Burak
Üye
hücre bilgisi hakkında
merhaba arkadaşlar.
Hücre, yer bılgısı konusunda turkcell neden cok geride ? . Ben 3 operatorude test ettım ve en ıyı vodafone bu konuda. Ornegın Hareket halindeyken ekranda surekli gosterıyor vodafone da. Avea ıse bı sure gosteriyor, sonra edge dıye bısey yazıyor ve o yazı uzun sure gıtmıyor.
Turkcellde ıse, çok seyrek. Pek sık gostermıyor.
Sımdı orneklerle gostereyim.
ıstanbul umraniye de bunu denedim. Ve bılgı ekranında yazanları aynen aktarıyorum.
Vodafone: umraniye
avea: avea umraniye
turkcell: hiçbir bilgi yok.
Simdi turkcellde neden bu hızmet duzgun saglanmıyor ? Tamam pek onemlı bısey degıl ama olsun.
Sızlerden yardım bekliyorum ve rıcam olucak. Bulundugunuz bolgenın hucre bılgisını yazalım ve nerede hangı operator ıyı bulalım.
(test ederken ayarlar tam olarak yapılmıs ve oyle denenmıstır)
Tesekkurler.
Hücre, yer bılgısı konusunda turkcell neden cok geride ? . Ben 3 operatorude test ettım ve en ıyı vodafone bu konuda. Ornegın Hareket halindeyken ekranda surekli gosterıyor vodafone da. Avea ıse bı sure gosteriyor, sonra edge dıye bısey yazıyor ve o yazı uzun sure gıtmıyor.
Turkcellde ıse, çok seyrek. Pek sık gostermıyor.
Sımdı orneklerle gostereyim.
ıstanbul umraniye de bunu denedim. Ve bılgı ekranında yazanları aynen aktarıyorum.
Vodafone: umraniye
avea: avea umraniye
turkcell: hiçbir bilgi yok.
Simdi turkcellde neden bu hızmet duzgun saglanmıyor ? Tamam pek onemlı bısey degıl ama olsun.
Sızlerden yardım bekliyorum ve rıcam olucak. Bulundugunuz bolgenın hucre bılgisını yazalım ve nerede hangı operator ıyı bulalım.
(test ederken ayarlar tam olarak yapılmıs ve oyle denenmıstır)
Tesekkurler.

İşin şakası bir yana bunun nedeni ise Vodafone çok daha fazla baz istasyonu kurmasından kaynaklanıyor. Fazla baz istasyonu olduğu için neredeyse nokta atışı yapıyor Vodafone'de çok doğru bilgiler veriyor fakat kötü yanı ise sürekli baz istasyonu değiştiriyor olması çünkü şarjı biraz fazla yemesine neden oluyor.