ıdeos x5 şebeke sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

madhunter

Üye
    Konu Sahibi
ıdeos x5 şebeke sorunu
Aldığım ilk gün IDEOS X5 ime sık sık ulaşılmadınız diye msjlar geldiğini farkettim.Biraz incelediğimde tuş kilidine geçip ekran k rdığı an ulaşılamadığımı farkettim.kısacası tuş kilidinde şebeke sorunu yaşıyor.Aslında tuş kilidide değil.Ekran kararıp uyku moduna girdiği an şebekeyle bağlantısını kesiyor.

Ayrıca wifi bağlandığımda zil sesi düzeyi otomatikman sıfıra iniyor.Telefondaki bütün zil seslerini sıfırlıyor ve zil sesi düzeyi menüsü ekranda sürekli görünüp ekranda dolaşılmasını engelliyor.

Wifi bağlantısını kapattığımızda ise sesler norm e dönmüyor.yine manuel bir şekilde elle döndürmek gerekiyor.

Forumda araştırdım ama sanırım bu sorunu yaşayan tek kişiyim.Yardımcı olabilecek arkadaş varmı?

baranselona

baranselona

Üye
bu sorunları gerçekten ilk defa sizden duyuyorum

1. sorununuz için * ayarlardan uygulamaları kapatırken çeviriciyide kapatıyor olabilirsiniz çevirici açık kalacak buna dikkat edin... yada başka bi sorun olabilir eğer fazla gerekli uygulama falan yoksa telefonu fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin... eğer yine bişey değişmezse servise gönderin... eğer servise göndermekte istemiyorsanız sim kartınızı 64 kb olarak değiştirin...

madhunter

Üye
    Konu Sahibi
2 kez fabrika ayarlarına geri döndüm
1 kez manuel reset attım

daha dün aldım telefonu ve alır almaz böyle bir problemle karşılaştım.KVK ya gönderip günlercede beklemek istemiyorum işin aslı.basit bir çözümünün olduğunu düşünüyorum ama daha bulamadım.

Sanırım birtek benim başıma böyle bir olay gelmiş.Çözümünü bilen arkadaşlar mutlaka vardır

baranselona

baranselona

Üye
2 kez fabrika ayarlarına geri döndüm
1 kez manuel reset attım

daha dün aldım telefonu ve alır almaz böyle bir problemle karşılaştım.KVK ya gönderip günlercede beklemek istemiyorum işin aslı.basit bir çözümünün olduğunu düşünüyorum ama daha bulamadım.

Sanırım birtek benim başıma böyle bir olay gelmiş.Çözümünü bilen arkadaşlar mutlaka vardır

sim kartınız 64 kb lık mı acaba? eğer değilse sim kartınızdan dolayıda çekmeme olayı olabilir.. ses sorunu hakkında fazla bişey söyeyemeyeceğim ama internetten orjinal rom u bulup kurmayı deneyin isterseniz linkini şu an hatırlamıyorum biraz aramayla bulursunuz heralde

----------Eklendi @ 19:04:17 ---------- Yazıldı @ 18:57:16 ----------

okuyun eğer içinize sinerse yükleyin aslında çok çok basit bir işlem ama yükleme yaparken hata yaparsanız sorumluluk tamamen size aittir

[/URL]

• Beğen
Tepkiler: madhunter

madhunter

Üye
    Konu Sahibi
sim kart 64 kb
aslında anlatmak istediğimi anlatamadım galiba.
normalde yani ekran açık iken sorun yok.sorun uyku moduna geçtiğinde başlıyor.hani tlfn çekmeyen bir bölgeye girdiğimizde ulaşılamıyor mesajı uzun bir süreden sonra gelir ya durum aynen öyle.sim kartla olan ilişkisini tamamen kesiyor.

yan ses düğmesine yada yukarıdaki güç düğmesine basıp ekran ışıklandığında çekmeyen şebekeyi farkedebiliyorsunuz.ama bu kısa bi anda çeker hale geliyor.

yani gün içerisinde genelde uyku modunda tuttuğumuz tlfna kimse ulaşamıyor

orjinal romu denemekten başka çare kalmıyor.sonucu buraya yazarım.teşekkürler...

baranselona

baranselona

Üye
sim kart 64 kb
aslında anlatmak istediğimi anlatamadım galiba.
normalde yani ekran açık iken sorun yok.sorun uyku moduna geçtiğinde başlıyor.hani tlfn çekmeyen bir bölgeye girdiğimizde ulaşılamıyor mesajı uzun bir süreden sonra gelir ya durum aynen öyle.sim kartla olan ilişkisini tamamen kesiyor.

yan ses düğmesine yada yukarıdaki güç düğmesine basıp ekran ışıklandığında çekmeyen şebekeyi farkedebiliyorsunuz.ama bu kısa bi anda çeker hale geliyor.

yani gün içerisinde genelde uyku modunda tuttuğumuz tlfna kimse ulaşamıyor

telefon 3g-2g modunda değişirken bişeyler oluyor olabilir eğer interneti hat üzerinden kullanmıyorsanız ağ ayarlarından sadece 2g olarak kullan ı seçip kullanın ama benim tavsiyem yukarda anlattığım orjinal rom u tekrar yüklemenizdir.. olmadı mecbur servise vereceksiniz..

bide telefonunuzu alırken jelatinli falanmıydı yoksa açıkmıydı?

PriZm

PriZm

Üye
bence rom ile ilgili.

Miui veya Cyanogen mod yükle sorunun falan kalmaz.

ben Miui kullanıyorum ama türkçe dil desteği yok.zaten eğer ingilizceniz benim gibi ortanca seviyedeyse problem yaşamazsınız:)

baranselona

baranselona

Üye
bence rom ile ilgili.

Miui veya Cyanogen mod yükle sorunun falan kalmaz.

ben Miui kullanıyorum ama türkçe dil desteği yok.zaten eğer ingilizceniz benim gibi ortanca seviyedeyse problem yaşamazsınız:)

ideos x5 için mıuı rom un türkçesi var ama arkadaşın sevise verme durumu olabilir o yüzden orjinal yüklemeli

PriZm

PriZm

Üye
ideos x5 için mıuı rom un türkçesi var ama arkadaşın sevise verme durumu olabilir o yüzden orjinal yüklemeli

asdassdasdassd:D

ben İngilizce kullanıyom Türkçesi yok:D ama orjinal romdan kat kat daha hızlı ve daha sade

madhunter

Üye
    Konu Sahibi
orjinal romuda yükledim şimdi ama sorunlar halen devam ediyor

yine uyku moduna girip ekran karardığında ulaşılamıyor
kafayı yedirttirecek bana

baranselona

baranselona

Üye
orjinal romuda yükledim şimdi ama sorunlar halen devam ediyor

yine uyku moduna girip ekran karardığında ulaşılamıyor
kafayı yedirttirecek bana

hocam servise gönderin daha fazlada hurcalamayın isterseniz... anlaşılan üründe bi sorun var olabilir ama son bişey daha söyleyeyim

menü-ayarlar-kablosuz özelliği ve ağlar-kablosuz ayarları- burda 4 çizgili olan menu tuşuna basın ve gelişmiş özelliğini tıklayın burda kablosuz uyku politikası burdaki ayarlarlara bi bakın bunla ilgili olabilir

• Beğen
Tepkiler: madhunter

madhunter

Üye
    Konu Sahibi
hocam servise gönderin daha fazlada hurcalamayın isterseniz... anlaşılan üründe bi sorun var olabilir ama son bişey daha söyleyeyim

menü-ayarlar-kablosuz özelliği ve ağlar-kablosuz ayarları- burda 4 çizgili olan menu tuşuna basın ve gelişmiş özelliğini tıklayın burda kablosuz uyku politikası burdaki ayarlarlara bi bakın bunla ilgili olabilir

kardeş çözüme ulaşamadım saol yinede

madneon

Üye
arkadaşlar benim telefonda da aynı şekilde sıkıntı var. yanlız ben rom u yükselttikten sonra oldu.daha önceki romda sıkıntı yoktu.şimdi 2.3.5 i kullanıyorum.tek sıkıntım arayanlar çok zaman bana ulaşamıyorlar.yoksa tekrardan eski romumu yükleyeceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...