya aktarımı devam ediyorsa uyarıyor diye hatırlıyorum tüm olayı bu yani
sen telefona veya flaşa birkaç mp3 attın dosya aktarımı bitti aradan 2-3 dk geçti flaşı rahatlıkla çıkartırsın
ama 700 mb lık video attın aktarım penceresi kapanır kapanmaz flaşı/telefonu pc den ayırırsan sorun yaşama ihtimalin olabilir en güvenlisi işlemin tamamen bittiğinden emin olduktan sonra 1-2 dk bekleyip öyle çıkartmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt