'Patron
Üye
Haklısın adamım ama Opera Mini de ı Harfi yok üzgünümsizim sizim sizlamak değildir
sızım sızım sızlamaktır.

Haklısın adamım ama Opera Mini de ı Harfi yok üzgünümsizim sizim sizlamak değildir
sızım sızım sızlamaktır.

Neden sorunu yalnızca Evlat kelimesinde aradınız ? Eğer Sultan Süleyman'ın yaşadığı dönemin dil özellikleriyle birlikte bu dizi sunulmalıydı diyecekseniz şöyle demeniz daha doğru olurdu: '' Sultan Süleyman Sen önce benim evlatlarımla ilgilen demek yerine ; Sultan Süleyman Sen evvel benim evladlarıma alaka kıl ( eyle ) (et ). demeliydi .'' demeliydinizBiraz önce Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi izliyordum. Sultan Süleyman'la Hürrem arasında şöyle bir konuşma geçiyor:
-....
.
+Sen önce benim evlâtlarımla ilgilen.
Sultan Süleyman böyle bir Türkçe hatası yapar mıydı merak ettim doğrusu (!)
Not: Evlât, çocuklar demektir.
zaten dizinin başında bu dizi tarihten esinlenerek çekilmiştir yazıyor. tarihte olmayan olayları eklemeseler emin olun bu dizi izlenmezdi.
çünkü eskiden hürrem sultan diye bi dizi vardı sadece tarihte geçen olayları yaptılar dizinin 11.bölümünde hürrem , süleyman felan hepsi öldü.. dizi bitti.
muhteşem yüzyılda ise olay yaratıyorlar ki dizi uzun sürsün.
ayrıca harem diye bir olay yok diyorsunuz da yanlış biliyorsunuz. hatta haremi kaldırtan da hürrem sultan.
sultan süleymanın 11 çocuğu var. hepsinin annesi ile evlendi mi ? hayır.
zaten süleymanın ilk ve son evliliği, nikahı hürrem sultan ile oldu. yani hürrem sultan ile evlenmeden önce 6 çocuğu vardı. 1 tanesi mahidevran ile. diğerleri ? harem yok mu ?333
dizide bir çok hata var doğrudur ama zaten tarih dizisi çekmek kolay bir şey değil.
Neden sorunu yalnızca Evlat kelimesinde aradınız ? Eğer Sultan Süleyman'ın yaşadığı dönemin dil özellikleriyle birlikte bu dizi sunulmalıydı diyecekseniz şöyle demeniz daha doğru olurdu: '' Sultan Süleyman Sen önce benim evlatlarımla ilgilen demek yerine ; Sultan Süleyman Sen evvel benim evladlarıma alaka kıl ( eyle ) (et ). demeliydi .'' demeliydiniz
Veled: Çocuk ; Evlad : Çocuklar
Veli : Tekil ; Evliya : Veliler
Nebi : Peygamber ; Enbiya : Peygamberler
Dolayısı ile Evliyalar,Evlatlar,Enbiyalar vs. gibi sözcük kullanımlarına biz Türkçede '' Galat-ı Meşhur '' deriz. Yani genel geçer hatalar.Artık Türkçemiz bunu sindirmiş durumda. Bir başka örnek: Çaydan-->Çay konulmak için gerekli edavad. Çaydan-lık ekine hiç gerek yoktur. Dan eki zaten bu görevi üstlenmiştir

k.bkma reis
Haklısın adamım ama Opera Mini de ı Harfi yok üzgünüm![]()
çabuk değiştir o evlatlarına kısmını, yoksa kınanırsınSultan süleyman evlatlarına düşkün değildiki zaten..Hatta sevmediği bile rivayet edilir..Ki oğlunun öldürülme emrini de kendisi vermiştir..

sende alıntıyı silçabuk değiştir o evlatlarına kısmını, yoksa kınanırsın![]()

sülümanın veledleri ne dertler açtı başımızasende alıntıyı sil
![]()

sorma yaaa.Hiçde izlemem o diziyi nerden bulaştıysamsülümanın veledleri ne dertler açtı başımıza![]()

bende izlemem ama yorum yapasım gelmişti
sorma yaaa.Hiçde izlemem o diziyi nerden bulaştıysam![]()

benimdebende izlemem ama yorum yapasım gelmişti![]()

yazım hatası var
benimde![]()

Baştan sona hata derken neyi kastediyosun açarmısın biraz?Dizi baştan sona hata,arada bi kaç kelime yanlış olmaz bence problem değil![]()
Niye yapmasin, Sultan Süleyman Tanri mi ?