Nokia'dan Yeni İşletim Sistemi: Meltemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustif

mustif

Üye
    Konu Sahibi

Son yıllarda zor günler geçiren Nokia, 'Meltemi' adını verdiği yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı. Meltemi giriş seviyesi uygun fiyatlı akıllı telefonlarda kullanılacak.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre akıllı telefon cephesinde kendine ait bir işletim sistemi bulunmayan Nokia, Meltemi adını verdiği Linux tabanlı yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.Meltemi kelimesinin kaynağı ise Türkçe'de Meltem olarak bilinen rüzgarınYunanca ismi. Projede ortaya çıkacak olan yeni işletim sisteminin ağırlıklı olarak giriş seviyesi akıllı telefonlarda kullanılacağı belirtiliyor.Üst ve orta seviyedeki ürünlerde ise Microsoft ile yapılan anlaşma gereğiWindows Phone 7 tercih edilecek. Ancak uzun vadede bu yeni işletim sisteminin üst seviye modellerde de kullanılıp kullanılamayacağı şimdilik belirsiz bir konu.Symbian işletim sistemini sonlandırmaya karar vermesinden sonra ilk kez yeni bir çözüm üzerine yoğunlaşan Nokia, kendine ait bir işletim sisteminin önemini anlamış görünüyor

(shiftdelete)​

Bu arada Reuters'un haberine gore 1400 kisiyi işten cikartan Nokia 3400 kişiyide birkac ay icinde işten cikartilacagini bildirdi.

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye
uygun fiyatlı ?

bekleyip görelim.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Benim beynimi kurcalayan şey, Samsung ve Intel'in Tizen OS adında yeni bir sistem geliştirmesi.

Meltemi giriş seviye cihazlarda olacağı için açıkcası pek ilgilenmiyorum ama Samsung ve Intel'in Tizen OS'u gerçekten çok merak ediyorum. MeeGo'ya zaten geçeceğim. Başarılı olursa Tizen OS'a geçeceğim.

punisher123

punisher123

Üye
Tizenden pek iyi bahsetmiyorlar,html 5 uygulamaları destekleyecekmiş,ve sanal makina üzerinde çalişıcakmış,android gibi işte,yani yavaş olacak bence..

Lenneth

Üye
Nokia ne zaman Android'e geçecek, o zaman adam olacak. WP7 çıkarıyorsun, Symbian çıkarıyorsun, ölü MeeGo bile kullanıyorsun da niye Android kullanmıyorsun..

chuck33

Üye
Çünkü Nokia Android kullanacak kadar düşük bir firma değil.

• Beğen
Tepkiler: ISOLYTEAM ve WeiLSiDe

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
Hadi bakalım sonu meego gibi olmasında

Uruloki

Uruloki

Üye
sonuçta nokia da hissemiz yok ayrıca nokia android i kullanmamasının sebebini gayey iyi açıkladı(her ne kadar wp7 kullanarak tezatda bulunsada) ki eric hala arkalarından yalvarıyordu daha iki üç ay önce nokia yaya kapımız açık diyerek çünkü nokia daki patent hiçbir şirkette yok ki google ın motoyu almasının sebebi patentlerdir şöyle örnek vereyim microsoft samsung ve htc den her android cihaz için para alıyor ki bu wp7 den kazandığından daha fazla ediyor yani bunun gibi e nokia da microsoft çephesinde olunca işler açıkca kızıştı bunun için samsung para vermemek için tizen e yöneldi ayrıca yakında duyulmaya başlarsa çok büyük bir süprizim olur ama ipucu vereyim intel de telefon işine giriyor

mangdaşire

mangdaşire

Üye
adamlar bir kez daha batmayacağız diyorlar.wp.7 geleceğin işletim sistemi.meltemi ile de linux tabanlı bir işletim sistemi yapıyorlar.eger ki symbiana da destegi hemen kesmezlerse kolay kolay batmazlar.

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Bu aralar işletim sistemleri aldı başını gidiyor. Bakalım hangisi çok tutulacak.

chuck33

Üye
Hiç kimse öyle bir şey demez, merak etmeyin siz. :)

Del Rey

Del Rey

Üye
Melteminin asıl hedefi zaten S40'ın yerini almak. Düşük seviyeli bir işletim sistemi olarak geliştirilip, sonra bir orta derece telefonda kullanılırsa ne olur bilmem, ama o zamana kadar Symbian - WP7 - MeeGo'ya sahip Nokia akıllı telefonlar daha cazip.

Bu arada, bugün Nokia Shop'a da uğradım. Nokia 701'in bu sene bitmeden geleceğini söylediler. Kafam iyice karıştı, Symbian Belle de güzel görünüyor; hem de 3.5" Clear Black ekran, Carl Zeiss lens'e sahip 8 MP kamera ve muhteşem bağlantı özelliklerinin bir arada olduğu bir telefonda birleşince.

Uruloki

Uruloki

Üye
bu arada facebookda meltemi türkiye sayfası kuruldu kuran da(neyse isim bende kalsın-ki tizen türkiye sayfasını açan adamla aynı neyse) yani bu işletim sistemi gerçekten gelecek fakat giriş seviyesinde mi cihazlar olur orası meçhul ve yakında süper bir bomba daha patlıyacak tizen ile ilgili neyse

Lenneth

Üye
Symbian denen işletim sisteminden nihayet kurtuluyoruz bu da iyi bir haber, Symbian'lı telefonun mu yavaşladı hard format at cümlesininde sonu gelir artık..

N8'de yavaşlayınca hard format at, 6600'da.. Kaç yıldır bir işletim sistemini geliştiremediler..

pRime.

pRime.

Üye
Meltemi'de bişey yokmuş, asıl olay Tizen olacak ama forum meego'daki geliştiriciler bu duruma kızgın gibiler, qt gibi bir uygulama geliştirme ortamının Tizen'de olmamasından yakınıyorlar. Her ne kadar html 5 olsa da... (ki meego'da da var)

55lim

Üye
bence samsung aldı basını gidiyo son zamanlarda ben 3 kişiye tavsiye ettim ve aldılar gayet memnunlar android işletim sistemi daha cazip yakında bende geçerim önce para bulmam lazım niye uğraşayim symbianla sizede tavsiye ederim:D

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
bence samsung aldı basını gidiyo son zamanlarda ben 3 kişiye tavsiye ettim ve aldılar gayet memnunlar android işletim sistemi daha cazip yakında bende geçerim önce para bulmam lazım niye uğraşayim symbianla sizede tavsiye ederim:D
nokia bizim emektarımız:)eğer elimizden gelse batmasın diye sistem bile yazarız.Nokia ayrı bi dünya.nokia daki tasarım hangi telefonda var.c6-01 kibar,c7 ilginç,n8 asil,e7 karizma.ama;
samsung gs iphone çakması,gs2 iphone çakması;
htc tek tip.(oldukça kaba)
iphone şekil güzel ancak o da hep aynı tip.yani açıkcası diğerleri 4çekirdek 6gb ram 4ghz 15mp çıkarsa bile nokiayı tek geçerim

• Beğen
Tepkiler: brksnr
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt