"Uzaylı aramaya devam edeceğiz!"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
"Uzaylı aramaya devam edeceğiz!"

1985 yılından bu yana aktif olarak uzayda hayat araştırmaya konsantre olan Amerika'nın SETI Enstitüsü devam mesajı verdi.

1985 yılından bu yana aktif olarak uzayda hayat araştırmaya konsantre olan Amerika'nın SETI Enstitüsü, son 5 yıldır araştırma fonlarındaki desteğin azalmasından dolayı araştırmalarını durdurma noktasına gelmişti.

SETI ilk kurulduğunda NASA'dan ve uzay araştırmalarına meraklı işadamlarından gelen destekle 50 milyon dolar harcayarak 350 adet anten kurmuştu. Bu antenlerle gelişmiş uzaylıların varlığını gözlemek için uzaydan gelen elektromanyetik dalgaları, doğal olmayan radyo emisyonlarını takip etti.

Özellikle Holywood yıldızlarından Jodie Foster'in "Contact" isimli filmiyle dikkatleri çeken ve bu yolla projelerine destek kazanan SETI, NASA'nın araştırma bütçelerinin de küçülmesiyle araştırmalarına ara vermişti. Geçen hafta 200 bin dolarlık bir proje desteği kazanan SETI, yaptığı basın toplantısıyla E.T. arama çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Enstitü yönetim kadrosundan Tom Pierson ilk 5 ayda çalışmalarına hız vereceklerini, 2013 yılına kadar elde edilecek diğer maddi desteklerle yarım kalan araştırmalarına bir şekil vereceklerini açıkladı. SETI bu destekle Mars'ta hayat izleri araştıran ekiplerle de birlikte çalışma imkânı bulabilecek.

• Beğen
Tepkiler: Usta Şirin

Masha

Masha

Üye
Töbe ya millet aklını uzaylıyla bozmuş :ehe

• Beğen
Tepkiler: Mareşal
SHS

SHS

Üye
ya bunlar 85ten beri ne bulmuş onuda açıklasınlar, 350 antenle ne bulmuşlar??

feroyasin

Üye
internet bulundu ve çok hızlı bir şekilde gelişti. Önemli olan ilk adım sadece küçük bir başlangıç sonrasında çok az bir sürede bilim kugu filmlerine döneriz.

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
uzaylı değilmiyiz zaten

• Beğen

pelın_

uzaylılar var:)

• Beğen
Navy Blue

Navy Blue

Üye
Yok biz dünyalıyız :)

Uzayda yaşam varmıdır bilinmez ama bilinen birşey varki sonsuz evrende araştırma yapacak kadar daha gelişmedi teknolojimiz...
Asıl önümüzdeki 10 yılda teknolojinin dahada ilerlemesiyle dünyada ve komşu gezegenlerde göreceklerimiz bizi çok şaşırtacak diye düşünüyorum...

Bu araştırmalar ile ilgili gereksiz yorumlar yapmakta yanlış... bulunduğumuz gezegen artık bizi taşımıyor gelecekte çok şey değişebilir diyorum...

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
Yok biz dünyalıyız :)Uzayda yaşam varmıdır bilinmez ama bilinen birşey varki sonsuz evrende araştırma yapacak kadar daha gelişmedi teknolojimiz...Asıl önümüzdeki 10 yılda teknolojinin dahada ilerlemesiyle dünyada ve komşu gezegenlerde göreceklerimiz bizi çok şaşırtacak diye düşünüyorum...Bu araştırmalar ile ilgili gereksiz yorumlar yapmakta yanlış... bulunduğumuz gezegen artık bizi taşımıyor gelecekte çok şey değişebilir diyorum...
o zaman uzaylı oluruz

Navy Blue

Navy Blue

Üye
..............

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
yarinakadar yasayacagimiz kesin deyilken on yil ilerisinimi dusunuyorsunuz yani... Acayip

Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
:islik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...