sony vaio format sonrası yardım bakarmısınız ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
caca41

caca41

Üye
    Konu Sahibi
sony vaio format sonrası yardım bakarmısınız ??
Arkadaslar abim yurt dısından laptop getırdı sony vaio E serisi modelde VPCEG27FM/W bu şimdi ben bu pc ye dırek format attım getırdıgınde win 7 home premium kuruluydu ben buna win 7 ultımate yukledım fakat elımdeki cd 30gunluk aktıvasyon olması lazım etkınlestırmem ıcın elımde win 7 slic loader var masaustu pc mı bununla etkınlestırıyorum ıse yarıyo fakat laptopta aynı ıslemı yapınca pc yı yenıden baslat yapıyorum ve dırek recoveryye giriyoo pc ye home premium yukluyoo daha sonra pc acılırken hata verıyo kendıne restart cekıyo sureklı acılamıyo yanii napmam lazım "LÜTFEN Bİİ YARDIM UZATINNN"

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
orjınal ısletım sıstemı ıcerdıgı ıcın boyle yapıyor... Durumu cozmek ıcın laptobun harddısıkını tamamen bıcımlendırıp sıfırlaman gereklı... Bu arada Recovery bolumu gorunmez bır dısktır...
Dısk yonetımınden gorebılırsın ancak ordan sılınıp yada bıcımlenırmı bılemıyorum.
Bu konuda basıma daha once bır olay gelmedı... Belkıde sıstem acılırkenkı ısletım sıstemı ayarları bolumunden recovery gıbı ayarları kapatırsan sorun duzelebılır... Google da format sonrası otomatık recovery veya cesıtlerı olarak sorunu daha once cozmus kısıler mutlaka vardır.. Arastır derım :) kolay gelsın kardes

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Pc şuan açık ise bunları yapabilirsin
İşletim sistemini değiştirmeyi planlıyorsanız, kurtarma bölümünü kaldırabilirsiniz; böylece, HP Kurtarma Yöneticisi silinir ve ana (C:) sürücüsü üzerindeki alan artar. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

1. Başlat 'ı tıklayın, arama alanına Kurtarma yazın ve Kurtarma Yöneticisi penceresini açmak için program listesinde görüntülendiğinde Kurtarma Yöneticisini tıklayın.
  2. Gelişmiş seçenekler öğesini tıklayın.
  3. Kurtarma bölümlemesini kaldır seçeneğini belirleyin ve İleri öğesini tıklayın.
  4. Bölümlemeyi silmek istediğinizi doğrulamanız istendiğinde, Evet seçeneğini belirleyin ve İleri öğesini tıklayın.
  5. Kaldırma işleminin devam etmesine izin verin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Bölümleme üzerindeki kurtarma bölümü ve tüm dosyalar silinecektir.

Bölümlemeyi kaldırmak için Windows Bilgisayar Yönetimini kullanın.Windows 7 ve Vista ile, kurtarma bölümlemesini silmek için Windows Bilgisayar Yönetimi işlevini kullanın. Sabit sürücüdeki tüm alan, C: sürücüsü olarak kullanılabilir.

1. Başlat öğesini tıklayıp, Bilgisayar öğesini sağ tıklayın ve ardından Yönet öğesini seçin.
  2. Bilgisayar Yönetimi penceresinin sol panelinde, seçenekleri genişletmek için Depolama öğesini çift tıklayın.
    Bölümlemelerin bir listesini görüntülemek için Disk Yönetimi 'ni tıklayın, bunlara aynı zamanda Birimler adı verilir.
  3. Kurtarma bölümlemesi (D:) öğesini sağ tıklayın ve Birim Sil seçeneğini belirleyin.
  4. Bölümlemeyi silmek için ekran talimatlarını takip edin ve daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

yok açık değil ise elinde mevcut xp cd si var ise daha önce yaptınmı bilemem eğerki bilmiyor isen ayrıntılı anlatayım. gizli sistem kurtarma sürücüsünüü diğer arşive zarar vermeden kaldıralım.

caca41

caca41

Üye
    Konu Sahibi
acıklamalarınız ıcın cok tesekkur ederım arkadaslar ama yenı bıtanee buldugum programla wındowsu orjınallestırmıs bulunuyorum hatta konuyu acıyım diğer arkadaşlarda faydalansın :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
acıklamalarınız ıcın cok tesekkur ederım arkadaslar ama yenı bıtanee buldugum programla wındowsu orjınallestırmıs bulunuyorum hatta konuyu acıyım diğer arkadaşlarda faydalansın :)
Orjinalleştirme yane illegal paylaşım c*rack yasakdır konuyu açmaya zahmet etmeyin yane.

caca41

caca41

Üye
    Konu Sahibi
tmm kusura bakmayın bunu bilmiyodum:)

typerr1982

typerr1982

Üye
korsana hayır diyoruz yani

caca41

caca41

Üye
    Konu Sahibi
Tmm özür dilerim :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...