hücre bilgisi hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
hücre bilgisi hakkında
merhaba arkadaşlar.

Hücre, yer bılgısı konusunda turkcell neden cok geride ? . Ben 3 operatorude test ettım ve en ıyı vodafone bu konuda. Ornegın Hareket halindeyken ekranda surekli gosterıyor vodafone da. Avea ıse bı sure gosteriyor, sonra edge dıye bısey yazıyor ve o yazı uzun sure gıtmıyor.

Turkcellde ıse, çok seyrek. Pek sık gostermıyor.
Sımdı orneklerle gostereyim.

ıstanbul umraniye de bunu denedim. Ve bılgı ekranında yazanları aynen aktarıyorum.

Vodafone: umraniye
avea: avea umraniye
turkcell: hiçbir bilgi yok.

Simdi turkcellde neden bu hızmet duzgun saglanmıyor ? Tamam pek onemlı bısey degıl ama olsun.
Sızlerden yardım bekliyorum ve rıcam olucak. Bulundugunuz bolgenın hucre bılgisını yazalım ve nerede hangı operator ıyı bulalım.
(test ederken ayarlar tam olarak yapılmıs ve oyle denenmıstır)
Tesekkurler.

mstf_l

mstf_l

Üye
acıkcası ben daha telefonun hucre bilgisini hic etkinlestirmedim denebilir :ehe

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
merhaba arkadaşlar.

Hücre, yer bılgısı konusunda turkcell neden cok geride ? . Ben 3 operatorude test ettım ve en ıyı vodafone bu konuda. Ornegın Hareket halindeyken ekranda surekli gosterıyor vodafone da. Avea ıse bı sure gosteriyor, sonra edge dıye bısey yazıyor ve o yazı uzun sure gıtmıyor.

Turkcellde ıse, çok seyrek. Pek sık gostermıyor.
Sımdı orneklerle gostereyim.

ıstanbul umraniye de bunu denedim. Ve bılgı ekranında yazanları aynen aktarıyorum.

Vodafone: umraniye
avea: avea umraniye
turkcell: hiçbir bilgi yok.

Simdi turkcellde neden bu hızmet duzgun saglanmıyor ? Tamam pek onemlı bısey degıl ama olsun.
Sızlerden yardım bekliyorum ve rıcam olucak. Bulundugunuz bolgenın hucre bılgisını yazalım ve nerede hangı operator ıyı bulalım.
(test ederken ayarlar tam olarak yapılmıs ve oyle denenmıstır)
Tesekkurler.

Dostum sana tamamen katılıyorum bende aynı şekilde 3 hattıda kullanıyorum hücresel yayın bilgisi olarak Vodafone çok ileride. Turkcell çok nadir yer bilgisi veriyor ve sadece merkezi çok bilinen yerlerde yazıyor Avea da ise bu özelliği kullanmamak daha faydalı yoksa hiçte isabetli yerler söylemiyor :D İşin şakası bir yana bunun nedeni ise Vodafone çok daha fazla baz istasyonu kurmasından kaynaklanıyor. Fazla baz istasyonu olduğu için neredeyse nokta atışı yapıyor Vodafone'de çok doğru bilgiler veriyor fakat kötü yanı ise sürekli baz istasyonu değiştiriyor olması çünkü şarjı biraz fazla yemesine neden oluyor.

Burak

Üye
    Konu Sahibi
kardesim mesajın ıcın tesekkur ederim. Sağolasın.
Dogru vodafone da cok sık degısıyor. Bu yuzden sarj cok yıyor haklısın :D
avea pek ısabetlı degıl dogru :D
mesela kadıkoydeyken emınonu yazması gıbı :D

ben turkcell kullanıyorum ve pek sık gostermıyor. Aradım kac kez mus. Hız. Ama cıhaz kaynaklı falan dediler oysaki bıcok telefonda denedım turkcell hattımı degısen bısey yok.
Bıde şu (E) bu ne demek anlamıyorum :D
ORNEGIN
İSTANBUL (E)
ANKARA (E)
IZMIR (E)
GIRESUN (E)

nedir bu (E) bılgısı olan var mı :hmmm

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
kardesim mesajın ıcın tesekkur ederim. Sağolasın.
Dogru vodafone da cok sık degısıyor. Bu yuzden sarj cok yıyor haklısın :D
avea pek ısabetlı degıl dogru :D
mesela kadıkoydeyken emınonu yazması gıbı :D

ben turkcell kullanıyorum ve pek sık gostermıyor. Aradım kac kez mus. Hız. Ama cıhaz kaynaklı falan dediler oysaki bıcok telefonda denedım turkcell hattımı degısen bısey yok.
Bıde şu (E) bu ne demek anlamıyorum :D
ORNEGIN
İSTANBUL (E)
ANKARA (E)
IZMIR (E)
GIRESUN (E)

nedir bu (E) bılgısı olan var mı :hmmm

Arkadaşım (E) demesinin nedeni şudur hemen cevaplayalım Örneği Vodafone'de Karşıyaka yazar sonra Karşıyaka'daki başka baza bağlanır Karşıyaka-1 yazar yani aynı yerdeki birden çok baz olunca karışmaması için numara veriyor Vodafone. Turkcell (E) yazması da aynı nedenden dolayıdır. Umarım iyi anlatabilmişimdir.

Burak

Üye
    Konu Sahibi
anladımm. Cok tesekkur ederim :)

mstf_l

mstf_l

Üye
vay be bu hucre bilgisi ne bicim bi ismis

Panzehirturk

Panzehirturk

Üye
E demek edge anlamına geliyor diye biliyorum. Turkcell'de 3 G olan bölgelerde hücresel adı yazmıyor. 3 G olmayan yerlerde hücresel adı yazıyor onda da Zaten adı yazan bölgenin yanında E yazıyor o da o bölgede dedigim gibi 3 G yok 2 G var anlamına geliyor. 2 G nin anlamı EDGE oldugu için.

• Beğen
Tepkiler: Burak
S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
E demek edge anlamına geliyor diye biliyorum. Turkcell'de 3 G olan bölgelerde hücresel adı yazmıyor. 3 G olmayan yerlerde hücresel adı yazıyor onda da Zaten adı yazan bölgenin yanında E yazıyor o da o bölgede dedigim gibi 3 G yok 2 G var anlamına geliyor. 2 G nin anlamı EDGE oldugu için.

Telefonda E yazması Edge ile bağlandığı anlamına gelir ama hücresel bilgi farklı birşey ordaki E-Edge anlamında değildir. Verdiğiniz bilgi yanlış değil ama bahsettiğiniz konu farklı.

----------Eklendi @ 15:06:02 ---------- Yazıldı @ 15:04:29 ----------

3G açık olduğunda hiç bir operatörde hücresel bilgi (yer bilgisi) çalışmıyor bunun nedeni 3G baz istasyonlarında hücresel bilgi yayınını henüz başlatmamış olmaları.

----------Eklendi @ 15:10:49 ---------- Yazıldı @ 15:06:02 ----------

Hatta şöyle bir örnek verelim daha açıklayıcı olsun. Bi yere gittiniz arama yaptığınızda sürekli bağlantı kopuyor diyelim müşteri hizmetlerinizi aradığınızda sizden hücresel bilgi kullanıyorsanız ekranınızda ne yazıyor diye soracaktır sonuçta o mevkide 1 tane baz istasyonu olmayacak kafadan atıyorum bilmemnekoy-E yazıyor siz sadece bilmemnekoy derseniz bayan farklı bir baz istasyonu için kayıt açar bahsedilen baz istasyonu o değildir. bilmemnekoy-E derseniz doğru baz istasyonu göstermiş olursunuz. Şuda kanıtlamaya yönelik bir örnek olabilir istanbulda Besiktas yazıyor Turkcell'de ama Besiktas-E yazmıyor eee ben şimdi edge ile bağlanmıyor muyum Beşiktaş'ın göbeğinde ? yani bahsedilen E farklı birşey.

• Beğen
Tepkiler: Burak

ecmnrcmc

Üye
Hmm teşekkürler bilgiler için :)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
birşey değil :)

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Telefonda E yazması Edge ile bağlandığı anlamına gelir ama hücresel bilgi farklı birşey ordaki E-Edge anlamında değildir. Verdiğiniz bilgi yanlış değil ama bahsettiğiniz konu farklı.

----------Eklendi @ 15:06:02 ---------- Yazıldı @ 15:04:29 ----------

3G açık olduğunda hiç bir operatörde hücresel bilgi (yer bilgisi) çalışmıyor bunun nedeni 3G baz istasyonlarında hücresel bilgi yayınını henüz başlatmamış olmaları.

----------Eklendi @ 15:10:49 ---------- Yazıldı @ 15:06:02 ----------

Hatta şöyle bir örnek verelim daha açıklayıcı olsun. Bi yere gittiniz arama yaptığınızda sürekli bağlantı kopuyor diyelim müşteri hizmetlerinizi aradığınızda sizden hücresel bilgi kullanıyorsanız ekranınızda ne yazıyor diye soracaktır sonuçta o mevkide 1 tane baz istasyonu olmayacak kafadan atıyorum bilmemnekoy-E yazıyor siz sadece bilmemnekoy derseniz bayan farklı bir baz istasyonu için kayıt açar bahsedilen baz istasyonu o değildir. bilmemnekoy-E derseniz doğru baz istasyonu göstermiş olursunuz. Şuda kanıtlamaya yönelik bir örnek olabilir istanbulda Besiktas yazıyor Turkcell'de ama Besiktas-E yazmıyor eee ben şimdi edge ile bağlanmıyor muyum Beşiktaş'ın göbeğinde ? yani bahsedilen E farklı birşey.

hmm teşekkürler :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt