Samsung Galaxy Ace mi? Nokia C7 mi ??

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
Arkadaslar konuya odaklı mesajlar yazalım :polis:

• Beğen
Tepkiler: Burak

AutoMManiak

AutoMManiak

Üye
    Konu Sahibi
USB Otg ile telefona usb bellek, mouse , klavye gibi bazı aygıtlar bağlanıp kullanılabiliyor..
Tamam Olması İyi Ancak Çokmu Önemli Allhm Yha :ehe bağlasan nolacak bağlamasan nolacak söle .d

TheSoftware

TheSoftware

Üye
Ace ben 3 ay önce aldım.Mükemmel bir cihaz yıllardır nokia kullanan biri olarak şunu söylüyorum nokia cihazların genelinde yazilim sorunu var genelde donma,yeniden baslama eksik olsun nokia Android ile bir sorun yasamadim

Del Rey

Del Rey

Üye
Ace ben 3 ay önce aldım.Mükemmel bir cihaz yıllardır nokia kullanan biri olarak şunu söylüyorum nokia cihazların genelinde yazilim sorunu var genelde donma,yeniden baslama eksik olsun nokia Android ile bir sorun yasamadim

En son kullandığınız Nokia S60v3 veya S60v5 miydi? Çünkü Nokia'nın S^3 cihazları Ace'den çok daha performanslı ve üstün.

TheSoftware

TheSoftware

Üye
En kullandigim cihaz c601 bende işletim sistemi yeni performansı iyidir düşüncesi ile almıştım ama anna ve belle android ile yarisamaz yine pisman oldum ace gayet güzel bir cihaz birde android şahane

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
Del Rey

Del Rey

Üye
1) Symbian daha güvenlidir. Kısaca, internette virüs bulaşır derdimiz falan olmaz. Çünkü kullandığımız FlashLite ve HTML 5 standartları için bulaşabilecek pek fazla virüs yoktur. İstediğimiz gibi internette istediğimiz yerde sörf de yaparız. (Hem HTML 5 olsun hem de Flash; çatır çatır gireriz) Android'de ise desteği bitirilmiş olan Flash Player eklentisinden bulaşabilecek oldukça çok virüs var. Zaten Android için hazırlanan virüs oranı %470 küsür arttı :)

2) Symbian orijinal olarak tek bir tıklama ile tüm telefonun temasını değiştirebilir. Android bunu yapamıyor diye biliyorum. Ya herşeyi teker teker değiştireceksin, ya da hadi başka ROM'a.

3) Android kendi uygulamaları açarken Dalvik'i kullanır. Dalvik açıkken işlemcinin büyük bir bölümü ona ayrılır, RAM'den de ayrıyeten yer. Symbian uygulamaları doğal bir biçimde açar. 512 MB RAM'lik Android ve Symbian cihazlarda aynı 8 uygulama açılsın. Symbian bunun üzerine rahatça 6 uygulama daha açabilir. Android telefon 8'den sonra belki 9.yu da açar. (Galaxy Tab 7.0"'te internet tarayıcısı ve NFS Shift açın. RAM'iniz doldu :))

4) Symbian, Qt platformunu desteklemektedir. Bu platform yalnızca Nokia tarfından kullanılan işletim sistemlerinde birlik sağlamak için hazırlanmış bir platformdur. Hatta Symbian için, iOS ve Android uygulamaları bile %95 kodun tekrar kullanılması ile hazırlanabilir. MeeGo'da hazırlanan bir oyun, Qt ile Symbian'a 3 günde uyarlanabilir. (Hatta daha kısa) Bunu kullananlar - kullanacaklar kimler:

Maemo
MeeGo
Symbian
Windows Phone 7

Bu nedenle 4 işletim sistemi arasında güçlü bir bağ var, bunun arasında da Symbian var. Bu dördüne hazırlanmış bir uygulama, kolayca Symbian'da da çalışabilir.

5) Symbian'da ücretsiz ve orijinal gelen Nokia Maps'deki kompaktlık; şu anda hiçbir Android'de bulunmuyor. Android'de orijinal ücretsiz romda gelen Google Maps sanırım; kısaca yetersiz! Karşılaştıralım mı?

Nokia Maps, 3D binaları görüntüleyebilir, (Google Maps kendi başına bunu yapamıyor) aynı zamanda yakında gelecek asıl 3D görünüm de Google Earth'ten daha iyi. (Gidin, Nokia Maps 3D'yi Chrome'da deneyin; binaların renderlanması 1 DK gibi bir süre alıyor fakat ondan sonra muhteşem 3D binalar ve çok büyük detaylar elde ediyorsunuz.

Nokia Maps, sokak adlarına kadar orijinal aksanlı Türkçe (Kadın ve Erkek olmak üzere iki şekilde) sesi Navigasyon sunabilir. Google Maps bu kadar ayrıntılı navigasyon veremez.

6) S^3'lerdeki müzik çalar yazılımındaki kadar güzel bir Coverflow sistemi iOS'te bile bulunmuyor. Android'deyse sanırım CoverFlow bile bulunmuyor orijinal olarak. Deneyin, S^3'teki Müzik Yazılımı gerçekten güzel. Android'de ise bunu yapamazsınız :)

7) Symbian'daki hiyeraşi ve düzen Android'de bulunmayan şeylerden biri. Deneyebilirsiniz, MGA'da zaten şu an hiyeraşi ve UI konularını çevirmekteyiz. Hiçbir Android ROM'unda bu kadar düzenli uygulama menüsü, ve bu kadar bütünlük sağlayabilen UI ve UI elementler bulunmuyor. İsterseniz sorabilirsiniz; Android'i öğrenmek bile çok daha zor, Symbian'ın öğrenilmesi bile daha kolay.

C5-03'ümden önce arkadaşımdaki 5800'ı arada sırada alır kullanırdım. Hepsini toplasan 1 saat etmezdi, ama hemen anlamıştım sistemin nasıl işlediğini ve artık sistemin nasıl davranacağını nasıl görüneceğini tahmin edebiliyordum.

Symbian'daki düzen gerçekten daha iyidir Android'den hiyeraşik düzenlerde.

8) Symbian birçok uygulama platformunu destekler. DOS, Python, C++, Qt, Java, NES, Atari, .NET, WGZ / WRT, Silverlight (for S60), Flash (Bizdeki Flash, aynı zamanda tüm sistemin Flash oynatıcısı; yalnızca tarayıcının değil) ve Android (Myriad Alien Dalvik 2012 başında yayınlanıyor :) Sağolsun Qt sayesinde Alien Dalvik Symbian'da da çalışıyor) uygulamalarını destekliyor. Zaten Android uygulamaları geldiğinde, Android'in en büyük üstünlüğü de bitiyor :)

9) Symbian^3 sürümü ile (özellikle Belle ile), Nokia cihazlarında çok daha büyük stabilite yakaladı. Bu stabilite çoğu Android cihazlarda olmaz, neden mi? Android her türlü telefonda kullanılır, çoğunun da sürücüleri uyumsuz olur. Symbian ise yalnızca Nokia cihazlarda kullanılır ve 701'i bir denemenizi öneririm. Sıfır takılmalı, sıfır beklemeli bir akıllı telefon. Hem de istediğin uygulamayı açarken 0 bekleme. Stabilite en üst düzeyde. Bu stabiliteyi ne yakalıyor Android'de? SGS 2 ve üstü telefonlarda ancak yakalanabilir bu. :)

10) Daha uzun batarya ömrümüz var :) E, artık Android'in bataryayı yemediğini söyleyenlere ben de "Git kendini aşağı at" diyorum :) Symbian işlemci, ram ve bataryayı çok daha az yiyor Android'den :)

11) Symbian^3 en başından beri USB OTG destekliyordu. Android'de SGS 2 gibi üst düzey telefonlarda kullanılabiliyor yalnızca. :) 1700 TL verip SGS 2 almak mı USB OTG için, 600 TL verip C6-01 mi almak USB OTG için daha mantıklı? USB OTG için diyorum, hemen "Zaaa" diye yorum yazmasın o arkadaş, biraz durup beynini kullanırsa nasıl karşılaştırma yaptığımı anlar :D

12) Tarayıcımız daha fazla standart destekliyor. Sizin Android'inizde Flash kullanılıyor diye çeşitlilik arttı ve gelişmişlik düzeyi Symbian'ı geçtiyse, bunu da kabul etmeniz gerekir. Tarayıcımız daha gelişmiş. Şu şekilde söyleyeyim: Flash 10.1, HTML 5, Microsoft Silverlight standartlarını kullanabiliyor bizim tarayıcımız. "Silverlight yüklenemiyor" demeyin, S60v3'ten beri Microsoft Silverlight desteğini sunuyor :D

• Beğen
Tepkiler: brksnr, symbianmanyağı ve Bomb City
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
konuda tartışma yaratacak mesajlar ikili atışmalar silindi ve ama konu amacından çıktığı için kapatılmıştır

• Beğen
Tepkiler: Burak ve Elektr0

Üst Alt