Türkçe Font ve Gdrtool ile font yapımı

Sponsorlu Bağlantılar

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
windows un ttf uzantılı fontlarını cepte kullanabilirsiniz. (N70 ve üstü modellerde)

Aşağıdaki rar dosyası içersinde files klasöründeki 3 dosyayı ve beğendiğiniz türkçe karakter uyumlu herhangi bir ttf fontunu fexplorer gibi bir dosya yöneticisi yardımı ile telefonunun c:\ system içersinde fonts diye bir klasör oluşturup bu dosya ve fontu içersine atın.

telefonu kapatıp açın. ttf fontunuz telefonda hazır.
fontu silmek isterseniz yine fexplorer yardımı ile önce fonts klasörünün adını değiştirin ve silin. yine telefonu kapatıp açın.

Bu şekilde hem font çevirisi ile uğraşmamış oluyorsunuz. hem çok daha net görünüyor. Aşağıdaki rar dosyası içersinde 4 adet türkçe uyumlu yaptığım ttf uzantılı font mevcut. :)

Ekli dosyalar

Exalans

Exalans

Üye
sağolasın dostum

..::MAFIA::..

..::MAFIA::..

Üye
boyutunu nasıl ayarlıcaz ben n-gage font indirdim internetten yazılar büyük geliyo yarısı gözükmüyo

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
boyutunu nasıl ayarlıcaz ben n-gage font indirdim internetten yazılar büyük geliyo yarısı gözükmüyo

gdrtool ile uğraşıp fontu gdr formatına çevirmek zor. yaptım biliyorum.. çok uğraşı gerekiyor. windows un ttf fontunu bu şekilde telefonda kullanmak mümkün, boyutunda ayar gerekmiyor.. türkçe karakter içeren bildiğiniz herhangi bir fontu bu şekilde kullanabilirsiniz. ben 6600 telfonda denedim. font büyüklükleri olmadı..
sadece 6680 ve üstü modellerde bu yöntem çalışıyor. sistemi de kasmıyormuş..
çünki bu şekilde ttf fontu kullanılsın diye yapılmış.. (yabancı sitedeki açıklama bu)

:)

CyBeRaY

Üye
Ona kalırsa ben 5 ttf fontunu aynı anda kullanıom :D Bkz :

• Beğen
Tepkiler: bravefourstar

perfectlover

Üye
Windows Mobile işletim sistemli telefonlarda da ttf font kullanılabildiğini/kullanılabileceğini duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ona kalırsa ben 5 ttf fontunu aynı anda kullanıom :D

evet kullanılabilir.. CyBeRaY Bir başka forumda bu konudaki yeteneğini biliyorum.
Böyle bir mesaj yazıp gitmek yok.. 5 ttf fontunu nasıl kullanıyorsun açıklarsın artık..:ehe

CyBeRaY

Üye
evet kullanılabilir.. CyBeRaY Bir başka forumda bu konudaki yeteneğini biliyorum.
Böyle bir mesaj yazıp gitmek yok.. 5 ttf fontunu nasıl kullanıyorsun açıklarsın artık..:ehe

Evet,o CyBeRaY benim işte ;) O diğer foruma acaip uyuz olduğum için yeni arayışlar içine girdim.Burası fena görünmüo.Yakında uzun uzun açıklicam...

Ayrıca elimde bi bedava mesaj programı var,hiçbiyerde paylaşmadım.Burada paylaşırım belki (ama rütbe isterim :D ) Programı yayınlamaktan da korkuom zaten.Program yayılırsa Avea,Turkcell,Vodafone olayı çakar,hemen açığı kapatırlar walla :D

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hoşgeldin CyBeRaY...:)

perfectlover

Üye

Kullanimi

Easy GDR Creater, S60 telefonlara font hazırlamak için yapılmış
kolay kullanımlı bir programdır. Öncelikle elinizde bir windows
fontu (ttf) bulunmalı. Daha sonra bu programda 5 farklı sekmede
belirtilen yerlere "aç" komutunu kullanarak bu fontu tanıtınız.
Daha sonra "yükle" butonuna basarak fontu programa yükleyiniz..
5 kez bu işlemleri tekrarladıktan sonra "GDR Yap" butonuna basın
Bu kadar. Kolayca bir gdr formatlı font oluşturmuş oldunuz.....
Yapmanız gereken artık bu fontu telefonunuzda C:/System/Fonts
klasorune atmak. Program şu aşamada Türkçe karakterleri açamıyor.
Yani telefonunuzda Türkçe karakterleri göstermemektedir ve bu
noktada üzerinde çalışmalarım devam etmektedir. Bu eksiklik de
giderildiğinde ayrıca paylaşıma açacağım.
Güle güle kullanın....

(577 kb)

CyBeRaY

Üye
Dostlar yaa ilk sayfalardaki dijital benzeri GDR fontların orijinal TTF fontlarını buraya biri koyabilir mi?Bi deneme yapcam da :)

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dostlar yaa ilk sayfalardaki dijital benzeri GDR fontların orijinal TTF fontlarını buraya biri koyabilir mi?Bi deneme yapcam da :)

İlk sayfada verdiğim fontları söylüyorsan; windowsun orjinal fontlarından impact'ı kullandım. gdrtool ile tek tek editleyip dijital görünüm verdim. :spr

POWER

POWER

Üye
Harika fontlar bunlar teşekkür ederim yaaa...Bide ben kendim becerebilsem ne ii olacak...

CyBeRaY

Üye
İlk sayfada verdiğim fontları söylüyorsan; windowsun orjinal fontlarından impact'ı kullandım. gdrtool ile tek tek editleyip dijital görünüm verdim. :spr

İyi fikir ;)

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

ea1903ea

Üye
ya kardeş bu easy gdr generator mü ne bu nasıl olcak türkçe karakter bi ttf fontla yapıyorum ama gdr yapıp attığımda tr karakterler görünmüyor..

Ayrıca gdr tool la anlatılan şekilde yapıyorum ama gdr ye çevirirken hata veriyor en altta oluşturulamadı falan bişeyler yazıyo hata nerde acaba.. Uyuz oldum

hacker_akbal

hacker_akbal

Üye
emeğine sağlık dostum

suskunkral

suskunkral

Üye
teşekkürler

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gdrtool ile s60 telefonlar için yeni geliştirdiğim font. beğeneceğinizi umuyorum. nasıl yükleneceği konusunda ön sayfalarda bilgi mevcut. güle güle kullanın.:spr

Ekli dosyalar

Üst Alt