Batarya olmadan şarjda tutma.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Batarya olmadan şarjda tutma.
Arkadaşlar telefonun bataryası olmadan şarjda veya usb ile pc de bağlı kaldığında açık oluyor telefon. Bu zarar verir mi telefona ? verirse ne kadar verir. Laptop tarzı ama telefonda elbet bi sakıncası vardır diye düşünüyorum. Bilgilendirirseniz ne mutlu bana. :)

PriZm

PriZm

Üye
bir zararı olmaz.

Edit:bende olmuyor :S

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Mesela batarya takılı olmadan şarj aletine takılı şekilde 3-4 saat tutsam hiç bir şey olmaz mı ? :D Yani daha mantıklı bataryaya zarar vermemiş olursun şarjda oynadığında.

PriZm

PriZm

Üye
Mesela batarya takılı olmadan şarj aletine takılı şekilde 3-4 saat tutsam hiç bir şey olmaz mı ? :D Yani daha mantıklı bataryaya zarar vermemiş olursun şarjda oynadığında.

olabilir.ama tele daha fazla voltaj gidebilme gibi bir risk var.

benim tel batarya yokken açılmıyor bile:S

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Anladım o zaman hiç bulaşmayım bile. :D

bkurtulus

bkurtulus

Üye
Kardeş bence bunu kesinlikle yapma. Ben bu şekilde bir notebook yaktım. Türkiyede voltajlar düzgün değil servis pilin voltaj oynamalarından koruduğunu söyledi.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş bence bunu kesinlikle yapma. Ben bu şekilde bir notebook yaktım. Türkiyede voltajlar düzgün değil servis pilin voltaj oynamalarından koruduğunu söyledi.

Anladım kardeş çok sağol bilgilendirdiğin için. :)

bagatur58

Üye
telefonlarimizin sarj aletlerinin voltajlari yokmu, bataryaya kac voltaj gerekiyorsa okadarlik sarj aleti veriliyor yaninda, yani bataryayi cikarsanda bataryaya verecegi voltajdan yüksek olmaz sanmam ama isi uzmani daha iy bilir uzman bulmak gerek.

orzala70

orzala70

Üye
Kardeşim arkadaşlar çok doğru söylemişler batarya her zaman için voltaj değişimlerini dengeler cihazına fazla voltajda elektrik geçebilir ve anakartını yakabilir. Tavsiye etmem.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler bilgi için. :)

muratvemine

muratvemine

Üye
Bulaşma derim sonucta leptopta şarzlı bi cihaz, düşünsene bi şarzla çalışan bi cihaz başka bi cihazı şarz ediyor.

trailblazer

trailblazer

Üye
bence bunlar saçma yorumlar .. cunku kullandığımız cihazlar adaptorlerle çalışıyor ve adaptorun amacı gelen elektriği dönüştürerek (convert ) yaparak cihaza uyumlu moda getirmektir... olası akım değişmesi durumunda zarar gorecek olan yer cihaz değil adaptörün ta kendisidir .. yıllarca kullandığım laptoplar sabit yerde bataryası olmadan çalışır.. hiçte bir şey olmaz... daha önce bu şekilde ana kartı yanan veya yanma sebebi bundan kaynaklandığını idda eden biri varsa böyle bir şey mümkün değildir.. sebebi kesinlikle başka bir şeydir .. yani teknik açıdan böyle bir şeyin olması mümkün değil..sürekli kullanımlarda pilin takılı kalması çok daha zararlıdır .. neden? cunku pil şarj esnasında ısınr , elektronik cihazlarda sıcak performans düşüklüklerine yol açar , hatta gereğinden fazla kalması durumunda bataryanız ölür bu da bilinen bir gerçektir..
pil kullanımı konusunda da pilinizi aylarca kullanmadığınız zamanlarda şarj seviyesini 100 de 40 seviyelerinde bırakmanızı öneririm bu da pilin ömründen yemesine engel olur.. tam dolu veya tam boş şekilde bırakmanız çok tehlikelidir ..
bir diğer önemli tavsiyem .. kullanmadığınız pilleri ayda bir şarja takın ve bahsettiğim seviyelerde bırakın .. pillerin içerisindeki enerji hareketinin sağlanması da ömrüne etki eder .. hatta bu şekilde bataryaları komple ölen kişiler tanıyorum

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
bence bunlar saçma yorumlar .. cunku kullandığımız cihazlar adaptorlerle çalışıyor ve adaptorun amacı gelen elektriği dönüştürerek (convert ) yaparak cihaza uyumlu moda getirmektir... olası akım değişmesi durumunda zarar gorecek olan yer cihaz değil adaptörün ta kendisidir .. yıllarca kullandığım laptoplar sabit yerde bataryası olmadan çalışır.. hiçte bir şey olmaz... daha önce bu şekilde ana kartı yanan veya yanma sebebi bundan kaynaklandığını idda eden biri varsa böyle bir şey mümkün değildir.. sebebi kesinlikle başka bir şeydir .. yani teknik açıdan böyle bir şeyin olması mümkün değil..sürekli kullanımlarda pilin takılı kalması çok daha zararlıdır .. neden? cunku pil şarj esnasında ısınr , elektronik cihazlarda sıcak performans düşüklüklerine yol açar , hatta gereğinden fazla kalması durumunda bataryanız ölür bu da bilinen bir gerçektir..
pil kullanımı konusunda da pilinizi aylarca kullanmadığınız zamanlarda şarj seviyesini 100 de 40 seviyelerinde bırakmanızı öneririm bu da pilin ömründen yemesine engel olur.. tam dolu veya tam boş şekilde bırakmanız çok tehlikelidir ..
bir diğer önemli tavsiyem .. kullanmadığınız pilleri ayda bir şarja takın ve bahsettiğim seviyelerde bırakın .. pillerin içerisindeki enerji hareketinin sağlanması da ömrüne etki eder .. hatta bu şekilde bataryaları komple ölen kişiler tanıyorum

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bu bilgilerde işimize yarıyabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt