Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
[size=large]GSM operatörleri (Aria Aycell Telsim ve Turkcell) bildiğiniz
gibi yıllardır bizlerden gerek adi "Sabit (!) Ücret" olan ve gerekse
gereksiz
işlemlerle yıllardır cebimizden milyonlarca liramızı
aldılar. Işte simdi onlardan intikam alma vaktiniz geldi.

Ne mi yapacaksınız çok basit : Cep telefonunuzu çalışır
vaziyetteyken pilini çıkartacaksınız ve herhangi bir
telefondan pilini çıkardığınız cep numarasını arayacaksınız.Öncelikle sunu
belirteyim ki bu işlemin ne makinenize, ne de hattınıza herhangi
bir zararı kesinlikle yoktur, zaten biraz teknik bilginiz varsa
herhangi bir zararın mümkün olmadığını sizde biliyorsunuzdur.

Peki olayın mantığı ne? Hemen açıklayayım : Siz telefonunuzu
On-Of düğmesinden kapattığınızda aslında telefonunuzu
kapatmayıp sadece onu "dinlenme" modana geçiriyorsunuz. Ve GSM operatörlerinin
Türkiye deki uyduları sayesinde bu sinyal arayan kişiye
"Aradığınız kişiye su an ulaşılamıyor..."mesajı veriyor ancak
bu mesaj siz aradıktan, hemen sonra geliyor doğrumu? Neden ?

Çünkü uydular Türkiye de ve GSM lebe ait. Ancak siz
telefonunuzu çalışır durumdayken pilini çıkardığınızda (veya
Telefonunuzun fonksiyonlarını inatla kullanıp makineniz açıkken şarjını
bitirip kendiliğinden şarj yetersizliği yüzünden kapanırsa) bu sefer GSM
operatörleri sizin gerçek anlamda kapattığınız telefona ulaşmak
için bu sefer YURT DIŞI UYDULARINI KULLANIYOR, size ulaşmak için !!!

Ve dikkat ettiyseniz bazen "Aradığınız kişiye su an
ulaşılamıyor..." mesajı belli bir süre geççikten sonra
veriyor neden mi?

Çünkü yurtdışı uydularını kullanıyorlar ve doğal olarak
sinyal size ulaşırken vakit gediyor. Tabi ki bunun da bedeli var ; her
yurtdışı uydu kullanımı için operatörler 60-85 çent ödüyorlar. (yani her
arayış basına 780.000TL ile 1,105,000 TL arasında bir fiyat) Bu işlemi
günde sadece bir kere yaptığınızda bir aylık "SabitÜcret"iniz GSM
operatörüne ödetmiş oluyorsunuz. Artık varın sizhesaplayın kaç yıldır
sizden kaç milyon aldıklarını ve onlara ne kadar bedel ödetmeniz gerektiğine...

Peki bunu yapınca ne olacak ne kazanacaksınız, eğer sizde
haksızlığa ve enayi yerine konmayı kaldıramıyorsanız benim
gibi bunu günde (fazla değil) 3-5 defa yaparsınız ve GSM operatörleri
aslında sizin kaz" olmadığınıza karar verir ve sebepsiz alınan "Sabit"
milyonlarınızdan mutlaka vazgeçer. O yüzden kendinize ve
sevdiklerinize bir saygınız varsa lütfen bu işlemi yapın ve bu e maili her
yere forward'layin ki masalarinda purolarini içerken size "aptal"
damgasi yapıştırıp buna gülen insanlar, aslinda sizin ne kadar akilli
ve hakkınızı aradığınızı anlasınlar ve sömür etmesinler artık alın terinizi...

Ve son gülen siz olun. Bu emcili okuduğunuz için ve hakkını
korumayı bilen her insan için binlerce kucak dolusu
TESEKKÜRLER !

Küçük Ek Bilgi : Birini cebini aradığınızda "Aradığınız kişiye
su an ulaşılamıyor..." mesajı çok çabuk geliyorsa bilin ki kişi
bilinçli olarak cebini On-Of düğmesinden kapatmıştır.Sebebi
yorumsuz size kalmış. Ama eğer bu "Aradığınız kişiye su an
ulaşılamıyor..." mesajı yaklaşık 30-40 saniye sonra geliyorsa,
bilin ki kişinin ye şarjı bitmiş, ye gerçekten kapsama alanı
dışında. Zaten mantığınızı biraz çalıştırırsanız neden son
dönemde su meşhur "Baz İstasyonlarının" Türkiye'de her yere olur
olmadık yerlere dikildiklerini sizde anlayabilirsiniz. Tabi ki daha az para
ödemek için. Simdi onu ödemiyor aksine kat fazlasını size
ödetiyorlar.

Kendinize güldürmeyin, siz gülün, gülücükler haklıdan yana,sizden
yana olsun. Simdi hafifçe gülümseyip forward layın bu e-maili
listenizdeki herkese...

Ve tekrar gülümseyin. Hakkınızı almaya başladınız çünkü

Exalans

Exalans

Üye
bravo tebrikler hepberaber yapalım onlar ayağını denk almayı öğrensin :box

MeDjai_01

MeDjai_01

Üye
not cep telefonları uydu telefonu degildir bunun için uyduları kullanmaz baz istasyonlarını kullanır
2 telefonu kapadıgında oparator seni bulmak için ugrasmaz
3.yurtdısına cıktıgınız da telefon romaninge gecer ama senin sirketten onay almadıkca seni görusturmez
4 yurtdısı sirketi gsm sirketine bilgi gönderrek abonen burda der ve öyle sirketin haberi olur senin yurt dısında oldugundan

koka89

koka89

Üye
ilginç bi yaklaşım kardeş denicem :cool

androgen

androgen

Üye
gereksiz bence kardeş... vee o dediğinin sadece işletim sistemsiz telefona zararı yoktur. Symbian telefonlar aynı windowsun tüm programları kapattığı gibi telefonu kapatırken programları kapatır. (Neden ışık yanık kalıyor kapattıktan sonra 2 saniye falan???) Ayrıca kronometre al ve ölç istersen. Pili çıkarıp aç telefonu. Bide normal kapatıp aç. Hangisi daha çabuk açacak ölç...

saso

Üye
bence yanılıyorsun dostum..türkiye deki cep telefonları uydudan deil baz istasyonlarından sinyal alır..baz istasyonlarıda telekomun vericisini kullanır..yani avrupa uyduları dediğin olay doğru deil..ancak yurt dışına çıkarsak o zaman hangi ülkedeysen o ülkeye misafir ücreti denilen ücret ödenir.ama telefonun kapsama alanı dışındayı bataryayı çıkarırsan geç diyo olayına bişe diyemem.illaki de diyosan bence oda yoğunluktandır.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
yani diyorsun ki;
bizim paramızla almanlar, ingilizler kalkınsın.....
yani diyorsun ki;
devletin aldığı özel iletişim vergisi yüzünden bizim operatörler yansın....
yani diyorsun ki;
bu memlekete gelen vuruyo giden vuruyoo,sizde vurun arkadaşlar....

bu kafayla biz AB ye girmek yerine, her geçen gün belediyelerin açtığı rögarlara girmeye devam ederiz artık....:lol

kurt bey

kurt bey

Üye
yani diyorsun ki;
yani diyorsun ki;
yani diyorsun ki;

bu kafayla biz AB ye girmek yerine, her geçen gün belediyelerin açtığı rögarlara girmeye devam ederiz artık....:lol
değişik görüşler var ancak en harbi olanı seninki :)

D3N1Z

D3N1Z

Üye
yani diyorsun ki;
yani diyorsun ki;
yani diyorsun ki;

sana katiliyorum ama turkiye deki operatorleri hepsi Turk şirketleri degil en bariz Telsim artik vodafone Turkcell ve avea dan da % olarak hisseleri bulunuyor bir cok yabanci şirketin...Dip not olarak duselim..

sublieutenant

sublieutenant

Üye
yaa hocam bir tek telsim vardı türkçe yazılan ve okunan ama o da yabancılaştırılıyor, ben daha ne diyeyim yaaa...
satın herşeyi elin ingilizine sayın ülke....!!!!:agla :agla

kemalturka

Üye
evet bu firmalar bizi aptal yerine koyabilir. gereken gers verilebilir. ama bu yontem "eger dogruysa ve soyledigin gibi bu firmalara zarar verebiliyorsa" bizim yani onlara gore bizimgibi enayilerin paralari, dis ulkelere gidecek. kendi ceplerinden pek bise cikacagini zannetmiyorum. ama mesele su, eger biz bu islemi yaptigimizda bu firmalar Turkiyenin bir kurumuna vergi odemek zorunda olsalardi, yada bilmemne bedeli diye bi ucreti BU ULKEYE odeyecek olsalardi, inan bana halka hizmet hakka ibadet derdim, yüz bin kere bataryamı takar cıkarırdım. hatta gazeteye ilan verir dolgun ucretle 200 de eleman bulurdum :) bu dedigini yapar Turkiyedeki issizlik sorununu ve dıs borc muhabbetini bitirirdim :) ama suan, sadece bana yar olmayan sana da yar olmasin, ama baska bi p.zev.enge yar olsun misali :)

kemalturka

Üye
ayrıca :)

"Çünkü uydular Türkiye de ve GSM lebe ait. Ancak siz
telefonunuzu çalışır durumdayken pilini çıkardığınızda..."

bu uydular çift motorlu mu yoksa planörlü mü zauzhauzhauhzuha :) türkiyenin neresindeler? yada suan hangi agacin tepesindeler?

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
evet bu firmalar bizi aptal yerine koyabilir. gereken gers verilebilir. ama bu yontem "eger dogruysa ve soyledigin gibi bu firmalara zarar verebiliyorsa" bizim yani onlara gore bizimgibi enayilerin paralari, dis ulkelere gidecek. kendi ceplerinden pek bise cikacagini zannetmiyorum. ama mesele su, eger biz bu islemi yaptigimizda bu firmalar Turkiyenin bir kurumuna vergi odemek zorunda olsalardi, yada bilmemne bedeli diye bi ucreti BU ULKEYE odeyecek olsalardi, inan bana halka hizmet hakka ibadet derdim, yüz bin kere bataryamı takar cıkarırdım. hatta gazeteye ilan verir dolgun ucretle 200 de eleman bulurdum :) bu dedigini yapar Turkiyedeki issizlik sorununu ve dıs borc muhabbetini bitirirdim :) ama suan, sadece bana yar olmayan sana da yar olmasin, ama baska bi p.zev.enge yar olsun misali :)

7 ay sonra gelen bir yorum :?sl?k

ploders

Üye
S€YF€TTiN;502782' Alıntı:
7 ay sonra gelen bir yorum :?sl?k
Bİ YORUMDA BEN YAPACAĞIM AMA ÇOK GEÇMİŞ BE KARDEŞ

hxx

hxx

Üye
bunu yaparak tek kazanıcamız şey yurtt dışına para kazandırmak başka bişi deil bence yeter kazandırdımız...

keremerson

keremerson

Üye

sonuna dek katılıorum ;)

arkadaşlar tmm ortada böle bi sorun wardır ama çözümü bu şekilde deildir bence..

basrimutaf

basrimutaf

Üye
mantık olarak evet ama uygulama olarak TARTIŞILIR...

erdemefe

erdemefe

Üye
bence çok yanlış bir davranış yurtdışına paramız gidecegine ben turkcell tarafından kazıklanmayı yeğlerim

firegenius

Üye
yani diyorsun ki;
yani diyorsun ki;
yani diyorsun ki;

1- Arkdaş çok doğru sölemiş. O parayı GSM operatörleri yurt dışına mı ödesinler

AYRICA;
:deal:

2- Telefonunun kapalıyken dinleneme moduna geçmesi mmkün değil. Pili çıkarıp taktığınızda telefonu açmasanız bile çalar saatiniz muhtemelen çalacak. Çünkü bir süre de olsa pil çıkarıldığında telefonun saatinin ilerlemesi gibi işlemleri gören bir pil daha var ve cihazın içinde aynı BIOS pili gibi bilgisayardaki.

Teknik açıdan dediğin mümkün değil çünkü telefon sürekli olarak baz istasyonu ile iletişimdedir ve yerin bellidir. bulunduğun yerin şebekesi senin telefonunu görmüyorsa ulaşılamıyor der.

3- Yurt dışında sizi aramaz. Çünkü uluslararası dolaşım için abone olman gerekir. Uluslarası dolaşım abonesi değilsen seni yurt dışında aramaz. Hangi ülkede olduğun bellidir ve oradaki baz istasyonlarını kullanırsın.
Düşünsenize dünyadaki tüm operatörleri tek tek arıycak da sonra ulaşılamıyor mu diyecek?

4- Eğer böyle bir durum olsaydı eğer şu an ulaşılamıyor dese bile bir miktar ücret ödeyip zararlarını karşılamak zorunda kalırdı :kop:

5- Telefon çalışırken pilini çıkarmak telefona ZARAR VERİR. istersen telefonun bir kullanma kılavuzunu oku. "Pili çıkarmdan cihazı mutlaka kapatın" der. Her marka ve model içinn geçerlidir. (Arkdaşın dediği gibi symbianlar uygulamaları sonlandırırda diğer markaların işletim sistemlerinde de işlemler sürekli çalışır işlemciyi meşgul eder) Bilgisayarın bile fişini çektiğinizde zarar görebilir.

6- Abone olurken aylık ücreti göze alıp sözleşme imzalıyorsun. Kimse seni abone ol diye zorlamıyor. Kontörlü hat da kullanabilirsin.

7- Böyle saçma saçma işlerle uğraşacağınıza milletimize hayırlı işler yapın. Milette de spam maillerinizi göndertmenizi istemeyin. Çünkü enayi olanlar bunu yapmayanlar değildir. Teknik bilgisi olmayan kişiler bunlara inandığında ve biri girip sizin teorinizi çökerttiğinde siz enayi konumna düşersiniz.

Bu forumda hana nitelikli şeyler olmalı...

:bann::bann::bann:

LÜTFEN ÇOK ÖNEMLİ OKUYUN DİYE BAŞLIKTA KONULARDA AÇMAYINIZ LÜTFEN... RAHATSIZ EDİCİ OLUYOR ZİYARETÇİLER İÇİN... KONU İÇERİĞİNİ NELİRTEN BİR ŞEYLER YAZIN..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt