OmegA™ v4.6 Ultimate Final C6v40 Port 5800 | 5230 | 5530 | X6

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Evet, daha yeni gördüm, haberdar ettiğin için teşekkür ederim.

PuGatorY

PuGatorY

Üye
rica ederim dostum emeğini harcatamam başkalarına

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869

karizmamb

Üye
ACİLL YARDIM LÜTFEN.. TELEFONUM 5800 XM. YAZILIM VERS 52.07 PC İŞLETİM SİTEMİM WİN 7 32 BİT.
ÖNCELİKLE TELEFONUMUN HAFIZA KARTINA DOSYA YÖNETİCİSİNDEN GİREREK BİÇİMLENDİRME YAPTIM. DAHA SONRA TEL KAPALI İKEN YEŞİL+KIRMIZI+KAMERA+AÇMA DÜĞMESİNE BASARAK FORMAT ATTIM. PC OVİ SUİTE KURDUM (EN SON NOKİA SUİTE GÜNCELLEMİŞTİ, ONU KALDIRIP TEKRAR OVİ SUİTE KURDUM). TELEFONU PC TANITTIM. VERİLEN LİNKLERDEN OMEGA 4.6 İÇİN GEREKLİ OLAN JAF PROGRAMINI İNDİRDİM. 5800 52.07 CORE DOSYALARINI İNDİRDİM. 5800 52.07 İÇİN rOFS2 DOSYASINI İNDİRDİM. ALTTA BULUNAN DİĞER GEREKLİ PROGRAMLARIDA VERİLEN LİNKLERDEN İNDİREREK KURULUM İŞLEMİNE GEÇTİM.
1- JAF PROGRAMINI BELİRTİLEN ŞEKİLDE PC KURUP jaf_nok4models.ini" ve "OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe DOSYALARINI BELİRTİLEN DİZİNE KOPYALAYIP ÇIKAN UYARI PENCERESİNDE KOPYALA VE DEĞİŞTİR DİYEREK ATTIM.(BENİM İŞLETİM SİTEMİ WİN 7 OLDUĞU İÇİN DOCUMENT AND SETTİNG KLASÖRÜNDE DEĞİL PROGRAM FİLES ODEON JAF İÇERİSİNDE YER ALDI)
2-İNDİRDİĞİM CORE VE Rofs2 dosyalarını oluşturduğum boş bir klasöre rardan çıkarttım. 6 adet dosya elde ettim.
3- bu 6 dosyayı pc c/program files/nokia/phoenix/products/RM-356 klasörünün içerisine kopyaladım. (nokia içerisindeki diğer klasörleri iç içe kendim oluşturdum)
4-emulgatör yardımıyla jaf programını açtım. gelen uyarıya evet diyerek geçtim.BB5 düğmesne bastım. açılan pencerede sırasıyla manuel flash-dead usb-(normal mode zaten kendisi işaretliydi hiç ellemedim)-factory set işaretledim. crt 308 önündeki işareti kaldırdım. use uni tıkladım.
5- çıkan listeden RM-356 seçtim, çift tıkladım tekrar beni BB5 ekranına yönlendirdi. telefonumu kapalı bir şekilde usb kablosu ile pc bağladım. anlatımdaki resimde olduğu gibi işaretli olması gereken yerler işaretli ve parlaması gereken yerler parlıyordu. flash düğmesine bastım. çıkan uyarıya evet dedim.
6- PROSS POWER ON NOW ve altında searcing for phone yazısı gelir gelmez açma kapama düğmesini hızlıca tıklayıp bıraktım. biraz durdu ve "Searching for phone…Not found!!!" hatası geldi. flasha tekrar basıp aynı işlemi 3-5 defa daha yaptım. tüm işlemleri tekrar baştan yaptım ama hep aynı noktada takıldı kaldı. anlattığımdan ne eksik ne fazla birşey yaptım. nerede hata yapmış olabilirim. sorun ne olabilir. ???

----------Eklendi @ 00:58:05 ---------- Yazıldı @ 00:26:17 ----------

Arkadaşlar lütfen yardımm. yok mu hiç anlayan bu işlerden.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Sorun JAF programında. Vista uyumluluğu ve yönetici olarak açmalısın. USB girişlerinden diğerlerini dene. Ovi Suite'e telefonunu tanıtmalısın böylece flashlama sürücüleri yüklenir.

karizmamb

Üye
Sorun JAF programında. Vista uyumluluğu ve yönetici olarak açmalısın. USB girişlerinden diğerlerini dene. Ovi Suite'e telefonunu tanıtmalısın böylece flashlama sürücüleri yüklenir.

jaf yükledim. uyumluluk modu vistadada sp3 modundada denedim gene aynı hatayı verdi. yönetici olarak çalıştırıyorum zaten. tlf ovi tanıtıyorum sürücüler yükleniyo zaten internete tlf üzerinden pc bağlanıyorum. üç ayrı usb girişi denedim olmadı. ovi suite ve en son nokia suite ile ayrı ayrı tanıtıp gene denedim olmadı. Anlamadım gitti. tlf bişi var acaba. bu kod meseleleri filan oralardan bişi mi ayarlanacak ki ???

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bu sorunu çözemeyeceğim. JAF sorunu dediğim gibi. Bir de bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra dene.

karizmamb

Üye
Bu sorunu çözemeyeceğim. JAF sorunu dediğim gibi. Bir de bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra dene.

tmm bakalım tekrar deniycem. alternatif olarakta v6.0 indirdim onu kurmaya çalışacağım o kurulursa üzerine max power kurmaya çalışacağım.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Peki, birde öyle dene bakalım.

karizmamb

Üye
Peki, birde öyle dene bakalım.

v6 da yüklemedi. phoneix diye bi program varmış birde onu deniycem. Ama araştırdığım kadarıyla tlf driver yüklemesi ile ilgili bi problem var. çok sayıda bu problemi yaşayan olmuş, çeşitli şekillerede çözmüşler. bende sırayla deniyorum bakalım hala çözüme ulaşamadım. ulaşırsam sizinlede paylaşırım.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Paylaşırsan sevinirim :)

deadly105

Üye
Eline sağlık.indirdiğim en hızlı ve kullanışlı FW'lerden biri.Telefon çok hızlandı herkese tavsiye ederim :oke:

• Beğen

karizmamb

Üye
Birçok yol denedim. win 7'de yüklemeyi beceremedim. tüm çözüm yollarını denedim, hatta pcde tlf ile ilgili tüm program ve driver leri kaldırıp tekrar sıfırdan yükledim olmadı. (usb veri yolu ile alakalı olduğunu düşünüyorum). xp sp3 te phoenix 2011 versiyonu kurdum daha sonra jaf kurdum bu şekilde yükledi. şuan omega 4.6 yüklü tlf ile bağlanıp yazıyorum :) çok teşekkürler. ilk izlenimlerim aşşırı derecede hızlı bi cfw, menüler ve sensör geçişleri harika. internet radyosu süpper çalışıyo edge'de bile dinleyebiliyorum. radyo stop çok iyi, yatarken açtığımda böyle bişi istiyodum. kamera ve fotoda gözle görülür bi çekim kalitesi farkettim. ilk açılış biraz geç oluyor. ilk kurulumdan sonra kurulması zorunlu 4 symbian uygulamaları tlf atıp kur demişsin attım ama yanlış yere mi attım bilemiyorum kuramadım. ovi suite aracılığıyla sis dosyası gibi yükledim. yani şuanlık izlenimim 10 üzerinden 9.

----------Eklendi @ 14:27:02 ---------- Yazıldı @ 14:22:05 ----------

birde bi kaç sorum olacaktı. güncelleme menüsünden program güncellemeleri geliyor. tlf yazılımı hariç diğer güncellemeleri almalımıyım. tlf zaten yüklü uygulamaların ve kurulu olmayan programların güncellemesi geliyor kabul edeyim mi. bu yazılım omeganın en son sürümü zandedersem 5.07 için omeganın daha üst bi sürümü var mı. buna ndrive ve başka programları sis gibi yükleyebilirmiyim. son olarak omega 4.6 için yüklenecek güncelleme yaması filan var mı, başkaları tarafından 5.007 için yapılmış entegre yamaları bunun üzerine kurabilirmiyim. biraz çok sordum ama ilk cfw ve bu senin cfw nasip oldu.

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
birde bi kaç sorum olacaktı. güncelleme menüsünden program güncellemeleri geliyor. tlf yazılımı hariç diğer güncellemeleri almalımıyım. tlf zaten yüklü uygulamaların ve kurulu olmayan programların güncellemesi geliyor kabul edeyim mi. bu yazılım omeganın en son sürümü zandedersem 5.07 için omeganın daha üst bi sürümü var mı. buna ndrive ve başka programları sis gibi yükleyebilirmiyim. son olarak omega 4.6 için yüklenecek güncelleme yaması filan var mı, başkaları tarafından 5.007 için yapılmış entegre yamaları bunun üzerine kurabilirmiyim. biraz çok sordum ama ilk cfw ve bu senin cfw nasip oldu.

Öncelikle sorununun çözüldüğüne sevindim :alkis

Sorularına madde madde cevap vereceğim.

1) OmegA için bir güncelleme veya yama artık yayınlanmayacaktır.
2) Güncelleme menüsündeki güncellemeleri yapma. Yani şeytan dürtüyor olabilir :D (bende yaşamıştım) ama kesinlikle güncelleme. Boşuna telefonu yorarsın. Ama yok illa ki merak ettim ben yükleyeceğim dersen, dilediğin gibi yükleyebilirsin. Yalnız birkaç yükleyememe hatası ile karşılaşabilirsin.
3) Telefonda olmayan programları yükleyebilirsin. Mesela Qt yi yüklemek için sana ovi mağazadan "sinema" uygulamasını indirip kurman. Böylece Qt de yüklenecektir.
4) Ndrive ve başka SIS uygulamaları yüklebilirsin (bugüne kadar kimse Ndrive hakkında birşey söylemedi).

karizmamb

Üye

Öncelikle sorununun çözüldüğüne sevindim :alkis

Sorularına madde madde cevap vereceğim.

1) OmegA için bir güncelleme veya yama artık yayınlanmayacaktır.
2) Güncelleme menüsündeki güncellemeleri yapma. Yani şeytan dürtüyor olabilir :D (bende yaşamıştım) ama kesinlikle güncelleme. Boşuna telefonu yorarsın. Ama yok illa ki merak ettim ben yükleyeceğim dersen, dilediğin gibi yükleyebilirsin. Yalnız birkaç yükleyememe hatası ile karşılaşabilirsin.
3) Telefonda olmayan programları yükleyebilirsin. Mesela Qt yi yüklemek için sana ovi mağazadan "sinema" uygulamasını indirip kurman. Böylece Qt de yüklenecektir.
4) Ndrive ve başka SIS uygulamaları yüklebilirsin (bugüne kadar kimse Ndrive hakkında birşey söylemedi).

tmm verdiğin bilgiler benim için çok değerli çünkü ilk başladığım için en doğru bilgileri öğrenmek güzel. forumlarda bazen insanlar bilmedikleri halde öngörülerini söylüyorlar zaten çıkılmaz hal alan durum iyice berbat oluyor. ben qt yükledim zaten(yüklediğimi zannediyorum, senin verdiğin linkten indirip sis gibi ovi suite ile yükledim.ne işe yaradığınıda bilmiyorum :) ) rompeatcp programında liste var senin dediğin open4all rp+ dosyası var ama senin terif ettiğin gibi tools gelmiyo. birde bu program ne işe yarar diye araştırdım entegre yamaları çalıştırmaya (kurmadan) yeni yamalar kurmaya yarıyomuş heralde. tarif edilen gibi önündeki ışığı aktif hale getiriyom telde hiç bi değişiklik olmuyor. tel kapatıp açıyom ışıklar tekrar pasif olmuş. bu programı kullanmam gerek mi. önemli bi program mı. içindekileri aktif etmelimiyim(nasıl) . yazı çok ama içerisinde soru az :) umarım sabrını zorlamıyorumdur.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Öyle yorumlar var ki, 126 sayfayı biraz gez, görürsün. Senin yazıkların, isteklerini bir kerede dile getirmek mantığında. Yani iki de bir mesaj atıp "abi bu ne, şu ne işe yarıyor, bu niye böyle" demiyorsun. Helal wallahi.

RomPatcher+ yamalarını içine ben attım fakat bazıları çalıştığı halde bir etki yapmazlar. Bu da çok doğaldır. Etki yapmaması yamalardan kaynaklanmaktadır. Forumda değişik rompatcher yamaları bulabilirsin.

karizmamb

Üye
ok. teşekkürler. araştırmaya devam :) bu arada çok süper bi cfw yapmışsın. kurmak isteyip kararsız kalanlara tavsiye ederim. şu ana kadar bir sürü program kurdum üzerine ve hepsini tek tek açıp denedim sonuç sıfır sorun. helal valla. bu arada bi hatırlatma haritalar uygulaması 3.6 içerisine en son haritaları ovi ile güncellediğinizde mükemmel çalışıyo. çok aşırı seri ve çok çok çok ayrıntılı. benim köyümün sokak isimlerini bile girmişler :) ndrive ile uğraşmaya gerek yok. birde seyahatimde pol lere bakacam. ama navi süper. başarılarının devamını dilerim.

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Teşekkürler, bu CFW yi beğenen kullanıcılar arasında yerini aldın. Ben kendimi övmeyi seven biri değilim. Ancak yorumlara bir gözatarsan CFW nin ne kadar sevildiğini anlayabilirsin.

karizmamb

Üye
bugün bişi daha keşfettim cfw ile ilgili. rompatcher içerisindeki yamaları etkinleştirdim. add from auto yaptım. tel açıldığında yamalar gene otomatik açık oluyor ve menü geçişleri slayt gibi kayarak derine gömülerek gilan gelmeye başladı. çok süper bi görsellik kattı yani :) sevdim ben bu cfw yi . yüklemek isteyenlere tavsiye ederim. birde ilk ekrana istediğiniz kısa yolları atıyorsunuz. ama ekran çok kalabalık oldu diyelim ekran resminizinde görünesini istiyosunuz, ekranı kalemle sağa kaydırdığınızda bomboş tertemiz bi ekran ve masaüstü arka planınınz (çocuğunuz-aileniz-sevdiğiniz sanatçı yada bi resim tam ekran oluyor).

----------Eklendi @ 01:20:09 ---------- Yazıldı @ 01:14:33 ----------

bişi sorucaktım şimdik aklıma gelti. nokia 5800 xm de tlf kayıtlı herhangi bir dosyayı bulmak için arama motoru programı var mı. internet dosyalarını arıyor ama tlf genelini arayamıyorum yada arama yapacağım yeri girebilmem gerek. örneğin c sürücüsünde arama yapıcam. indirdiğim bazı dosyaları nereye attığını bulamıyom bu şekilde bulmayı düşünüyom. veya bi dosyayı çok önce indirdim diyelim yerini unuttum dosya adı ile arattırmak istiyom. var mı öyle bi program. ??? tabi bu cfw ye entegre edebileceğim :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Telefonun kendi arama özelliğini kullanabilirsin. Onun dışında varsa öyle bir program benim haberim yok henüz :)

nokia 6233

Üye
arkadaşlar ben omega v4.6 dan orjinal yazılıma dönmek istiyorum.Nokia x6 için çıkan v40.0.002 yi direk omeganın üzerine kurabilirmiyim? Acil yardımınız gerekli.

Üst Alt