Türkiyeden iphone almayın!!!

Sponsorlu Bağlantılar

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyeden iphone almayın!!!
arkadaşlar iphone4s ve 4 türkiye'de 1800-1900tl iken şu suriye'de bile 360tl bi pasaport çıkarın suriye karışık bu aralar bulgaristan, yunanistan, gürcistan,ermenistan yada iran'a gidin 360tl ye alın 3 yada 5tl kayıt yaptırın. Daha karlı çıkarsınız. Yol masrafı eklerseniz en fazla 800tl. Olur. 1400tl minimum kardasınız. Ben bi tanıdık vasıtası ile iphone 4s getiren arkadaşımı gördüm. Ağzım açıkta kaldı. Hiç bi fark yok çin malı değil bu arada bildiğimiz şarjlı, A5 çekirdeklı ios cihaz mükemmel. Bu hükümetin amacı ne ben hala anlamadım dünyada ucuz olan her şey bizde pahalı!!!

• Beğen
Tepkiler: -efşan

by*cambaz

Üye
bncede

akula

akula

Üye
izmirdeyim acep yunanistana gitsem mi

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
abi git durma. Hacılar buraya geliyor arabistanda sudan ucuz herşey diyorlar. Biz apple mac book'a 5bin tl verirken arap bunu 525tl'ye alıyor. Vergiler bizi mahvetti bu ülkede.

william75

william75

Üye
abi git durma. Hacılar buraya geliyor arabistanda sudan ucuz herşey diyorlar. Biz apple mac book'a 5bin tl verirken arap bunu 525tl'ye alıyor. Vergiler bizi mahvetti bu ülkede.

Mac book Amerika'da bile o kadar ucuz değil ya abartmış fiyatı ya TL değil ya da çakma. Arap ülkelerinde ucuz olduğu doğrudur ama Yunanistan'da telefon fiyatları Türkiye'dekinden pek farklı değil.

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
mac konusunda gerçek bi şey varsa bizde 5 ise başka yerde 1'dir. Abicim Nokia N8 Amerikada 250$ dolar dediler. Halk isyan etti satıştan çekilme noktasına geldi. Türkiyede N8 Kaç dolar? 800$ ve su gibi satıldı. Yani 1200tl. Yunanistan eskiden olan fiyatı yazdım. Mac ve iphone çakma değil bu arada orjinal.

EFG_07

EFG_07

Üye
Türkiye'de pahalı olmayan ne var ki ? Aldığımız elektronik ürünlerin yüzde 47 lik oranı vergi ki buna ötv , gümrük vergisi ve aracı firmaların kar oranını katmadım tabi şu bir gerçekki bunlar ülkenin yararı için alınan vergiler değil cep vergisi sadece
Onun için eğer yurt dışından elektronik cihaz alma imkanınız varsa elbette yurt dışından alın

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
Ağzına sağlık her kes yazsın buraya döksün içini yeter artık pahalılık yüzünden teknolojide geri kaldık bu ne yahu.....!

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Pahalılık deyince aklıma şu geldi: Etrafımda bir sürü otomobil taşıtları görüyorum. Ya madem ki çok pahalı bu araçlar nasıl bu kadar çok olabiliyor? Benzinde pahalı üstelik.

Türkiye cep telefonu ile konuşmada dünya 2. siydi yanlış hatırlamıyorsam. Yani bu kadar vergi var ve biz yinede konuşabiliyoruz.

Merak ediyorum acaba vergiler kaldırılsa ne olur. Otomobilleri artık çöplükte görürüz. Konuşmada dünya 1. ci oluruz hem de farkla. Yani benim anlamadığım noktalarda bunlar.

Arkadaş sen ne yaptın? 278 TL iphone mu olur? Çakmadır kesin. Benim amcam da ucuza telefonlar getiriyor. Hepsi "benzeri" ürünler. İkinci el değil sıfır fiyatlarına bakmak lazım. Yani ABD de sıfır orjinal iphone 4s kaç lira?

Mert045

Mert045

Üye
278 değil de 300$ falan diye biliyorum.

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
bak mert kardeşim iphone 4s 16GB 199$ SENIN DEDIğIN IPHONE 32GB VERSIYONU o da 299$ türkiyede en zengin insanın alacağı bir cihaz. Türk lirasına çevir Dolar alırken kur 1.5tl ye denk geliyor.

Araba ve benzin konusuna gelecek olursak o konuyu aslında tv'de fatih altaylı ile tartışmak lazım yoksa ne ben anlatabilirim nede millet anlar. Tek kelimeyle.

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
bu arada orjinal kendim denedim suriyeden gelme 200tl hatta ama iphone 4 getirmiş. Asphalt 6 Adrenaline ve safari web itunes, app store orjinal iphone olduğu nu kanıtlamak için daha ne olsun. Cam gibi ekran. Çin malı iphone derseniz gördüm baktım beş para etmez. 50tl'ye bu arada çin iphone ve hiç bi halt yapamıyor nokia bataryası giriyor.

SERSEL

SERSEL

Üye
cihazın kendisin apple 700 dolardan aşşağı vermezken ne 400 tl si bu işde bir yanışk var .o iphone orginal değildir

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
iphone 400tl değil. 199$'a diyorum kardeşim. Çevirsen 280tl yapıyor. Istersen suriye'ye git bi sor. Yada gel urfa'ya kaçakçılara sor sana getirsinler. Pasaport varsa 5tl'ye kayıt yaparsın. Her şey yasal yani. Yalnız iki yılda bir tane telefon getirme hakkı var. Mac ve diğer ürünler ise sınırsız. Çünkü kayıt yok. Bu arada her şeyi orjinal çin mali olduğunu kim söyledi. Yahu .

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Yurt dışı ile pek aram yok. Yoksa dediğiniz nedir ki. Keşke Suriyeden online sipariş verilebilseymiş. Merak ettim.

egemen1903

Üye
ayfonu ben yapıyorum desem, ispat etsem bile genede satışları düşmez arkadaş :D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Ayfo aklıma geliyor :D Ayfon demeyin i-p-ı-h-o-n-e deyin :ehe

ibrother

ibrother

Üye
    Konu Sahibi
türkiye'de düşmez. Doğru elektrik bile yüzde seksen zam yedi. Biz 30tl'lik elektrik yakıyoruz 65.40tl ek vergi.geliyor. Kemal sunal filmi gibi ne komik? O iphone'ye 700dolar diyen arkadaş iyi mi acaba nerde o fiyata türkiye. Dışında. Iphone tv'ye bile fiyatı çıktı 199dolar diye.

tanerky

Üye
senin kafanmı güzel kardeşim 278 tl hangi ülkede o güzellik. euro falan olmasın:D

mrercan89

Üye
biraz abartmış olabilirsin ama bu konu hakkında kesinlikle hak veriyorum.

Teknolojiyi yine de sewiyorum.
Sewen... sewilen .. :D bizim ki de bu hesap

Üst Alt